Max Caulfield
Üstün
Merhaba arkadaşlar.
Raspberry Pi 5 ile ilgili bazı bilgilere bakarken resmi Raspberry Pi USB belleğine (Raspberry Pi Flash Drive) denk geldim:
USB bellek SAMM Market'te de satılıyor:
market.samm.com
market.samm.com
Bu USB bellek özellikle rastgele erişim hızı ve uzun süreli sıralı yazma hızı için tasarlanmış. USB bellek Raspberry Pi'ın blog sayfasındaki makaleye göre QLC NAND kullanıyor:
www.raspberrypi.com
Fakat özellikle yazma hızından bahsederken Sustained Write, yani sürdürülebilir yazma hızını yazmışlar. Bu hız da 128 GB model için 75 MB/s, 256 GB model için ise 150 MB/s. Piyasadaki çoğu USB bellek bu kadar sürdürülebilir yazma hızı sunamıyor.
Ek olarak UASP desteği, S.M.A.R.T. desteği ve yüksek IOPS performansı da sunuyor, bu da hoşuma gitti.
Tabii benim Raspberry Pi ile işim yok fakat bir arkadaş bu USB belleği Windows'ta da test etmiş, USB bellek Windows'ta da çalışıyor: (video zaman ayarlı)
Tabii şu anda tek merak ettiğim konu, bu USB belleğin kendisini bilgisayara Removable (çıkarılabilir) disk olarak mı yoksa Fixed (yerel disk) olarak mı tanıttığı. Videonun altına yorum yapıp sordum, cevap bekliyorum.
Özellikle taşınabilir Linux çalıştırmak için kompakt ve hızlı bir USB bellek gerçekten iyi olur gibime geliyor.
Sizce resmi Raspberry Pi 256 GB USB belleği alınır mı? Fiyatı pahalı, biliyorum. Fakat Türkiye piyasasında gerçekten taşınabilir Linux çalıştırılabilecek iyi USB bellek modeli yok resmen.
Raspberry Pi 5 ile ilgili bazı bilgilere bakarken resmi Raspberry Pi USB belleğine (Raspberry Pi Flash Drive) denk geldim:
USB bellek SAMM Market'te de satılıyor:
Raspberry Pi 128 GB Flash Bellek Satın Al |SAMM Market
Raspberry Pi USB Flash Bellek 128GB – USB 3.0 | Samm Market Raspberry Pi USB Flash Bellek 128GB , genel amaçlı depolama ürünleri serisinin en yeni üyesidir.
market.samm.com
Raspberry Pi 256 GB Flash Bellek Satın Al | SAMM Market
Raspberry Pi USB Flash Bellek 256GB – USB 3.0 | Samm Market Raspberry Pi USB Flash Bellek 256GB , genel amaçlı depolama ürünleri serisinin en yeni üyelerinden biridir.
market.samm.com
Bu USB bellek özellikle rastgele erişim hızı ve uzun süreli sıralı yazma hızı için tasarlanmış. USB bellek Raspberry Pi'ın blog sayfasındaki makaleye göre QLC NAND kullanıyor:
Raspberry Pi Flash Drive available now from $30: a high-quality essential accessory - Raspberry Pi
A high-quality, compact and robust USB 3.0 device with fast data transfer and an all-aluminium enclosure, available in 128GB and 256GB.
Ek olarak UASP desteği, S.M.A.R.T. desteği ve yüksek IOPS performansı da sunuyor, bu da hoşuma gitti.
Tabii benim Raspberry Pi ile işim yok fakat bir arkadaş bu USB belleği Windows'ta da test etmiş, USB bellek Windows'ta da çalışıyor: (video zaman ayarlı)
Tabii şu anda tek merak ettiğim konu, bu USB belleğin kendisini bilgisayara Removable (çıkarılabilir) disk olarak mı yoksa Fixed (yerel disk) olarak mı tanıttığı. Videonun altına yorum yapıp sordum, cevap bekliyorum.
Özellikle taşınabilir Linux çalıştırmak için kompakt ve hızlı bir USB bellek gerçekten iyi olur gibime geliyor.
Sizce resmi Raspberry Pi 256 GB USB belleği alınır mı? Fiyatı pahalı, biliyorum. Fakat Türkiye piyasasında gerçekten taşınabilir Linux çalıştırılabilecek iyi USB bellek modeli yok resmen.