Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Kacikkar

Yetkin
Merhaba, Gigabyte App Center'dan BIOS uygulamasını indirip girip U. S. A BIOS Update yaptıktan sonra, PC'nin her açılışında oturum açma menüsünde fan seslerinin yükselmesi ve oyunlarda aynı şeyin olması durumunu yaşıyorum. Bu nasıl bir olay? Nasıl çözerim bu durumu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yarın Cyberpunk 2077 falan test edeceğim. O zaman bilgilendireyim seni.

@Kedicik - Atıyorum değerleri hocam. Ne olursa olsun fan sesi çok yüksek bu stok fan olduğu için midir? Nvidia DLSS Quality'de her şey max RTX kapalı. Birazdan atacağım.

Görüntüdeki gibi, işlemci sıcaklığı arada bir 70'e çıkabiliyor.
1710542407536.webp

Son düzenleme:
Çok anlamıyorum o fan ayarlama işlerinden. Biraz da korkutucu.
Eğer fan sesi seni rahatsız etmiyorsa hiç bu işlere girmene gerek yok. 70 derece gayet iyi bir değer. Afterburner'ı boş ver bu arada, galiba sadece ekran kartı ayarlanıyordu onunla. Eğer fanı kısmak istiyorsan BIOS'tan ayar yapmamız gerekebilir.

Bu arada BIOS Update yaptığın zaman eskiden oluşturulmuş fan ayarları sıfırlandığı için böyle bir sorun yaşamış olabilir misin?

Son düzenleme:
Eğer fan sesi seni rahatsız etmiyorsa hiç bu işlere girmene gerek yok. 70 derece gayet iyi bir değer. Afterburner'ı boş ver bu arada, galiba sadece ekran kartı ayarlanıyordu onunla. Eğer fanı kısmak istiyorsan BIOS'tan ayar yapmamız gerekebilir.

Bu arada BIOS Update yaptığın zaman eskiden oluşturulmuş fan ayarları sıfırlandığı için böyle bir sorun yaşamış olabilir misin?
Bios update yaptıktan sonra oldu bu fan sesleri. Bir şey yapmam gerekir mi?