Bu sefer farklı bir bellekle geldim. Bu seferki disk yönetiminde gözüküyor ama dosya gezgininde gözükmüyor. İnternetteki sağ tıklayıp sürücü harfi ve yolunu değiştir yapan videolardan da denedim ama olmadı.
Diskpart açıldığında "list disk" komutunu gir ve bilgisayara takılı bütün diskler listelensin. Diskler "Disk 1", "Disk 2", "Disk 3" şeklinde listelenir.
Listelenen disklerde USB belleğin görünüp görünmediğini kontrol et. Listedeki disklerin boyutuna göre anlarsın USB belleğin görünüp görünmediğini.
USB belleğin listede görünüyorsa hangi numara ile listede olduğunu kontrol et. Örneğin "Disk 3" olsun. Bu senaryoda artık "Select Disk 3" komutunu gir.
USB belleğini bu örnek ile seçtikten sonra "Clean" komutunu girip USB belleğindeki bütün verileri silmiş ol. Devamında "Exit" komutuyla çıkabilirsin.
Devamında Disk Yönetimi kısmına geri dön. Aşağıdaki disk listesinde USB belleğin siyah renk ile "Ayrılmamış Alan" olarak görünecek.
Buraya kadar her şey anlattığım gibi ilerlediyse, ayrılmamış alan olarak görünen USB belleğine sağ tık yapıp "Yeni basit birim" butonuna bas ve ilerle.
Devamında USB belleğine sürücü harfi ata ve NTFS olarak biçimlendir.
İşlemin sonunda artık USB belleğin kullanılabilir olacak.
Bu sefer farklı bir bellekle geldim. Bu seferki disk yönetiminde gözüküyor ama dosya gezgininde gözükmüyor. İnternetteki sağ tıklayıp sürücü harfi ve yolunu değiştir yapan videolardan da denedim ama olmadı.
Yazılımı yönetici olarak çalıştırın. Tabii öncesinde USB sistem takın. Onarma işlemlerini başlatın. Ama verileri silebilir. Ben içerisindeki verinin önemsiz olduğu bir USB bellek de kullanmıştım. Çok çözüm aradım, ama bu uygulama sorunumu çözmüştü.