PC için Series S vs PS5 Controller

Ella Freya

Üstün
Makaleler
1
Emülatorler ve PC oyunları için hangisi en iyi şekilde çalışır? Bazen illegal yolla yüklenen oyunları da oynuyorum onlarda çalışır mı? Kablolu oynayacağım şu anlık zaten bluetooth açınca titreşimler falan çalışmıyormuş.

XBOX olanda 2 yıl Microsoft Türkiye garanti var. Sony olanı bilmiyorum zaten saçma politikaları var.

Elden alınacak.

Son düzenleme:
Hocam daha önce Xenia ve Xenia Canary kullandım. Bende Xbox Series kontrolcüsü var ve emulatör ile native olarak çalışıyor, çünkü Xenia, XInput destekliyor. Aynı zamanda Windows üzerinde de native olarak desteklendiğinden masaüstü üzerinde de kullanılabiliyor.

Dualsense için DS4Windows programını kullanmanız gerekebilir. Native olarak Windows üzerinde desteklenmiyor diye biliyorum. Steam'in kendi sunduğu destek ile desteklenen kontrolcüler arasında olduğu için oyunlarda (sanırım çok eski olmamalı) çalışıyor.

RPCS3 emülatörü ile çalıştığını okudum, bu konuda bir sorun teşkil etmiyor sanırım. Yine de Dualsense kullanan arkadaşların kendi yorumlarını katlamarı iyi olur.

Hocam benim bildiğim bilgisayar tarafında Xbox kontrolcüleri daha iyi çalışıyor. PS5 Kolu ise o kadar iyi çalışmıyor diye biliyorum. PS5 bilgisayarda DualSense özelliği falan çalışmıyor diyorlar, detaylıca bakmanızı tavsiye ederim. Bilgisayar için Xbox almak daha mantıklı.

Emülatörler için bariz DualSense daha iyi.

İkisini de deneyimlemiş birisi olarak kesinlikle Dualsense diyorum. PC'mde uzun zamandır kullanıyorum. Dualsense + DS4 Windows ile birlikte her şeye sorunsuz uyumlu bir şekilde çalışıyor.

Not: Kablosuz kullanıyorum. Titreşim çalışıyor.

Joystick konumlarından dolayı PS5 kolu daha iyi gibi. Emulator oyunlarını oynamak istiyorum ve sanırım XBOX kolu o kadar iyi olmayacak onun için.

DS4Windows kullanırsam uyum sorunu yaşayacağım oyun olur mu?

Son düzenleme:
Joystick konumlarından dolayı PS5 kolu daha iyi gibi. Emulator oyunlarını oynamak istiyorum ve sanırım XBOX kolu o kadar iyi olmayacak onun için.

DS4Windows kullanırsam uyum sorunu yaşayacağım oyun olur mu?
Konumlandırma konusunda haklısın fakat ps5 kolu çok narin. Saçma sapan sorunlar yaşatabiliyor. Yeni versiyonlarının da ondan aşağı kalır yanı yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…