Çözüldü Patriot SSD artık kullanılabilir gözükmüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Patrick Jane

Gelişen
SSD’mi artık kullanamıyorum. Ne yaptıysam SSD'yi gösteremedim. Hdtunepro ile tarattım sağlığı %100 hiçbir problem görmedi. Görsellerdeki gibi biçimlendirmek istiyorum fakat olmuyor.

Sistem özelliklerim:

• İşlemci: AMD Ryzen 5 3600
  • Ekran kartım: Gigabyte NVIDIA RTX 4060
  • Anakart: Gigabyte A520M k V2
  • SSD: Patriot P300 512 GB NVMe M.2
  • RAM: 8x2 Lexar Thor Black 3200 MHz
  • Kasa+PSU: Gamepower manta RGB 500W

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2025-02-01 at 16.44.07.webp
    146,1 KB · Görüntüleme: 83
  • WhatsApp Image 2025-02-01 at 16.42.57.webp
    64,8 KB · Görüntüleme: 83
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
  • diskpart
  • list disk
  • sel disk [SSD #]
  • clean
Bu komut işe yaramazsa SSD muhtemelen bozulmuştur. Servise gönderin. Bozulan ilk Patriot SSD sizinki değil.
  • Diskpart
  • List disk.
  • Sel disk [SSD #]
  • Clean
Bu komut işe yaramazsa SSD muhtemelen bozulmuştur. Servise gönderin. Bozulan ilk Patriot SSD sizinki değil.

List disk kısmında maalesef gözükmüyor. Dediğinizi yapayım o halde hala garantisi varken. Teşekkür ederim iyi sosyaller.

Tabii ki. Selected yazdı fakat formatlayamadım.
"format" komutunu kullanma. Recep'in dediğin gibi "clean" komutunu kullan. Recep'in sıraladığı şekilde komutları gir, devamında "clean" komutunu girdikten sonra CMD'yi kapat.

Devamında yine Disk Yönetimini aç. "Clean" komutuyla silmiş olduğun SSD artık Disk Yönetiminde siyah renkte ve "Ayrılmamış Alan" olarak görünecek.

Bu haldeyken o siyah alana sağ tık yapıp Yeni Birim butonuna bas ve ilerle. Disk Yönetimi yeni birimi oluşturup SSD'ni seçeceğin dosya sistemi ile (NTFS, FAT32 vs.) formatlayacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Var olmayan aygıt belirlendi hatası alıyorum çok ilginç.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2025-02-01 at 17.58.12.webp
    49,6 KB · Görüntüleme: 62
Yanlış diski seçip silmeye çalışıyorsun, muhtemelen Windows'un yüklü olduğu diski seçtin. Ayrıca en son gönderdiğin ekran görüntüsünde yalnızca bir disk listelenmiş. Yine Recep'in söylediği "sel disk [SSD #]" komutunu yanlış anlamışsın, "[SSD #]" olarak belirttiği şey ise sorunlu olan SSD'nin o listedeki numarası idi.

Bence her şeye baştan başla. Öncelikle bilgisayarında kaç tane disk olduğunu söyler misin? Bu disklerin boyutu nedir ve hangi boyuta sahip olan SSD'yi silmek istiyorsun? Adım adım gidelim.

Taşınabilir SSD var benim onu bağlayıp çıkardım o yüzden disk sayısı 1 gösteriyor ama aslında Patriot P300 SSD ve Hitachi DSS takılı kasaya. Windows'un yüklü olduğu 298 GB Hitachi HDD. SSD boyutu 512 GB.

Sorunlu olan Patriot SSD'nin boyutu nedir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…