YXEL

Moderasyon Üyesi
Moderatör
Yer
Ankara
Spigen MagSafe TinTap arıyordum, bir süredir stok yoktu ve tesadüfen denk gelince elimdeki kupon indirimiyle satın alayım dedim. Normalde bu tarz satıcıları ve aracıyı tercih etmem. Bulacak ya, bela geliyor işte. Geçtiğimiz hafta cuma güne sipariş verdim, bugün tam bir hafta oldu. Siparişten 4 gün sonra ürünün durumunu sorduğumda "biz kargoya vereli 3 gün oldu, kargo dönüş sağlamadı bekliyoruz" gibi bir yanıt verdiler. Hâlâ bekliyoruz. :) Bu arada kargo firmasında böyle bir gönderi yok. Sipariş durumu "Siparişiniz Hazırlanıyor" şeklinde ve gönderi kodu var. Gönderi kodunu veriyorum, ürün nerede diye sorduğumda "ürün yok, satıcı talebi bu henüz teslim edilmemiş" şeklinde yanıt veriyorlar.

Pazarama müşteri hizmetlerini dün ve bugün 2 defa aradım. Sanırım satıcı ve kargo firması ile mütabık kalmaya çalışıyorlar. Satıcıdan cevap alamadığımı, kargo firmasında da böyle bir gönderinin olmadığını ısrarla belirttim. Onlar da haklı olarak prosedürleri uyguluyor, hak veriyorum.

Bu satıcıdan ürün alacak kıymetli kardeşim; yazdıklarımı okuyorsan ve henüz sipariş vermediysen arkana bakmadan kaç.

IMG_0965.webp

IMG_0966.webp

IMG_0967.webp

Pazarama'yı bir tek İş bankasının puanları için kullanıyorum başka sitede geçmiyor puanlar.

Ama yahu bu yemek mi? Ben ne zaman yemek sipariş etsem hazırlanıyor yazar sonra kurye kapıyı çalar tak sipariş geldi. Operasyonel hata gerçekten kimde çok merak ediyorum.

Geçmiş olsun dostum, son zamanlarda satıcı sorunları çok fazla artmaya başladı. Bunun tek sebebi parayı bulan işi bilmeden dükkân açarsa olacağı bu.

Sipariş numaranızı yollarsanız kendi müşteri temsilcimi arayıp konu hakkında yardımcı olmak isterim.
Teşekkür ederim ilginize. Pazarama dönüş yapsın, bekleyeyim şimdilik. İptalini isteyeceğim, göndermesinler.
Geçmiş olsun dostum, son zamanlarda satıcı sorunları çok fazla artmaya başladı. Bunun tek sebebi parayı bulan işi bilmeden dükkân açarsa olacağı bu.
Teşekkür ederim. Ticaretin adı var artık. Ürün olmayabilir veya zamanında teslim edemeyecek olabilirsin. Ama bunu bu kadar uzatmanın mantığını ve tüketiciye eziyet edilmesini anlayamıyorum.

Teşekkür ederim ilginize. Pazarama dönüş yapsın, bekleyeyim şimdilik. İptalini isteyeceğim, göndermesinler.

Aslında iptal istemeyip konuyu lehinize çevirin. Pazarama aslında müşterisine çok önem veren bir platform. Mağduriyet açısından ürünü başka satıcıdan size göndertip farkı şu anki satıcıya fatura eder ya da zararınızı talep edip kupon kapabilirsin. 1 kuruşa çok ürün sattığım oldu :D.

Aslında iptal istemeyip konuyu lehinize çevirin. Pazarama aslında müşterisine çok önem veren bir platform. Mağduriyet açısından ürünü başka satıcıdan size göndertip farkı şu anki satıcıya fatura eder ya da zararınızı talep edip kupon kapabilirsin. 1 kuruşa çok ürün sattığım oldu :D.
Promosyon kodumu kullanmak üzere hesap oluşturdum ve kendilerinden ilk alışverişim oldu. Satıcıya fatura edilmesinden yana değilim ancak ev sahibi Pazarama'nın bu ve benzer şikayetlere göre aksiyon almasını isterim. Bu kadar rahat yalan konuşulmamalı.

Promosyon kodumu kullanmak üzere hesap oluşturdum ve kendilerinden ilk alışverişim oldu. Satıcıya fatura edilmesinden yana değilim ancak ev sahibi Pazarama'nın bu ve benzer şikayetlere göre aksiyon almasını isterim. Bu kadar rahat yalan konuşulmamalı.

Yani aksiyonu arka planda alıyor 0-150 TL arasına 50 TL 150-300 TL arasına 100 TL gibi katlanarak artan bir ceza sistemleri var. Tabii ki satıcı bu konuda kargo gecikmesinden dolayı 1 ceza ve kendisi ürünü temin edememesi nedeni ile 1 ceza yiyecektir. Ben Pazarama'dan şunu beklerdim mağduriyetinin giderilmesi için en azından telafi sunulmalıydı. Tabii bu telafiyi neredeyse tüm pazar yerleri ağlayan müşterilerine veriyor :).

Yani aksiyonu arka planda alıyor 0-150 TL arasına 50 TL 150-300 TL arasına 100 TL gibi katlanarak artan bir ceza sistemleri var. Tabii ki satıcı bu konuda kargo gecikmesinden dolayı 1 ceza ve kendisi ürünü temin edememesi nedeni ile 1 ceza yiyecektir. Ben Pazarama'dan şunu beklerdim mağduriyetinin giderilmesi için en azından telafi sunulmalıydı. Tabii bu telafiyi neredeyse tüm pazar yerleri ağlayan müşterilerine veriyor :).
Anladım, sonuçlansın bakalım bekliyorum. 1.800 liralık ürün, kendi aralarında mahsuplaşsınlar. Niyetim durumu lehime çevirmekten ziyade hizmeti teşhir etmek. Bunu hem Pazarama bilsin, hem de tüketici görsün istiyorum. Başka türlü düzelmez.

14. gün ve hâlâ Pazarama incelemeye devam ediyor, sonuç yok.

15. gün, sonuç yok. Pazarama müşteri hizmetleri her aradığımda "aciliyetinizi ve talebinizi iletiyorum, en kısa sürede aranacaksınız" cümlesini papağan gibi tekrar ediyor. Al satıcıyı vur Pazarama'ya.