PC vs Laptop

Bilgisayarı taşımam, etmem diyorsanız bakacağınız taraf kasa bilgisayardır. Ayrıca masanı ileride büyütmeyi düşünebilirsin emin ol çok içine yarar. Ayrıca bilgisayar alacaksan mutlaka ama mutlaka bir amaç belirlemen lazım, "ben bu bilgisayarı ne için kullanacağım?" diye düşünmen lazım ve amacını yazarsan daha fazla tavsiye verebilirim.

Eğer amaç oyunsa hiç düşünmeden masaüstü alıp geç düşünecek bir şey yok.

Direkt masaüstü alın. Laptop taşıma adına çok iyi ama bir laptopun gücü bir masaüstüyle kıyaslamak çok saçma olur.

Anladım hocam cevap veren herkese teşekkür ederim ayrıca hazır sistem aldığım zaman garantide sorun yaşar mıyım acaba ya da internetten klavye mouse mouse pad monitör alırken kırık bozuk gelme sorunu yaşar mıyım internet alışverişlerine pek alışık bir insan değilim açıkçası.

Eğer amaç oyunsa hiç düşünmeden masaüstü alıp geç düşünecek bir şey yok.

Taşıma amacın yok ise kesinlikle masaüstü monitör kolu vs ile masada yer açarsın ölü yatırım yapmaktan iyidir ya da daha büyük masa alırsın.

Yer problemi varsa küçük form faktörü topla. Ya da mATX. DeepCool'un güzel mATX kasaları var.

Anladım hocam cevap veren herkese teşekkür ederim ayrıca hazır sistem aldığım zaman garantide sorun yaşar mıyım acaba ya da internetten klavye mouse mouse pad monitör alırken kırık bozuk gelme sorunu yaşar mıyım internet alışverişlerine pek alışık bir insan değilim açıkçası.

Laptop gibisi yoktur ya. O konfor ve rahatlık farklı bir boyuta evrimleşiyor laptopta bende.

Anladım hocam ayrıca bakımlarını servise yaptırabiliyor muyuz acaba hazır sistemde özellikle ekran kartının yüksek tututlup işlemcinin ve diğer parcaların en ucuzundan dandiğinden koyulmasından kaynaklı laptop a daha sıcak bakıyorum açıkçası.

Bence siz kararınızı vermişsiniz sadece destek arıyorsunuz. Hazır sistemlerin hepsinde dediğiniz şey geçerli değil. 30K'lık ekran kartı takılan sistemi 40K'ya almak istiyorsanız bir zahmet bazı parçaların düşük olmasını göze alacaksınız, firmalar da amme hizmeti yapmıyor. Alacağınız sistemin eşit kalitede ve dengeli olmasını istiyorsanız ona göre bütçe ve parça ayarı çekeceksiniz. Sallıyorum 65K'ya 9070XT'lı sistem değil 9060XT'li ama dolu sistem alacaksınız.

Ayrıca laptoplarda da dediğiniz ucuz, dandik parçalar koyulmadığını mı düşünüyorsunuz? Birebir aynı özelllikte satılan ASUS TUF 40k iken ASUS ROG'un 80k olmasının sebebi sizce ne olabilir? Fan kalitesinden Wi-Fi kalitesine, tuş kalitesine, hoparlör kalitesine her şey değişiyor. Üstelik laptoplarda genelde bu tür özellikleri karşılaştırmak ve farkında olmak PC parçalarına göre çok zor.

Hazır sistemlerde senelik bakım hizmeti veren firma duymadım zaten öyle bir şeye gerek dahi yok. 2 sene temizlemesen PC'yi eğer çölde yaşamıyorsan olacak maksimum şey fanların biraz ses yapması olur. O durumda dahi eline bir peçete alıp kasayı cillop gibi yapman 5 dakika süren ve hiçbir beceri gerektirmeyen bir işlem.

Ağzımdan laptop un l si cıkmadan bu kadar agresif davranıyorsanız bence hazır sistemlerde bir sıkıntı vardır en iyisi ben daha dandik olduğunu bildiğim halde laptop alıyım tekrardan teşekkür ederim.

Ağzımdan laptop un l si cıkmadan bu kadar agresif davranıyorsanız bence hazır sistemlerde bir sıkıntı vardır en iyisi ben daha dandik olduğunu bildiğim halde laptop alayım tekrardan teşekkür ederim.

"Anladım hocam ayrıca bakımlarını servise yaptırabiliyor muyuz acaba hazır sistemde özellikle ekran kartının yüksek tututlup işlemcinin ve diğer parcaların en ucuzundan dandiğinden koyulmasından kaynaklı laptop a daha sıcak bakıyorum açıkçası."

Agresif davranmıyorum ama size dediğiniz şeyleri dememenizi tavsiye ederim. Zaten dediğim gibi kararınızı zaten baştan vermişsiniz, hayırlı olsun olayı sulandırmaya gerek yok.

Ben laptop a daha sıcak bakıyorum dediğim icin karar vermiş olmuyorum sadece iki tarafında gönlü olsun diye öyle dedim sadece ömrüm boyunca hiç hazır sistem almafığım icin ve ömrüm boyunca hiç laptop almadığım icin kararsızım sadece ayrıca szn bu tavrınıza bakılırsa hazır sistemde sorun yaşayacağım kesin. Ve şimde aklım daha da karıştı açıkçası bir tarafda sorun yaşatıcağı dahi hazır sisten var bir tarafdada daha düşük donanımlı ama sorhn cıkarrmiyacak laptop.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…