PC için DualSense 5 alınır mı?

Bütçe
3500-4000TL

mniways

Uzman
Bu konunun önceden farklı forumlarda çok kez açıldığını biliyorum ancak 2025 yılında belki sorunlar giderilmiştir diye tekrardan sormak istedim. Spider-Man, GoW gibi hikayeli oyunlar için almak istiyorum. Zamanında PlayStation kafelerde FIFA ve pes oynarken DualSense 5 kullandığımdan sadece bana daha yakın geliyor o yüzden Xbox koluna alışabilir miyim diye kafamı karıştırdı bu durum. Eğer sorunlar DualSense sorunları giderildiyse ya da kablo ile kullanmak zorluk çıkartmıyorsa DualSense almak istiyorum. Bilgisi olan var mıdır? Şu an için sizce PC'de kullanmak için hangisi alınır?

Eğer eliniz ps düzenine alışıksa gamesir tarantula pro uyum açısından da özellikleri açısından da daha mantıklı bir tercih olacaktır bence. Dualsense de hala forumlarda uyum konusunda bir sürü başlık görüyorum. Eğer xbox düzenine alışırım derseniz de gene gamesirden cyclone 2 öneririm. Xboxun kendi kolunu önermem çok geride kalıyor bunlara göre

Yani bence Xbox ele daha uygun, daha oturaklı oluyor ve boyut olarak eğer çok ufak elin yoksa güzel bir boyutta. DualSense hem destek konusunda hem de rahatlık konusunda Xbox'ın gerisinde. Benim elim 19 cm olduğu için DualSense bana çok ufak geliyor ve parmaklarım uzun olduğu için ağrıyor. Şahsen Xbox tavsiye ederim, Sony oyunlarında bile desteği var. Kendi açımdan belirttiğim özellikleri kendine göre değerlendirip karar verebilirsin.

Bu bahsettiğim kollar xinput olduğu için yani windowsa tam uyumlu çalıştıkları için problemsiz bir şekilde tüm oyunlarda da kullanılabiliyorlar.

Bilgisayarda yaklaşık 2 sene xbox kontrolcüsü kullandım. Hiçbir sorunu yoktu her oyuna direkt bağlanıyordu ve dualsense kontrolcüye göre farklı olsa da alışabilmiştim. PS5 alacağımdan dolayı tekrar alışmak için dualsense aldım yaklaşık 2 aydır kullanıyorum. Kablosuz olarak bazı oyunlarda problem yaşıyorum (tuşlar çalışmıyor, yönlendirme yapamıyorum vs.) fakat kablo ile bağladığım zaman bu sorunlar çözülüyor. GOW, Last Of Us ve It takes Two bitirdim kolun kendi özellikleri oyunlarda çalışıyordu. Ama bilgisayarda kullanacaksanız benim önerim Xbox kontrolcüsü almanız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…