Se7eNice

Uzman
Arkadaşlar merhaba, böyle bir sorunla ilk kez karşılaıyorum. Güç tuşuna bastığım zaman kasa içindeki RGB'ler yanıyor.
Kasa fanları dönmüyor. İşlemci fanı da dönmüyor. Ekran kartına ait RGB'ler çalışıyor ekran kartı fanları son devirde dönüyor. PC hiç tepki vermiyor. Bu durumu random zamanlarda yaşıyorum. Duruma ait videoyuda ekliyorum.
Video Linki:

Sistem:
  • i7-9700K
  • ASUS ASUS TUF Z390-PRO anakart
  • Trident G.Skill 8x2 3600 MHz RAM
  • MSI 2080 Super
  • James Donkey 512 GB M.2 SSD
  • Corsait 850+ Gold PSU
Yaptığım İşlemler:
  • BIOS pilini çıkartıp resetledim.
  • RAM'leri söküp pinleri ve slotu temizledim.
  • Ekran kartını söküp pinleri ve slotu temizledim.
  • SSD'yi söküp pinleri ve slotunu temizledim.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemciniz veya anakartınızda bir hasar olabilir mi? Kontrol edebilir misiniz? Kasa fanları kontrolcüye mi yoksa anakarta mı bağlı? Kontrolcü kullanmadan çalıştırmayı deneyin, CPU fan kablonuzda temassızlık olabilir mi, kontrol edebilir misiniz?

İşlemciniz veya anakartınızda bir hasar olabilir mi? Kontrol edebilir misiniz? Kasa fanları kontrolcüye mi yoksa anakarta mı bağlı? Kontrolcü kullanmadan çalıştırmayı deneyin, CPU fan kablonuzda temassızlık olabilir mi, kontrol edebilir misiniz?
İşlemci ile anakarta bakıyorum şimdi. Kasa fanları anakarta bağlı. CPU Fanları daha test etmiştim orada bir problem yok. Bu durumu sürekli olarak yaşamıyorum. Tamamen rastgele bir durumda gerçekleşiyor. Tuşa basıp sistemi kapatıp tekrar açtığım sorun olmuyor.

İşlemci ile anakarta bakıyorum şimdi. Kasa fanları anakarta bağlı. CPU Fanları daha test etmiştim orada bir problem yok. Bu durumu sürekli olarak yaşamıyorum. Tamamen rastgele bir durumda gerçekleşiyor. Tuşa basıp sistemi kapatıp tekrar açtığım sorun olmuyor.
Bazı anakartlarda böyle saçma sapan hatalar olabiliyor, işlemci destekliyorsa ve anti rollback yoksa BIOS sürümü düşürmeyi deneyin.

Son düzenleyen: Moderatör: