Lully

Uzman
Cenoa üzerinden PayPal hesabı açmayı düşünüyorum ama aklıma bir şey takıldı. Hesabı açtıktan birkaç gün sonra PayPal genelde “ABD'de yaşadığına dair” kanıt istiyormuş. (Adres, fatura, banka ekstresi vs.)

Ben Türkiye'deyim, böyle bir doğrulama isterse ne yapmam gerekecek? Cenoa'daki bilgiler yeterli oluyor mu yoksa direkt hesap kapanıyor mu? Deneyen varsa bilgi verebilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Cenoa üzerinden PayPal hesabı açmayı düşünüyorum ama aklıma bir şey takıldı. Hesabı açtıktan birkaç gün sonra PayPal genelde “ABD'de yaşadığına dair” kanıt istiyormuş. (Adres, fatura, banka ekstresi vs.)

Ben Türkiye'deyim, böyle bir doğrulama isterse ne yapmam gerekecek? Cenoa'daki bilgiler yeterli oluyor mu yoksa direkt hesap kapanıyor mu? Deneyen varsa bilgi verebilir mi?
PayPal hesabınızı ABD adresi üzerinden açarken doğrulama talepleriyle karşılaşabileceğiniz doğru. Türkiye'den açtığınızda "ABD'de yaşadığınıza dair" kanıt talep edilmesi durumunda aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

- Adres Belgesi Bulun: Eğer ABD'de tanıdık birinin adresini kullanıyorsanız, o adrese ait son tarihli bir fatura ya da resmi bir belge talep edebilirsiniz. Bu belge, PayPal'a sunabileceğiniz bir kanıt olacaktır.

- Cenoa’nın Avantajları: Cenoa sistemi üzerinden hesap açarken, geçerli bir ABD adresi kaydederseniz ve bu adresle ilişkili herhangi bir fatura almak mümkünse bu, PayPal doğrulama sürecinde işinize yarayabilir. Ancak, Cenoa'nın kabul ettiği belgelerin yeterli olup olmadığını teyit etmelisiniz.

- Doğru Bilgiler Girmeye Özen Gösterin: Açılış sırasında kullandığınız bilgilerin doğru ve tutarlı olmasına dikkat edin. Bu, gelecekte yaşanabilecek sorunların önüne geçer.

- PayPal İle İletişime Geçin: Eğer bir doğrulama talebiyle karşılaşırsanız, PayPal’in müşteri hizmetleri ile iletişime geçerek durumunuzu açıklayabilir ve yardımcı olup olamayacaklarını sorabilirsiniz.

- Hesap Kapatma Riskini Anlayın: Maalesef, doğru kanıt veya belgeleri sunmadığınız takdirde PayPal hesabınız kapatılabilir. Bu nedenle belgeleri temin etmeye çalışmanız önemlidir.

Herhangi bir belirsizlik durumunda, ek bilgi ya da farklı çözümler için tekrar kontroller yapmanızı öneririz.