Merhaba arkadaşlar. Bugün Torrent'ten PES 17 indirmiştim. Her şey sorunsuz hiçbir sıkıntı yoktu. Normalde PES 13'te hatasız çalışan gamepad(replika) PES 17 de sorun çıkariyor. Gamepadde sağ analoga işlev falan atayınca otomatik sağ taraftaki X, Y, A, b(replika gamepad olduğu için 1, 2, 3, 4 olarak yazılmışlar) butonlarının işlevleri boşa düşüyor. Aynı sorun sol analog ve soldaki yön tuşlarında da geçerli. Yön tuşlarına işlev atayınca analoga atalı işlevler boşa düşüyor. Ama birincil olarak kullandığımız Logitech F310 da böyle bir sorun olmuyor. Sorun belki çözülür diye replikayı birincil gamepad yaptım settings uygulamasından ama aynı sorun devam ediyor.
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Analog yazan tusa basıp kırmızı yanınca atamayı oyle yapın.
Daffy Duck
Üstün
DS4Windows - Tool to Use PS4/PS5 Controller on Windows PC
DS4Windows is a gamepad input mapper and virtual emulator designed to connect, use and customize your PS4/PS5 Controller on Windows 10/11 PC.
ds4-windows.com
Bu programı indirip deneyin.
![]()
DS4Windows - Tool to Use PS4/PS5 Controller on Windows PC
DS4Windows is a gamepad input mapper and virtual emulator designed to connect, use and customize your PS4/PS5 Controller on Windows 10/11 PC.ds4-windows.com
Bu programı indirip deneyin.
Teşekkürler hocam. En kısa sürede indirip denerim. Peki nasıl kullanabileceğimi de yazar mısınız veya ekstra ince ayarlar yapmam lazım mı?
Bu arada replika kol kablolu PS2 kolu gibi ama USB girişli.
dalmatianpelican
Yetkin
- Makaleler
- 5
X360CE'yi de deneyebilirsiniz eğer DS4Windows çalışmazsa ama çalışır yüksek ihtimalle.
Daffy Duck
Üstün
Benimde Replika PS4 kolum var ve bu program ile PES 17'de analoğun kendi kendine hareket etme sorunun çözmüştüm.Teşekkürler hocam. En kısa sürede indirip denerim. Peki nasıl kullanabileceğimi de yazar mısınız veya ekstra ince ayarlar yapmam lazım mı?
Bu arada replika kol kablolu PS2 kolu gibi ama USB girişli.
Oyunda frikik kullanırken ekran kendi kendine sola gidiyor. Dualshock 4 ile oynuyorum.
- Daffy Duck
- ekran pes pes 2017
- Forum: Oyun Teknik Destek
Adım 1: Öncelikle programı indir ve aç. Daha sonra kolunu bağla ve buradan Profiles penceresini aç.
Mesela bende sağ analoğu R2 ile hareket ettiriyordum onu sağ analoğa atadım. Oyuna girerken de Settings kısmından 1. kumandayı Xbox Controller (tarzı bir ismi olması lazım) seçmeyi unutma.
Adım 2: Buradan New'e bas ve önünde açılan Controls kısmından gerekli tuş atamalarını yap.
Vigem Bus Driver yüklersen ayarlarla uğraşmadan çoğu oyunun gamepadini tanımasını sağlayabilirsin.
Eki Görüntüle 141882
Hocam dediğiniz gibi yaşınca sorun kökten çözüldü. Tek yapmam gereken analogun kırmızı ışığını açık tutmak.
Bu arada hepinize yardimlariniz için teşekkürler.