Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

MasterKing25

Yetkin
Yer
Erzurum
Merhaba. Şöyle garip bir durum farkettim Türk Telekom interneti kullanıyorum Millenicom aracılığıyla telefondan sadece DNS değiştirince sorunsuz Discord uygulamasını kullanabiliyorum fakat bilgisayardan sadece DNS değiştirince uygulama başlatılıyor ekranında kalıyor. Bu sorunu yaşamış veya çözmüş olan var mı? Ek olarak telefonda, PC'de aynı interneti kullanıyor söylememde fayda var ama PC'den wifi ile değil ethernet kablosu ile bağlanıyorum.

Çözüm
Aynı sorunu ben de yaşıyordum, DNS'i YogaDNS adlı bir programla değiştirince sorun çözüldü.
DNS olarak da Mullvad ya da NextDNS öneririm.

Sadece Windows ayarlarından değiştirmek yetmiyor, öyle yapınca Discord'a siteden giriyor fakat uygulaması açılmıyor.
Aynı sorunu ben de yaşıyordum, DNS'i YogaDNS adlı bir programla değiştirince sorun çözüldü.

Sadece Windows ayarlarından değiştirmek yetmiyor, öyle yapınca Discord'a siteden giriyor fakat uygulaması açılmıyor.

Çözüm
Merhaba. Şöyle garip bir durum farkettim Türk Telekom interneti kullanıyorum Millenicom aracılığıyla telefondan sadece DNS değiştirince sorunsuz Discord uygulamasını kullanabiliyorum fakat bilgisayardan sadece DNS değiştirince uygulama başlatılıyor ekranında kalıyor. Bu sorunu yaşamış veya çözmüş olan var mı? Ek olarak telefonda, PC'de aynı interneti kullanıyor söylememde fayda var ama PC'den wifi ile değil ethernet kablosu ile bağlanıyorum.
Bilgisayarda şuradan DNS leak test yap. Türk IP'si çıkıyorsa DNS leak var demektir.

Dediğinizi deniyeceğim. Teşekkürler.

Bilgisayarda şuradan DNS leak test yap. Türk IP'si çıkıyorsa DNS leak var demektir.

Baktım şimdi ve evet Türk IP'si çıktı. Sözlerinizden anladığım kadarıyla bu DNS leak bir sorun gibi nasıl çözebilirim? Eğer doğru anladıysam tabii.

Baktım şimdi ve evet Türk IP'si çıktı. Sözlerinizden anladığım kadarıyla bu DNS leak bir sorun gibi nasıl çözebilirim? Eğer doğru anladıysam tabii.
DNS ayarlarını uygun biçimde değiştirememiş olabilirsiniz. Hangi DNS'i kullanıyorsunuz?
Dediğim program ile Mullvad ya da NextDNS kurulumu yapmanızı öneririm.

Dediğinizi deniyeceğim. Teşekkürler.

YogaDNS gibi programlarla deneyebilirsin ya da Discord'u browserdan kullanıyorsan doğrudan browser ayarlarından DNS'i değiştir.

DNS ayarlarını uygun biçimde değiştirememiş olabilirsiniz. Hangi DNS'i kullanıyorsunuz?
Dediğim program ile Mullvad ya da NextDNS kurulumu yapmanızı öneririm.
YogaDNS gibi programlarla deneyebilirsin ya da Discord'u browserdan kullanıyorsan doğrudan browser ayarlarından DNS'i değiştir.
Bu testi DNS veya VPN kullanmadan yapmıştım ayrıca Google DNS ile denedim yine benzer sonuç aldım biraz önce. Şimdi YogaDNS'i deniyorum.

Düzenleme: Mullvad DNS'i seçeneklerde göremeyince NextDNS ile sorunumu çözdüm. Bir sorum olacaktı bu YogaDNS'i ilk defa gördüm ve kullandım yani Techolay'a güveniyorum fakat yine de emin olmak için soruyorum bu program tam olarak nasıl çalışıyor? VPN gibi değil anladığım kadarıyla gelişmiş bir yöntem ile sanırım DNS değiştiririyor, doğru mudur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Düzenleme: Mullvad DNS'i seçeneklerde göremeyince NextDNS ile sorunumu çözdüm. Bir sorum olacaktı bu YogaDNS'i ilk defa gördüm ve kullandım yani Techolay'a güveniyorum fakat yinede emin olmak için soruyorum bu program tam olarak nasıl çalışıyor? VPN gibi değil anladığım kadarıyla gelişmiş bir yöntem ile sanırım DNS değiştiririyor, doğru mudur?
Gelişmiş bir DNS clienti sadece, DNSCrypt gibi protokolleri de destekliyor. VPN değil.

Programdan elle "DNS Servers" kısmına girip "Get from the web..." tuşuna basarak Mullvad ekleyebilirsiniz ayrıca. Ben Mullvad adblock DNS'ini kullanıyorum.
1728819640177.webp