Teknopatici 70

Uzman

4:14 sn'de işlemciye macun sıkıyor. Üstüne soğutucunun üstündeki macunla birlikte monte ediyor.

Bu normal mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
İki macunu karıştırmak veya üst üste sürmek, temas kalitesini düşürebileceği ve soğutma performansını olumsuz etkileyebileceği için genellikle iyi bir fikir değil. Ayrıca macunu biraz fazla sürdüğünü düşünüyorum. Sadece çarpıyı dağıtsa yeterliydi. Noktalara gerek yoktu.

Sürdüğü macun MX7 olsa anlarım, cıvıklığına bakılırsa MX5 gibi bir şey, pompanın macunu çok değil aslında sadece ROG simgesi şeklinde az miktarda var. Macunu çok sürdü, contact frameye güvendiği için diyeceğim ama arasından sızacak kadar çok boşluk var, o işlemcinin kenarları hep macun dolacak.

Hem meslek lisesi hem Bilgisayar programciligi mezunu olarak size sunu soylim. Tamamen yanlis. Zaten kendiside farkinda macunun yarisi bosa gidiyor. Macunun islevi islemci uzerindeki bloga sogutucuyu taktiginiz zaman aradaki bosluklari gidermesi. Yani kucuk bir miktar surmeniz ve yaymaniz yeterli olacaktir. Oyle kalın yaparssniz sogutma tam anlamiyla gerceklesmeyecektir. :) Hey Allah'im kimler YOUTUBER olmus hemde trknoloji konusunda. Bunu yazsam oraya blocklar muhteemelen. Biriside benim microsoft cozumunu buldugum ve rehberini yaptigim konuyu almis kendisi yapmis gibi anlatiyor yoruma yazdim deliye döndüydü ve blockladi. 😂 Neyse önemli degil onemli olan insanlarin sorununu cozmek. :)

Son düzenleme:
Macunu sıktıktan sonra epey zaman geçiyor gibi arada. Bu macun üzerinin tozlanma ihtimalide yok mu? Onunda eksisi olmaz mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Macunu sıktıktan sonra epey zaman geçiyor gibi arada. Bu macun üzerinin tozlanma ihtimalide yok mu? Onunda eksisi olmaz mı?

2 macun karıştırılmamalı, sıktıktan sonra da uzun süre bekletilmemeli. Soğutucu yüzeyindekinin de temizlenmesi lazım, beklemiş macun bir halta yaramaz genelde. Macunun katılığına göre de ya X yapıp bırakılması lazım ya da ince hat çekilmesi lazım. Gereğinden fazla macun pump-out sebebi. Frame hakkında dilimizde tüy bitti, Frame zararları hakkında editörleri bilgilendirmeye lüzum görüyorum... Bu şekilde tonla konu var, kendi tecrübemi ve forumdaki konuları da dahil ederek konuşuyorum.

2 macun karıştırılmamalı, sıktıktan sonra da uzun süre bekletilmemeli. Soğutucu yüzeyindekinin de temizlenmesi lazım, beklemiş macun bir halta yaramaz genelde. Macunun katılığına göre de ya X yapıp bırakılması lazım ya da ince hat çekilmesi lazım. Gereğinden fazla macun pump-out sebebi. Frame hakkında dilimizde tüy bitti, Frame zararları hakkında editörleri bilgilendirmeye lüzum görüyorum... Bu şekilde tonla konu var, kendi tecrübemi ve forumdaki konuları da dahil ederek konuşuyorum.

Aslında çok basit zararsız bir şey gibi duruyor Frame zararı olduğunu bende bilmiyordum, alsam mı diye düşünüyordum soğutucu değiştireceğimde. Almaktan vazgeçtim.