Nightingale

Çalışkan
Arkadaşlar dediğim gibi sorunum bazı olaylar yaşadım babam yüzünden. Anakartın ekran kartı girişi kırıldı. Ben de yeni geçici 2. el anakart aldım ve sorun yoktu. Bir yerde annem anakartın 24 pin şeyini kesti, PSU'nundu. Babam tamir etti sayılır ancak bir yerde başlıkta bahsettiğim sorun oldu. BIOS pili falan falan çıkartarak çözmeye çalıştım olmadı. Dedim yeni bir PSU lazım ileriye dönük olması açısından 850W yeni PSU aldım. Gerekli kabloları taktım ardından ilk 1 2 dakika olmadı sonra bir ekran geldi. RAM'lerin şu DRAM hızımı ne var ya onunla alakalı biletler diyordu. F2 bastım BIOS'a attı. Ne yapacağımı bilemedim, Next dedim ve tekrardan böyle oldu. Ben de RAM'lerle alakalı sanırım sorun dedim ve tüm RAM'leri çıkarttım. 1 tanesini taktım ve hala gelmedi. Ben de kapatma düğmesini basılı tuttum ve JBAT1JCI1 yazan bir şeyin altında LED mavi yanıp sönüp duruyordu. 2.yi taktım yine ekrana falan bir şey gelmedi ama LED de yanmadı. Kapatınca 3.'de de LED yandı 4.'de de LED yandı. Üstüne ekran kartının fanı başta dönüyor birkaç saniye sonra duruyor. CPU fanı durmadan dönüyor. Ekstra arkada duran GaN da çalışmıyor.
  • GTX 1070.
  • i7-4790K
  • 4 tane 4 GB RAM.
  • Z97 Gaming anakart.
  • High Power Performance Gold 850W PSU.
Arkadaşlar sorunum ne olabilir saatlerdir çözmekle uğraşıyorum bir türlü beceremedim/ yeni bir şey oldu tekrardan hepsini çıkardım rastgelele ilk ikisini taktım ve dediğim yere geldim ne yapmalıyım?

1000016617.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar dediğim gibi sorunum bazı olaylar yaşadım babam yüzünden. Anakartın ekran kartı girişi kırıldı. Ben de yeni geçici 2. el anakart aldım ve sorun yoktu. Bir yerde annem anakartın 24 pin şeyini kesti, PSU'nundu. Babam tamir etti sayılır ancak bir yerde başlıkta bahsettiğim sorun oldu. BIOS pili falan filan çıkartarak çözmeye çalıştım olmadı. Dedim yeni bir PSU lazım ileriye dönük olması açısından 850W yeni PSU aldım. Gerekli kabloları taktım ardından ilk 1 2 dakika olmadı sonra bir ekran geldi. RAM'lerin şu DRAM hızımı ne var ya onunla alakalı biletler diyordu. F2 bastım BIOS'a attı. Ne yapacağımı bilemedim, Next dedim ve tekrardan böyle oldu. Ben de RAM'lerle alakalı sanırım sorun dedim ve tüm RAM'leri çıkarttım. 1 tanesini taktım ve hala gelmedi. Ben de kapatma düğmesini basılı tuttum ve JBAT1JCI1 yazan bir şeyin altında LED mavi yanıp sönüp duruyordu. 2.yi taktım yine ekrana falan bir şey gelmedi ama LED de yanmadı. Kapatınca 3.'de de LED yandı 4.'de de LED yandı. Üstüne ekran kartının fanı başta dönüyor birkaç saniye sonra duruyor. CPU fanı durmadan dönüyor. Ekstra arkada duran GaN da çalışmıyor.
  • GTX 1070.
  • i7-4790K
  • 4 tane 4 GB RAM.
  • Z97 Gaming anakart.
  • High Power Performance Gold 850W PSU.
Arkadaşlar sorunum ne olabilir saatlerdir çözmekle uğraşıyorum bir türlü beceremedim/ yeni bir şey oldu tekrardan hepsini çıkardım rastgelele ilk ikisini taktım ve dediğim yere geldim ne yapmalıyım?

Eki Görüntüle 119383

Monitörün kablosunu taktığın ekran kartı portunu ve monitörün altını resimleyip atar mısın, kasanın arkasını da at (USB'ler takılı şekilde)

Monitörün kablosunu taktığın ekran kartı portunu ve monitörün altını resimleyip atar mısın, kasanın arkasını da at (USB'ler takılı şekilde)

Bu kısımda herhangi bir kablo zaten takılı değildi sadece monitör ve güç kaynağı.
1000016624.webp
1000016625.webp
1000016628.webp

Biraz daha uğraştım SSD HDD'nin SATA kablosu oluyor sanırım çıkardım taktım baktım bir açıldı ondan sonra aha oldu dedim açtım yeniden başlatmam gerekti yeniden başlattım tekrar olmadı şimdi tekrar onlarla tak çıkar onu ona tak falan yaparken oldu ama tam nedendir emin değilim yeniden başlatamıyorumda.

Son düzenleme: