İlk oyunda yaklaşık 250 saat geçirmişliğim var, tüm bunlara rağmen ikinci oyunu 15-20 saat oynayıp bir daha yüzüne bakmadım. Devamlı ne içerdiğini anlamadığım güncellemeler alıp duruyor ayrıca, benim son oyunu son açışımdan beri kaç tane güncelleme almıştır Allah bilir.
- Ekipman ve parça çeşitliliği ilk oyuna göre doğal olarak artsa da absürt yere bazı eski parçalar kaldırılmış, bazı yeni parçalar da hiç yok.
- Kariyer modu hatırladığım kadarıyla biraz daha farklı ilerliyordu. Ekstradan sonsuz mod eklenmiş.
- Mümkün olan tüm parçaları kurcalayabiliyor, CPU'ya delid vs. yapabiliyorsun ancak hız aşırtma teknikleri gene kötü.
- Ortamı ilk oyundaki gibi değiştirme seçeneğin bulunmuyor ancak odanın zeminini, duvarlarını vs. her yeri istediğin gibi kurcalayabiliyorsun.
- Bilgisayardaki uygulama seçenekleri daha fazla ve hepsi ilk oyuna göre daha detaylı.
- Bilgisayarı her yeni uygulama kurduğunda yeniden başlatmak zorunda kalmıyorsun.
- Son olarak benim ayarlarıma bağlı olup olmadığı hakkında bilgim yok ancak bilgisayarın gücünü keser kesmez fanlar da pat diye çalışmayı durduruyor.
En iyisi 20-25 liraya bir tane PC Building Simulator 2 hesabı alıp oyunu deneyimlemek.