SHERLOCKED

Başarılı
Selam. Bir şey fark ettim. İlanı ne kadar düşük koyarsanız koyun birileri pazarlık yapmaya çalışıyor. Bu daha çok teknolojiden anlamayan ve "yaşlı" diyebileceğim tayfada. Annemden örnek vereceğim. Geçen sene 40K'ya RTX 4070'li laptop bulmuştum. Adam bıkmış ucuza satıyor. Aynı model 45-50K'ya gidiyor normalde. Annem tamam dedi. Sonrasında "38'e kabul eder o 38 de" gibisinden bir tavra büründü. İnsanımız tuttuğunu koparmaya çalışıyor gerçekten. Kimse adil bir alışveriş kaygısı gütmüyor.

Az önce 10K'ya koyduğum 2x16 6000MHz CL38 ilana "fiyatta yardımcı olursanız" diye bir mesaj geldi mesela.

Zaten böyle olacağı için satacağın ürünün fiyatını daha yüksekten koyup pazarlıkta satmak istediğin fiyattan satıyorsun. Atıyorum 2 bin e satmak istiyorsan 3 bin diyorsun, pazarlık zaten yapacak 2 binden satıyorsun. Yapacak bir şey yok piyasadan daha düşük fiyattan koysan bile illaki pazarlık yapıyorlar.

IMG_1694.webp

@ggbye arkadaş biraz içerlemiş gibi :D. Çift tik olmadı🤣

Bunlar iflah olmaz, çok uğraşıyoruz. Bazı ürünler var elimde, saçma saçma adamlar arıyor yazıyor. O ramları, kır GPU tutucu yap. Yinede bunlara satma, adam haklı ben bunu 8-9 alır. 15K satarım, kafasında. Kurnaz adam iyidir. Sadece kendine zararı olur. Bence böyle ilanlar açma, hiç uğraşmaya değmez.
Eğleniyorum artık ya.