Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

akpinar34

Başarılı
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Selam arkadaşlar, bilgisayarımda SSD değişikliği yapacağım. Satın almak istediğm SSD geleceğe dönük olarak PCI-e Gen 5, yalnız anakartımda bu destek yok, herhangi bir sorun çıkar mı? Kıymetli cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

SSD: Crucial T700 2TB PCIe Gen5 NVMe M.2 SSD | CT2000T700SSD3 | Crucial.com

Anakart: https://www.itopya.com/gigabyte-b65...ddr5-soket-am5-m2-hdmi-dp-matx-anakart_u20925
Herhangi bir sorun çıkartmaz. Sadece PCIe 4.0 hızında kullanırsınız. PCIe 5.0 geriye dönük uyumlu olup PCIe 3.0 SSD'yi de çalıştıracaktır.
Selam arkadaşlar, bilgisayarımda SSD değişikliği yapacağım. Satın almak istediğm SSD geleceğe dönük olarak PCI-e Gen 5, yalnız anakartımda bu destek yok, herhangi bir sorun çıkar mı? Kıymetli cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

SSD: Crucial T700 2TB PCIe Gen5 NVMe M.2 SSD | CT2000T700SSD3 | Crucial.com

Anakart: https://www.itopya.com/gigabyte-b65...ddr5-soket-am5-m2-hdmi-dp-matx-anakart_u20925
Herhangi bir sorun çıkartmaz. Sadece PCIe 4.0 hızında kullanırsınız. PCIe 5.0 geriye dönük uyumlu olup PCIe 3.0 SSD'yi de çalıştıracaktır.

Çözüm
Gen 4 hızında çalışır. Fiyatı uygunsa düşünülebilir. Yoksa çok da olmazsa olmaz değil.
4 TB'lık sürümüne bakıyorum, sanırım TR'de yok. Almanya'dan sipariş edebilirim. Yenilikleri seviyorum açıkçası.

Herhangi bir sorun çıkartmaz. Sadece PCI-e 4.0 hızında kullanırsınız. PCI-e 5.0 geriye dönük uyumlu olup PCI-e 3.0 SSD'yi de çalıştıracaktır.

Anakart değişikliği de yapacağım, yeni chipset ürünleri bekliyorum, çok fazla kullanmam bu şekilde sanırım.

Uyum konusu çözülmüş, ben de bir fikir vereyim istiyorum. Şu Gen5 SSD'leri bir ev bilgisayarına almanın hiçbir mantığı yok bana göre. Gerçekten bu hızlara ihtiyaç duyacak bir ''iş'' yapıyorsunuzdur o zaman alınır tabii ancak bilgisayarı açıp takılıyorum, oyun oynuyorum diyorsanız paranızı israf etmeyin derim.

Uyum konusu çözülmüş, ben de bir fikir vereyim istiyorum. Şu Gen5 SSD'leri bir ev bilgisayarına almanın hiçbir mantığı yok bana göre. Gerçekten bu hızlara ihtiyaç duyacak bir ''iş'' yapıyorsunuzdur o zaman alınır tabii ancak bilgisayarı açıp takılıyorum, oyun oynuyorum diyorsanız paranızı israf etmeyin derim.
Bence de. Serverler için daha mantıklı.