Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

neurox

Uzman
Merhaba yeni format attım sistemime Windows 10 Home, ünlem işaretli bir aygıt var bunu nasıl güncelleyebiliriz?

Donanım kimlikleri;

PCI\VEN_8086&DEV_1C3A&SUBSYS_7DAF1019&REV_04
PCI\VEN_8086&DEV_1C3A&SUBSYS_7DAF1019
PCI\VEN_8086&DEV_1C3A&CC_078000
PCI\VEN_8086&DEV_1C3A&CC_0780

Herhangi bir donanım belirtmeden donanımın eski olduğu kanısına varmanıza şaşırdım. Her daim güncel sürücü kurulması taraftarıyız.

Her daim güncel tarafındayız söylemi doğru değil. Her sürücüyü Microsoft Catalog'dan paylaşırım şu ana kadar sorun yaşayan çıkmadı lakin Intel'den paylaştığımda sıkça sorunlarla karşılaşıyorum.

Evet. 7. nesil artık taş çağından kalma bir nesil. Eski donanım olsaydı arkadaşımız mutlaka belirtildi diye düşünüyorum. Zira sistemi Turbox değilse.
Sanırım Xeon işlemcisi var, bayağı eski. Açtığı bir konudan baktım. Sürücüyü de eski kurması gerekir. Ek olarak Windows eski sunucu işlemcilerinde Intel ME sürücüsünü bulup indiremiyor, indirse dahi yanlış sürücü de olabiliyor. Eskiden bu sistemlerdeki sürücü hatalarıyla bi tecrübem var. O yüzden belirtmek istedim.

1715023269765.webp

Surucu kimlikleri Vestel Onyx adli bilgisayara yonlendiriyor bizi ve bu bilgisayarin birkac surumu var. En muhtemel olan i5 3470 iceren surumu, yani Ivy Bridge bir CPU. Bir surumu de Eko diye geciyormus ve onda Atom N270 var, pek muhtemel degildir gibi. Ayni model ismiyle satilan laptop surumleri de varmis ve gorebildigim kadariyla butun modellerinde Ivy Bridge Pentium var yine. Plus diye bir surumu var, i3 3220 CPU iceriyor ve bu da Ivy Bridge bir CPU. Konu sahibini Intel ME gibi bir surucu lazimken CPU neslini belirtmedigi icin de tebrik ediyorum.

Bu durumda Intel ME'nin atilan en guncel surumu yerine daha eski bir surumunu tercih etmek daha saglikli olacaktir gibi duruyor zira Intel'in sayfasindaki en guncel surumu Kaby Lake'den eski CPU'lara destek vermiyor. Buna ek olarak eski donanima sahip olmak, sistemi konuda belirtme ihtimalini arttiran bir sey de degil...

Sanırım Xeon işlemcisi var, bayağı eski. Açtığı bir konudan baktım. Sürücüyü de eski kurması gerekir. Ek olarak Windows eski sunucu işlemcilerinde Intel ME sürücüsünü bulup indiremiyor, indirse dahi yanlış sürücü de olabiliyor. Eskiden bu sistemlerdeki sürücü hatalarıyla bir tecrübem var. O yüzden belirtmek istedim.

Eski bir işlemci zaten en güncel sürücüsü 2016. Yukarıda linki atılmış.

Sürücü kimlikleri Vestel Onyx adli bilgisayara yonlendiriyor bizi ve bu bilgisayarin birkac surumu var. En muhtemel olan i5 3470 iceren surumu, yani Ivy Bridge bir CPU. Bir surumu de Eko diye geciyormus ve onda Atom N270 var, pek muhtemel degildir gibi. Ayni model ismiyle satilan laptop surumleri de varmis ve gorebildigim kadariyla butun modellerinde Ivy Bridge Pentium var yine. Plus diye bir surumu var, i3 3220 CPU iceriyor ve bu da Ivy Bridge bir CPU. Konu sahibini Intel ME gibi bir sürücü lazimken CPU neslini belirtmedigi icin de tebrik ediyorum.

Bu durumda Intel ME'nin atilan en guncel surumu yerine daha eski bir surumunu tercih etmek daha saglikli olacaktir gibi duruyor zira Intel'in sayfasindaki en guncel surumu Kaby Lake'den eski CPU'lara destek vermiyor. Buna ek olarak eski donanima sahip olmak, sistemi konuda belirtme ihtimalini arttiran bir şey de degil...

Çok güzel yazmışsın hocam.

Buna ek olarak yazayım genelde güncel ME donanım kimlikleri farklı oluyor.

Eski bir işlemci zaten en güncel sürücüsü 2016. Yukarıda linki atılmış.
Farkındayım ki. Sadece uintptr'e konu sahibinin sistemi hakkında bilgisi olsun diye belirtmek istemiştim. Ek olarak tecrübemi de paylaşmak istedim. Konu sahibinin sistemi Xeon ise bu tarz sistemlerde bu sürücüler genelde sıkıntı çıkartabiliyor demek istedim. Bilincinde olsun diye tecrübemi paylaştım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Merhaba şimdi yeniden başlatınca Update kısmındaki isteğe bağlı sürücüler güncellenince ünlem işaretli aygıt gitti Update'deki isimler benzeriydi Intel, USB, driver.

Attığın linkte bir sürü yükle seçeneği var hangisini kurmalıyım, üstte yazdığım gibi yine de sizin attığınız linklerden bir şey indirmeli miyim?

İnf şeklinde kur.