burak_ats

Çalışkan
Evet arkadaşlar sorum bu. Bazen format atacakken USB'yi öne aldığımda ROG yazısında kalıyordu. Ben de 15 defa falan güç tuşuna basılı tutarak kapattım. Bunların 6-7'si art arda oldu. Sizce bileşenlerime bir zarar gelmiş midir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet arkadaşlar sorum bu. Bazen format atacakken USB'yi öne aldığımda ROG yazısında kalıyordu. Ben de 15 defa falan güç tuşuna basılı tutarak kapattım. Bunların 6-7'si art arda oldu. Sizce bileşenlerime bir zarar gelmiş midir?

Diske zarar verir muhtemelen verirse eğer, onun dışında bir şey olmaz.

Diske zarar verebilir veri kaybına sebep olabilir. HDD kullanıyorsan onu bozabilirsin. Bunun yanında bir de mavi ekran yaşamana sebep olabilir işletim sistemi dosyaları bozulabilir yani.

Şans işi olduğunu düşünüyorum. Bilgisayarımı yaklaşık 1 yıl kadar prizden akımı keserek kapattım ve bir şey olmadı. Ama sizin ilk yapisinizda bozulabilir. En sağlıklısı mümkün olduğunca işletim sisteminden kapatmak .

Günümüz bilgisayarları bu tür şeylere dayanıklı oluyor. Bu zamana kadar bilgisayarı güç tuşundan kapattı diye bilgisayarı bozulanı görmedim ama bu bozulmayacağı anlamına gelmez. O yüzden çok ekstrem durumlar haricinde işletim sisteminden kapatmak daha faydalı olur.

Son düzenleyen: Moderatör: