Merhaba, geçenlerde BIOS Update ettim ve sonrasında sıfırladım. Hangisinden oldu bilmiyorum ama bilgisayar açılırken - işareti 10-15 saniye bekleyip ondan sonra Windows açılıyor. 1 hafta öncesine kadar yoktu, sıfırladım diye mi oldu acaba ya da güncelledim diye mi bilmiyorum. Windows'a kurulu SSD zaten birinci sırada, hatta sırasını şöyle yaptım SSD-SSD-HDD, 1. sıraya ve 2. sıraya SSD koydum. Sorunum gene çözülmedi, ne yapabilirim?

Sanırım şöyle bir ekrandan bahsediyorsunuz:

Adsız.webp

BIOS üstündeki boot sıralamasını kontrol edin. UEFI modunda kurulmuş bir Windows kullanıyor iseniz, Legacy/CSM desteğini kapatın. Bilgisayar açılmaz hâle gelirse BIOS'u varsayılan ayarlara döndürün.

Sanırım şöyle bir ekrandan bahsediyorsunuz:

Eki Görüntüle 195082

BIOS üstündeki boot sıralamasını kontrol edin. UEFI modunda kurulmuş bir Windows kullanıyor iseniz, Legacy/CSM desteğini kapatın. Bilgisayar açılmaz hâle gelirse BIOS'u varsayılan ayarlara döndürün.
Evet bu fotoğraf, boot sıralamasını dediğim gibi SSD en üstte. UEFI Windows kullanıp kullanmadığımı nerden öğrenebilirim acaba?

Windows UEFI modunda kurulu. Zaten Windows 11 sadece UEFI modunu destekliyor ancak bypass yöntemleri olduğu için emin olmamız gerekiyordu. Legacy/CSM modunu kapatmanız yeterli olacak gibi görünüyor.

Peki deneyeyim. Sonrasında sıfırlamak zorunda kalır mıyım? Açılmazsa şu an üşeniyorum da. :D Yarım saat sonra deneyeceğim yoksa.

Peki deneyeyim. Sonrasında sıfırlamak zorunda kalır mıyım? Açılmazsa şu an üşeniyorum da. :D Yarım saat sonra deneyeceğim yoksa.
Açılmayacağını sanmıyorum pek. Sıfırlamak zorunda kalmazsınız. En kötü ihtimalle CMOS Reset yapar veya BIOS ayarlarını sıfırlarsınız.