batuhan_gmss

Uzman
Merhaba. öncelikle yardımınıza ihtiyacım var. ben PC hocasınn bir videosuna denk geldım 7800XT PC toplama diye.

S-Link'i de bu bu sistemi görüp ekleme vs yaparak ama istediğim FPS'yi alamıyorum videodakı gibi. PC'nin özellikleri.
  • Anakart ASUS Prime A620M a CSM 6400MHz(OC)
  • RAM G.Skill 32 GB RAM 6400 MHz.
  • Ekran kartı Sapphire Radeon RX 7800 XT Nitro+
  • İşlemci Ryzen 5 7600X.
  • PSU MSI 650+80 Bronze.
Ortalama 800 FPS alıyordu Valorant'ta video da ama bende 300 FPS alıyor.

Dosya Ekleri

• ekran kartı.webp
    ekran kartı.webp
    9,7 KB · Görüntüleme: 89
  • işlemci.webp
    işlemci.webp
    5,7 KB · Görüntüleme: 73
  • kasa.webp
    kasa.webp
    17,2 KB · Görüntüleme: 78
Son düzenleyen: Moderatör:
O hangi çözünürlükte test ediyordu, siz hangi çözünürlükte oynuyorsunuz? Çözünürlükten çözünürlüğe FPS değişebilir. Ayrıca ayarlar da önemli.

O da benim gibi 1080 düsük ayarlarda oynuyordu oyunu. Benim de çözünürlük 1080p. En azından yakın FPS alsam anlarım, bayağı fark var. İstersen abi istediğin BIOS ayarlarını çeker atarım.

Son düzenleyen: Moderatör:
O da benim gibi 1080 düsük ayarlarda oynuyordu oyunu. Benim de çözünürlük 1080p. En azından yakın FPS alsam anlarım, bayağı fark var. İstersen abi istediğin BIOS ayarlarını çeker atarım.
Yorumlar da nedense alanların çoğu pişman olmuş videodaki gibi değil diyor herkes.

PC Hocası denen arkadaş ne diyorsa tam tersini yapın. Benim aldığım ekran kartına da "pişmanlık" dedi. Videolarında TLOU Part 1’de 100 FPS zor alıyorum dedi, ben aldım, ultrada ara sahnelerde 200, aksiyon esnasında 150 FPS ile oynadım. Adamın dediği her şey şimdiye kadar hep tam zıttı çıktı.

Ne oldu reis biraz aydınlat bilgilenelim.
RX 5700 XT 3500 - 4000 TL'ye bulunabilen bir kart, buradan baslayalim. Nerede ise RX 580 fiyatina. Guc olarak ise RTX 4060'in %80'i, hatta bazi oyunlarda %85 performansa ulasiyor. RTX full degilken tabii. Bu kadar performansli olup ikinci el piyasasi bu kadar olu olan kart icin cok yorum yapmaya gerek yok ama alinabilecek en sorunlu AMD kartlardan biri diyebilirim.