KPBRK

Üyecik
Arkadaşlar geçen gün bilgisayarıma PC Manager diye Microsoft'un kendi uygulamasını indirdim, orada deep cleanup diye bir seçenek var ve toplamda 8 GB temizlenecek dosya buldu. NVIDIA, Google Chrome, Edge ve Steam gibi uygulamaların itemleri diye yazıyor üstünde. Şimdi size sorum: Ben taranmış olan dosya itemlerini temizlersem benim herhangi bir verim ya da yaptığım ayar, oyun dosyaları veya önemli dosyam yok olur mu, bu program sadece gereksiz dosyaları mı temizliyor? Mesela NVIDIA'da bulduğu dosyalar önceki güncellemeden kalan dosyalar mı?

Uygulamayı tamamen kaldırmanı öneririm. Tarayıcıların görsel ön belleğini bozabiliyor. Uygulamalara da sorun yaşatabilir. Daha önceden denemiştim ve Edge verileri gitmişti. Veriler düzelsin diye her sayfada CTRL+F5 yapmak gerekiyordu.

Yani ön bellekleri bozarak siliyor. Chrome, Edge, Spotify vb. ön belleklerini kendi içinden silmek daha mantıklı. Çünkü uygulamayı bozmadan temizliyorlar. Steam vb. karışmayın.

Wise Disk Cleaner vb. gibi köklü yazılımlara göre bayağı dandik. Microsoft abim Çinlilerden özenip öylesine üretmiş. Bilgisayarda böyle yazılımlara pek gerek yok. İlla kullanacaksanız Wise Disk Cleaner'ı tarayıcı çerez işareletleri seçili olmadan kullanın. Uygulamaları BC Uninstaller ile falan kaldırın ki artık kalmasın.

Dipnot: Bellek temizleme vb. için kullanıyorsan da gereksiz. Defender kadar kaynak tüketiyor. Ortalama 200.000 MB civarı. Yani temizlemeyeceği bellekten daha çok tüketim yapılmasına neden oluyor. One Drive ile aynı çirkin altyapıyı kullanıyor.

Bellek temizleme ve geçici dosyalar için Easy Context Menu öneririm.

2024-12-04_00-44_1.webp

2024-12-04_00-44.webp

Son düzenleme: