Hocam kasayı açıp direk kurmayacağım. Laptoptan USB ile bağladığım HDD'ye kurup HDD'yi kasaya takacağım. Laptopta da en son Windows 7 denediğimde kurulmuyordu. Starting Windows ekranında kalıyordu, logo gelmiyordu.
Hocam o zaman çalışmama ihtimali çok yüksek. Çünkü eğer ki böyle kurarsanız sürücüleri o laptopa göre kuracağı için eski kasa da mavi ekran yersiniz ya da açılmaz.
Hocam o zaman çalışmama ihtimali çok yüksek. Çünkü eğer ki böyle kurarsanız sürücüleri o laptopa göre kuracağı için eski kasa da mavi ekran yersiniz ya da açılmaz.
Linux'u bilmiyorum ancak daha önce linuz tabanlı FydeOS kurduğum diskte tamamen işlemciden tutun anakartına kadar olan aynı modele rağmen FydeOS açılmıştı lakin kendi kendini sıfırlamıştı. Windows için evet uyumsuzluktan yüzde yüz çalışmaz.
Hocam 1GB RAM için Windows 7 2008 bile ağır gelebilir şu an en iyi seçenek kesinlikle düşük bir Linux dağıtımı.
Konu sahibi taşınabilir HDD'ye kurduğunu belirtmiş,
Muhtemelen sistem sürücüleri yüklerken sorun yaşıyor o yüzden Windows'u açamıyor
Bende de bu tip bir sorun vardı ati ekran kartının sürücüsünü indirdiğimde bilgisayar Windows başlatılıyor ekranında kitleniyordu ve ne klavye yanıt veriyordu ne de bilgisayar.
Sonrasında antiX geçince sistemi rahatlattım fakat lunixteki oyunlar beni sıktı bir de sistem ekran kartı iyi olsa da bazen takılıyordu bende şu an Windows XP'ye geri döndüm ve 64MB ekran kartıyla ile bir şekilde olsa tarayıcıyı açmayı başardım.
Aynı sistemde 4 yıl önce Windows 7 Ultimate kullandım. Kasma, donma, takılma yoktu. Çok hızlı çalışıyordu. Oyun bile oynuyordum kasmadan. HDD takılıyken bir de.
Aynı sistemde 4 yıl önce Windows 7 Ultimate kullandım. Kasma, donma, takılma yoktu. Çok hızlı çalışıyordu. Oyun bile oynuyordum kasmadan. HDD takılıyken bir de.
Günümüzde o RAM miktarı ile tarayıcı kasabilir tabii ekran kartı iyiyse gereksiz hizmetler ve özellikleri kapatarak RAM kullanımını 300'e kadar düşürebilirsen kullanılır.
Arkadaşımın 2 GB RAM'li bilgisayarında Windows 10 Home Edition 64 Bit ile RAM kullanımını 300'e kadar düşürmeyi başarmıştı, yani Windows 7 de düşürmek imkansız değil. Fakat Linux o sistem için daha sağlıklı tabii ki.