Arkadaşlar R9 7900 islemci ile bu iki sogutucuyu da test ettim ve cok kisa ve net bir sekilde sonuclari soyleyecegim. Internette bu 2 sogutucuyu AM5 platformunda karsilastiran kimseyi gormedigim icin yaziyorum bu yaziyi.
Islemci uzerinde PBO Advanced ve Curve Optimizer -30 ayari mevcuttur.
Arctic Freezer 36 Duo Black:
Peerless Assasin 120 Black:
Sonuç:
Islemci uzerinde PBO Advanced ve Curve Optimizer -30 ayari mevcuttur.
Arctic Freezer 36 Duo Black:
- Yuk altinda dahi inanilmaz sessiz calisiyor.
- Islemcinin sicakligini sabit bir sekilde tutamiyor, oyun oynarken islemci surekli 80 dereceye firlayip geri 65-70'e iniyor.
- R9 7900 veya daha ustu bir islemci icin kesinlikle yeterli oldugunu dusunmuyorum.
- Cinebench R23 multicore tarzi testlerde aninda 95 derece limite vurup thermal throttle yiyor.
- İslemci 158 Watt in ustunde guc cekemiyor.
- Kisacasi bu islemci sogutucusu tamamen Intel icin uretilmis, icinden Intel'e ozel contact frame bile cikiyor o derece
.
Peerless Assasin 120 Black:
- Cok daha uzun sureler isiyi sabit tutmayi basariyor.
- Arctic Freezer 36 Duo Black'e kiyasla %100 yuk altinda daha sesli calisiyor
- R9 7900 icin alinabilecek en iyi hava sogutmalardan bir tanesi.
- Cinebench R23 multicore testinde 10 dakika boyunca islemci sicakligini 88 derecede tutmayi basardi ve asla thermal throttle yemedi.
- Islemci 175 Watt sabit guc cekmeyi basardi test esnasinda.
- Oyunlarda ani sicaklik artislari Arctic Freezer 36 Duo Black'e cok cok daha minimal seviyede.
Sonuç:
- Eger bu iki sogutucu arasinda kaldiysaniz ve AM5 platformundan bir islemciniz varsa kesinlikle Peerless Assasin 120 Black veya Peerless Assasin 120 SE alin.
- Eger LGA 1851 veya LGA 1700 soket yapisina sahip bir Intel bir islemciniz varsa kesinlikle Arctic Freezer 36 Duo Black oneririm, keza 1700 TL'ye muthis otesi sogutma sagliyor Intel islemciler icin.
Son düzenleme: