SunseTTime

Uzman
Makaleler
1
Yer
Fethiye
Arkadaşlar merhaba. Yakın zamanda monitörde yaşadığım çeşitli sorunlara yönelik bir konu açtım fakat henüz hiçbir cevap alamadım. Belki yazı uzun olduğu ve/veya herhangi bir çözüm öneriniz olmadığı içindir, bilmiyorum. Kendimce çözüm aramaya devam etmekteyim ve bu noktada yeni bir DP kablosu almam gerekiyor. PAUGGE ENDTDP1420 Vesa Sertifikalı DisplayPort 1.4 model bir kablo buldum, iyi olduğu söyleniyor. Fiyatı da Vatan Bilgisayar'da 499 TL. Sizce kablo kaynaklı bir sorunum varsa bu yeni kablo sorunu çözer mi? Yeterince kaliteli mi? Ya da ne alınmalı?

DP kablo linki: https://www.vatanbilgisayar.com/pauggeentdp1420-vesa-sertifikali-displayport-1-4-kablo.html

Yaşadığım sorunun detaylı hali; https://techolay.net/sosyal/konu/as...nan-sorunun-sebebi-nedir.144380/#post-1324372

Son düzenleyen: Moderatör:
Yakın zamanda aldım ve kullanıyorum, Vatan Bilgisayar'dan 499 TL'ye aldım.

Yani şöyle iyi, böyle süper diye bir şey diyemem. Normal kablo işte, herhangi bir problem yaşamadım. G-Sync destekliyor diye DP'ye geçtim. Malzeme kalitesi yönünden güzel buldum ama gerçekten 500 TL eder mi bilemedim, daha uygun fiyata alınacak kablolar da bence iş görür fazlasıyla. Ha marka ve malzeme kalitesi olarak güzel ama.

Yakın zamanda aldım ve kullanıyorum, Vatan Bilgisayar'dan 499 TL'ye aldım.

Yani şöyle iyi, böyle süper diye bir şey diyemem. Normal kablo işte, herhangi bir problem yaşamadım. G-Sync destekliyor diye DP'ye geçtim. Malzeme kalitesi yönünden güzel buldum ama gerçekten 500 TL eder mi bilemedim, daha uygun fiyata alınacak kablolar da bence iş görür fazlasıyla. Ha marka ve malzeme kalitesi olarak güzel ama.
Yani çok bir olayı yoktur zaten de hocam, forumları az taradım monitor yanında gelen kablolar giriş seviyesi ve kalitesiz oluyormuş. Buna istinaden esas sorun buysa çözülsün diye yeni DP almaya karar verdim. Diğer actigim konuyu incelersiniz ama yaşadığım sorunların özeti şu sekilde;

FPS’yi 180’in altına sabitleyince → pikselleşme/bozulma oluyor.

180’in üstüne sabitleyince → kare kare frame pacing bozulması oluyor.

Yalnızca V-Sync açınca görüntü düzgünleşiyor ama bu sefer input lag geliyor.

Ayrıca kutudan çıkan DP kablosuyla BIOS’a veya güvenli moda direkt giremiyorum; görüntü almak için monitörü kapatıp açmam gerekiyor.

HDMI ile denedim o hiç görüntü bile vermiyor, tamamen tepkisiz.

Bu belirtiler yazılımsal değil de, sinyal bütünlüğü kaynaklı gibi geliyor bana. Denemekten zarar gelmez.

Yani çok bir olayı yoktur zaten de hocam, forumları az taradım monitor yanında gelen kablolar giriş seviyesi ve kalitesiz oluyormuş. Buna istinaden esas sorun buysa çözülsün diye yeni DP almaya karar verdim. Diğer actigim konuyu incelersiniz ama yaşadığım sorunların özeti şu sekilde;

FPS’yi 180’in altına sabitleyince → pikselleşme/bozulma oluyor.

180’in üstüne sabitleyince → kare kare frame pacing bozulması oluyor.

Yalnızca V-Sync açınca görüntü düzgünleşiyor ama bu sefer input lag geliyor.

Ayrıca kutudan çıkan DP kablosuyla BIOS’a veya güvenli moda direkt giremiyorum; görüntü almak için monitörü kapatıp açmam gerekiyor.

HDMI ile denedim o hiç görüntü bile vermiyor, tamamen tepkisiz.

Bu belirtiler yazılımsal değil de, sinyal bütünlüğü kaynaklı gibi geliyor bana. Denemekten zarar gelmez.
Hiçbir fark olmadı, saydığım sorunlar aynı devam ediyor. Galiba hiç sevmediğim Asus Servis ile uğraşmam gerekecek..

Son düzenleme: