Samuel Drake

Başarılı
YouTube algoritmam önüme PewDiePie'ın şu videosunu düşürdü ve açıkçası forumun fikrini merak ediyorum. Google, Microsoft gibi firmaların servisleri, sunduğu özellikler cidden vazgeçilemez derecede iyi mi? Açık kaynaklı alternatifleri uzun vadede işimize yaramaz, denemeye bile değmez mi?

Google Search Mobil ve YouTube dışnda tüm Google servislerini hiç eksiklik yaşamadan değiştirebilirsiniz. Açık kaynak programlar ve servisler dışında insanların genel olarak düşüncesi "Ya tasarımı kötüdür ya da özellikleri" gibi olsa da azıcık araştırma yaparak bu düşünceyi aşabilirsiniz. Örneğin CasaOS ile istediğiniz birçok Google servislerini daha modern ve hızlı şekilde kullanabilirsiniz local adreste. Local adres dışında da alternatifler bulunabilir, tek gereken araştırma yapmaktır.

YouTube gibi belirli servisler haricinde Google'dan tamamen kopmak mümkün. Ben de yavaş yavaş Avrupa merkezli bağımsız ya da açık kaynak alternatiflere geçiş yapmaya başladım. Özellikle e-posta, bulut depolama, şifre yöneticisi ve web arama gibi kritik servisler için çok daha iyi ve güvenilir alternatifler var.

Bir kaçını incelemek için şu siteye bakabilirsiniz.

1984.webp

Bunu büyük teknoloji şirketleri olarak düşünün ve dikkatli olun!

YouTube tamam ama Gmail bulunmaz Hint kumaşı değil. İş için kullanılıyorsa olabilir ona bir şey diyemem. Zaten olay kişisel kullanım esnasında sunulan gizlilik.
Zamanında bir çok hesabımı Gmailden açmıştım. Bazıları değiştirmeye izin vermiyor maalesef. Youtube oturumu Gmail ile açılıyor zaten. Mecburen hayatımdan çıkaramıyorum.

Google'ın vazgeçilemez olduğu iki özellik var. Biri YouTube diğeri de arama motoru. Geriye kalan bulut, posta, harita gibi servisleri için fazlasıyla iyi alternatifler var.