PES yamacıları ile aramda geçen diyaloglar

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Bursalı_Genç16
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 33
  • Görüntüleme Görüntüleme 876
  • Etiketler Etiketler
    pes
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Diğer PES oyunları için böyle bir şey yok 13 için var. Hadi onu da geçtim yabancılarda böyle bir şey yok bir tek bizde var.
FIFA yamaları içinde geçerli bunlar ne yazık ki.

Ya dostum sorun nedir anlamıyorum. Adam uğraşmış, emek vermiş, bir yama yapmış. Sen de bu yamayı beğeniyorsun ki kullanmak istiyorsun. Adam sana gayet güzel bir dille reklamlardan gelir elde edemediğini de yazmış.

Sana tavsiyem bir şeyler üretmeye çalış ve bunun ne kadar zaman aldığını öğren. Adam zamanının karşılığını istiyor.

Bak güzel kardeşim yabancılarla aradaki farkı anlamamakta ısrar ediyorsun. Geçen konu açtın, anlattım ama yine anlamamakta ısrar ediyorsun.

Yabancılarda gelir bizimkinin yaklaşık 10 katı. Adamlar reklamlardan gerekli parayı kazanıyor. Kazanmasa bile, adamlar muhtemelen gerçek hayatta sürünmediği için boş zamanında keyfine yama yazıyor. Yabancılarla burayı karşılaştırmayı bırak artık. Ulan sen Instagram'ın kapalı olduğu 3. dünya ülkesisin. Millet açlık sınırında yaşıyor.

Şu elemanı sevmem ama demek istediğimi anlaman için benzer bir durum analizi:

Adam hayrına iş yapmıyor, emeğinin karşılığını istiyor. Sen de diyorsun ki "hocam saatlerce, belki günlerce uğraştın ama ben bedavaya sahip olmak istiyorum" öyle bir dünya yok be.

Ben emeklerine bir şey demiyorum ülkenin durumunu hepimiz biliyoruz aynı gemideyiz çünkü ben emek nedir iyi biliyorum.

Ben sizin fikirlerinizede saygı duyuyorum 200 TL değil de daha cüzi bir miktar olsa bir şey demem.

Bu kadar celalenmeni gerektirecek bir şey yok.

Ki daha yama satın aldım da 200 TL'ye.

Ben ülkeleri karşılaştırmıyorum ülkerin durumunu zaten biliyorum bu kadar da celalleneceğin bir şey yok çıkışmana gerek yok yani.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir ürün üzerinden yapımcının rızası olmadan para kazanıyorlar, legal değil, bu işler gönüllü olmalı. Emek memek demeyin şimdi. Yapımcılar uğraşsa donuna kadar alır modcunun.
Evet bu yüzden NexusMods gibi devasa bir site var dimi? Konami biraz adam olsa Kojima'nın o kadar emek verdiği franchiselarını mahvetmezdi. Kojima'yı kovmazdı. Adamın eliyle eteğiyle kazandığı ödülünü verdirtmediler lan!

CDPR örneği vericem burda. Witcher 3 NG güncellemesinden önce tonla Next Gen'e uyarlayacak moda sahipti. CDPR 1 kuruş ödemeden ama credit vererek bu modları Next Gen ile oyununa kattı. Modcular da hiçbir şey demedi. Credit verdikleri için teşekkür ettiler. CDPR 1 kuruş dava açmadı. Ve modcular da bunu bedavaya veriyordu. Emek falan boş olmuş. Konami seriyi b*ka çevirdi, mobil oyuna döndü. Konami'nin belki de en iyi iki serisi olan Silent Hill ve MG'yi geliştiren adamı, Kojima'yı KOVDU diyorum ya. Bu mu emek?

200₺ dediğin bir yemek parası. Bak ben LoL'de 200 liraya Hall of Legends paketini aldım. Sen bir mod alsan çok mu dostum? 5 dolara GTA 4 için iCEnhancher 4.0 betasına katıldım. Adamın emeğini veriyorum.

O zaman yapımcının rızası olmadan yapılan bütün modlar illegal?
Ne alakası var? Paralı olduğunda illegal olur zaten mod desteği olan oyunlara bir sürü mod yapılıyor, yapımcılar da destekliyor bunu, hani yapamazsın demiyor. Ama kalkıp sen bundan para almaya kalkarsan bir güzel soyarlar seni.
Gönüllü olarak yaptığınız bir modu bizimle paylaşır mısınız?
Mod işiyle uğraşmıyorum uğraşsam da beleşe dağıtırım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…