Çözüldü PDF dosyasının hangi formatta ve ölçüde olduğu nasıl öğrenilir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Rufiq
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 288
  • Etiketler Etiketler
    pdf
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
İyi akşamlar. Canon 2425i ile scan olmuş bir PDF dosyasını hangi formatda ve hangi ölçüde olduğunu nasıl öğrenirim?

Not: Aslında Photopea üzerinden öğreniyorum ama yine de emin olmak adına konu açmak istedim. Hangi ölçüde ve hangi DPI ayarlarında onu öğrenmek istiyorum.

Çözüm
Dosyayı chrome ile açın.
Sağ üst köşeden üç nokta > Döküman özellikleri.

Açıkçası benim de kafam karıştı. Daha önce baskıya gönderdiğim bir pdf dosyasını 300 DPI ayarında çalıştım. Sonrasında sizin de dediğiniz gibi photopea'ya yükledim ve genişlik yükseklik kısmı doğru ancak DPI kısmı 144 olarak gözüküyor. Ayrıca herhangi bir sıkıştırma yapmadan da denedim. Dosyanın Illustrator versiyonu hala duruyordu. Sıkıştırma yapmadan da aynı şekilde PDF olarak kaydettiğimde doğru sonuç alınmıyor.

Bunun haricinde ImageMagick ve Ghostscript kullanarak DPI ayarını öğrenmeye çalıştım fakat gene doğru bir bilgi vermiyor. DPI ayarını düzgün bir şekilde gösteren yöntemi biraz baktım ama bulamadım. Çeşitli araçlara da baktım(templated.io) fakat doğru sonuç gösteren yok. Sanırım DPI ayarını üretilen pdf üzerinden görmek pek de mümkün değil. Bilgisi olan biri varsa yazarsa ben de öğrenmek isterim.

İlgili araç:
DPI ANALYZER

Son düzenleme:
Adobe --> Menü --> Belge Özellikleri kısmından da ulaşılabiliyor diye biliyorum. Oraya baktınız mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…