40 bin bütçem var. Bu TV'yi almayı düşünüyorum, alınır mı sizce? Sadece film, dizi ve YouTube için kullanılacak.
Detaylar
Kim cevapladı?Xbox 360E
Üstün
Güzel, 100Hz/120Hz/144Hz destekliyor. Gayet alınır, yanına da PS5 tamamdır. LG QNED modeli de alınır aslında, QLED ile farkı siyah rengini doygun veriyor. Akşamları, ışıkların kapalı ya da loş olduğu bir ortamda film/dizi izliyorsan, görüntüde “gerçek siyahlar”, derin kontrast, sinema hissi istiyorsan, sahne geçişlerinde detayların kaybolmamasını, görüntünün premium olmasını istiyorsan QNED mantıklı tercih olur.
Güzel, 100Hz/120Hz/144Hz destekliyor. Gayet alınır, yanına da PS5 tamamdır. LG QNED modeli de alınır aslında, QLED ile farkı siyah rengini doygun veriyor. Akşamları, ışıkların kapalı ya da loş olduğu bir ortamda film/dizi izliyorsan, görüntüde “gerçek siyahlar”, derin kontrast, sinema hissi istiyorsan, sahne geçişlerinde detayların kaybolmamasını, görüntünün premium olmasını istiyorsan QNED mantıklı tercih olur.
Hocam QNED ile QLED aynı şey değil mi? Biri LG'nin biri diğer markaların diye duydum. İsmi farklıymış sadece.
Oyun için değil sinema için alacağım dediğim gibi. Film için yani bir de YouTube için.
@BerkayZ87 hocam 40k için ne önerirsiniz?
Ben karanlık ortamda izlemeyi seviyorum karanlık ortamlar için uygun mu bu Philips?
Son düzenleme:
Evet, uygun çünkü en azından paneli "VA"dır ve siyah ve kontrast IPS'lerden bu konuda çok daha iyidir. IPS paneller de ışık kaçırma ve homojenite sıkıntısı çok daha fazla çıkıyor. Gece karanlık dedin mi IPS'ten kaç, ama gündüz izlemede IPS'ler daha iyidir. Geniş izleme açısı da verirler ve daha doğal resim verirler.
Philips 55PUS9000/62'ler bu sene "VA" olarak çıktı. Genelde IPS olurdu (ancak Avrupa ülkeleri için 12 kodlu paneller IPS olabilir!)
TR montajlanan (Vestel) 62 kodlu olanlar bu sene VA'dır. İzleme açısı "berbat", açılı izleme yapılmaz veya alttan üstten açılı yine yapılmaz, çok kötü. Direk tam karşıdan OK'dir.
Sanırım bu VA panel CMI (Innolux) olmalı, siyah ve kontrast oldukça iyi, kötü açı veriyor bilginize.
Kendim 1 aydır kullanıyorum, şimdilik sorun yok. Fiyatına göre bence iyi veya eski Philipsçi iseniz çok iyi bu fiyat!
SoC (chipset) NT (Novatek) orta seviye (bana göre zayıf çıktı!). GPU ise G-52, yine vasat kategorisinde. Kaç senedir uyanık üreticiler.
Bana göre eski ve dandik giriş seviye GPU takıyorlar. SoC'lar da giriş seviye ve vasat (elinizdeki telefonlar olarak düşünün).
Ve sistem komple "giriş seviye" (vasat), halbuki telefonlar adeta süper ama TV'ler tam tersi!
Sonra mucize süper vs. görüntü bekleniyor! Sadece UHD/HDR'de filan iyi, gerisi hikaye. "Süper" diyenler sallıyor yahu.
2021/2022 model PENTONIC (MediaTEK)ler var, sadece bazı orta/üst seviye TV'lerde, o da ya 700 ya da 800, ama iyisi 1000/1200'dür.
700/800 Sony/TCL/Hisense/Arçelik/Grundig/Philips vs. birçok markada var ama bunların modeli 21/22'dir.
Biz şimdi 26'dayız, herifler ciddi geriden geliyor (maliyet).
Pentonic chipset şimdilik "en iyisi", ama minimum 1000 ise çok iyi. Diğerleri vasat, yine 1200 zaten yok! Pahalı ve takmıyorlar.
Sadece Sony (Master 9 serisi USA) ve Philips 8/9 serisi OLED'ler Pentonic 1000 kullanıyor ve bu bile 22 modeldir!
Bildiğim kadarıyla başka Pentonic 1000 chipset takan yoktur.
Bu chipsetler de ayrıca "G-57" GPU vardır ki piyasanın (TV'ler olarak) şu an en iyisi! Sadece Sony Master-9 ve Philips OLED 8/9'larda.
G-52'dir, geriye kalanlar ve bana göre zayıf GPU G-52'den sonra daha düşük G-51'ler de vardır hala! En son G-31'ler vardır.
Bunlar bana göre beş para etmez GPU'lardır, artık 2010 ve daha eski!
Not: Philips (TPVision üretici/Çin) çok enteresan biçimde 2023 model PUS8xxx serisinde Pentonic 1000 + GPU G-57 takmıştır!
Örneğin ben de 50PUS8808 vardı (VA panel) ve çok ciddi resim kalitesi vardı! Daha açar açmaz kalibrasyon da yaptığımda resim
hemen kendisini belli ediyordu.
23 model 8xx serisi 88xx ve 85xx'ler de sadece 50" olanlar VA'ydı, diğer ebatların hepsi IPS'tir!Herifler sanırım dalgaya düşüp
en üst bugün bile en üst olan Pentonic 1000+GPU G-57'leri takmışlar bizim 88/85'lere
26 olduk hala ben 1000 arıyorum ve sadece Philips /8/9'da var OLED olarak ama ben de ona verecek para yok
İşin kötü tarafı ise TV arızalandı 2 sene sonra, servis de içine etti panelde kalıcı lekeler oluştu! Arızayı gideremediler (halbuki MB değişse
iş bitecekti ama çıkmaz lekeler oluşturunca servis geri verdiler, ben de THH'ye gittim şikayetim kabul gördü 1,5 ayda kararım kesinleşti
bu defa 50 yerine 55 teklif ettiler (120Hz VA panel sıfır) ama 9000 serisi (25 modeldir bu arada) çok geç üretimden çıktığı için
bana TV'yi 4,5 sonra teslim ettiler, ben de kabul ettim tabii ki ama bir 8808 değil asla değil ve zaten olamaz
birisi Pentonic 1000 yenisi eski piyasa işi hemen herkesin kullandığı Novatek/MediaTEK chipsetlerden
GPU da G-52 yahu eskisi G-57 idi yani panel yeni model vs. ama sistem "eski" kısaca downgrade oldum
diğer tüm üreticiler de durum hemen hemen aynıdır, markalara fazla takılmayın, yukarıda yazdığım şeyler işin ana mutfağıdır, servis
garsonlar yok mekan falan sizi aldatmasın!!
Bu bilgileri de zaten üreticiler ya hiç vermezler ya da kıyısından filan verirler birazcık!
Bol bol Dolby Vision derler yok HDR derler yok anasının şeyi derler, yok NIT bu derler yine göz boyarlar.
Sonuç Philips 55PUS9000 alınır mı? Evet alınır, örneğin "fiyatı da uygun" olursa alınır kardeşim
ancak 55 hariç, örneğin 65/75/85'ler IPS paneldir! IPS-VA olayını iyi değerlendirin derim!
ama benim gibi pro kullanıcıysanız o zaman "alınmaz"! Yani ben almam, ancak bana verilen THH kararıyla olduğu için mecburen kabul ettim ya da gel paranı verelim demişlerdi (22.500 kağıt) o parayla ne alınır ki bugün! Ben de 4,5 ay bekledim hem 55 aldım hem de
40/45 kağıtlık bir panel aldım, yani kötünün iyisi diyelim.
-Philips servisler "çok kötü" denir değil mi?
İyi de bana çok iyi hatta iyi diyeceğiniz bir marka yazarmısınız?
Bana göre hepsi aynı yani kötü!
-TP Vision yazılımları işi biraz karışık sanırım (bildiğim kadarıyla) ilk yazılım Hintliler'den çıkıyor ki zaten hemen hemen tüm markalara Hintliler veriyor (yok Sony şöyle yapmış yok Samsung böyle yazılım yapıyormuş, bunlar küllüm yalan, hepsi harbi Hint işi ve destekleyenler de
Ukrayna ve Rus team'leri) olay bu dur beyler, yani işin bu kısmını hiç karıştırmayın!
-Philips BUG fix veya diğer bazı yazılım düzeltmeleri vs. işi de GENT/Belçika'dan çıkıyor!
-Philips yeni kendi sistemi olan "TITAN" ki artık Google TV yok Philips'lerde!
TITAN OS oldu hemen hepsi, bu da İspanyol bir şirketidir, ama BUG işi Belçika mı yoksa Hint işi mi bunu da henüz bilmiyorum
gerçi bunlar son kullanıcıyı hiç ilgilendirmez!
TP Vision (Philips) yazılımları oldukça düzgün duruyor! OLED'leri biraz daha sorunlu iken, LCD'leri bence sorunsuzdur.
Eski kullandığım 50/8808 panel için sanırım 6 veya 7 defa güncelleme vermişlerdi 2 sene içinde + Android 12'den 14'e çıkmıştı!
Destek veren bir blogları vardır (adam sanırım Alman ama harbi birisi ve yardımsever). Orada eskiden beri yazarım gerektikçe.
"Kullanıcıları düşünen" bir yapıları var, çünkü herifler Avrupalı ve bilinçli tüketiciler! Yani bizi dinliyorlar.
Yazılım düzeltme işi birkaç elden geçtiği için örneğin İspanyol/Belçika/Hindistan vs. derken araya Rus/Ukrayna savaşı da çıkınca
"Düzeltmeler" kısmı bence gecikmeye uğradı! Yani işin ana çıkış yeri (yazılım) Ukrayna'da, sonra Rusya'da!
Ama markalara bakarsanız her bir şeyi kendileri yapıyor (yerseniz).
Hadi iyi seyirler, uzun oldu ama kimsenin değinmediği konulara parmak basıyorum ben, içinde gelen birisi olarak.
Yani "satıcı" değilim, "kullanıcıyım" ben.
Philips 55PUS9000/62'ler bu sene "VA" olarak çıktı. Genelde IPS olurdu (ancak Avrupa ülkeleri için 12 kodlu paneller IPS olabilir!)
TR montajlanan (Vestel) 62 kodlu olanlar bu sene VA'dır. İzleme açısı "berbat", açılı izleme yapılmaz veya alttan üstten açılı yine yapılmaz, çok kötü. Direk tam karşıdan OK'dir.
Sanırım bu VA panel CMI (Innolux) olmalı, siyah ve kontrast oldukça iyi, kötü açı veriyor bilginize.
Kendim 1 aydır kullanıyorum, şimdilik sorun yok. Fiyatına göre bence iyi veya eski Philipsçi iseniz çok iyi bu fiyat!
SoC (chipset) NT (Novatek) orta seviye (bana göre zayıf çıktı!). GPU ise G-52, yine vasat kategorisinde. Kaç senedir uyanık üreticiler.
Bana göre eski ve dandik giriş seviye GPU takıyorlar. SoC'lar da giriş seviye ve vasat (elinizdeki telefonlar olarak düşünün).
Ve sistem komple "giriş seviye" (vasat), halbuki telefonlar adeta süper ama TV'ler tam tersi!
Sonra mucize süper vs. görüntü bekleniyor! Sadece UHD/HDR'de filan iyi, gerisi hikaye. "Süper" diyenler sallıyor yahu.
2021/2022 model PENTONIC (MediaTEK)ler var, sadece bazı orta/üst seviye TV'lerde, o da ya 700 ya da 800, ama iyisi 1000/1200'dür.
700/800 Sony/TCL/Hisense/Arçelik/Grundig/Philips vs. birçok markada var ama bunların modeli 21/22'dir.
Pentonic chipset şimdilik "en iyisi", ama minimum 1000 ise çok iyi. Diğerleri vasat, yine 1200 zaten yok! Pahalı ve takmıyorlar.
Sadece Sony (Master 9 serisi USA) ve Philips 8/9 serisi OLED'ler Pentonic 1000 kullanıyor ve bu bile 22 modeldir!
Bildiğim kadarıyla başka Pentonic 1000 chipset takan yoktur.
Bu chipsetler de ayrıca "G-57" GPU vardır ki piyasanın (TV'ler olarak) şu an en iyisi! Sadece Sony Master-9 ve Philips OLED 8/9'larda.
G-52'dir, geriye kalanlar ve bana göre zayıf GPU G-52'den sonra daha düşük G-51'ler de vardır hala! En son G-31'ler vardır.
Not: Philips (TPVision üretici/Çin) çok enteresan biçimde 2023 model PUS8xxx serisinde Pentonic 1000 + GPU G-57 takmıştır!
Örneğin ben de 50PUS8808 vardı (VA panel) ve çok ciddi resim kalitesi vardı! Daha açar açmaz kalibrasyon da yaptığımda resim
hemen kendisini belli ediyordu.
23 model 8xx serisi 88xx ve 85xx'ler de sadece 50" olanlar VA'ydı, diğer ebatların hepsi IPS'tir!Herifler sanırım dalgaya düşüp
en üst bugün bile en üst olan Pentonic 1000+GPU G-57'leri takmışlar bizim 88/85'lere
26 olduk hala ben 1000 arıyorum ve sadece Philips /8/9'da var OLED olarak ama ben de ona verecek para yok
İşin kötü tarafı ise TV arızalandı 2 sene sonra, servis de içine etti panelde kalıcı lekeler oluştu! Arızayı gideremediler (halbuki MB değişse
iş bitecekti ama çıkmaz lekeler oluşturunca servis geri verdiler, ben de THH'ye gittim şikayetim kabul gördü 1,5 ayda kararım kesinleşti
bu defa 50 yerine 55 teklif ettiler (120Hz VA panel sıfır) ama 9000 serisi (25 modeldir bu arada) çok geç üretimden çıktığı için
bana TV'yi 4,5 sonra teslim ettiler, ben de kabul ettim tabii ki ama bir 8808 değil asla değil ve zaten olamaz
birisi Pentonic 1000 yenisi eski piyasa işi hemen herkesin kullandığı Novatek/MediaTEK chipsetlerden
GPU da G-52 yahu eskisi G-57 idi yani panel yeni model vs. ama sistem "eski" kısaca downgrade oldum
diğer tüm üreticiler de durum hemen hemen aynıdır, markalara fazla takılmayın, yukarıda yazdığım şeyler işin ana mutfağıdır, servis
garsonlar yok mekan falan sizi aldatmasın!!
Bu bilgileri de zaten üreticiler ya hiç vermezler ya da kıyısından filan verirler birazcık!
Bol bol Dolby Vision derler yok HDR derler yok anasının şeyi derler, yok NIT bu derler yine göz boyarlar.
Sonuç Philips 55PUS9000 alınır mı? Evet alınır, örneğin "fiyatı da uygun" olursa alınır kardeşim
ancak 55 hariç, örneğin 65/75/85'ler IPS paneldir! IPS-VA olayını iyi değerlendirin derim!
ama benim gibi pro kullanıcıysanız o zaman "alınmaz"! Yani ben almam, ancak bana verilen THH kararıyla olduğu için mecburen kabul ettim ya da gel paranı verelim demişlerdi (22.500 kağıt) o parayla ne alınır ki bugün! Ben de 4,5 ay bekledim hem 55 aldım hem de
İyi de bana çok iyi hatta iyi diyeceğiniz bir marka yazarmısınız?
-TP Vision yazılımları işi biraz karışık sanırım (bildiğim kadarıyla) ilk yazılım Hintliler'den çıkıyor ki zaten hemen hemen tüm markalara Hintliler veriyor (yok Sony şöyle yapmış yok Samsung böyle yazılım yapıyormuş, bunlar küllüm yalan, hepsi harbi Hint işi ve destekleyenler de
Ukrayna ve Rus team'leri) olay bu dur beyler, yani işin bu kısmını hiç karıştırmayın!
-Philips BUG fix veya diğer bazı yazılım düzeltmeleri vs. işi de GENT/Belçika'dan çıkıyor!
-Philips yeni kendi sistemi olan "TITAN" ki artık Google TV yok Philips'lerde!
TITAN OS oldu hemen hepsi, bu da İspanyol bir şirketidir, ama BUG işi Belçika mı yoksa Hint işi mi bunu da henüz bilmiyorum
gerçi bunlar son kullanıcıyı hiç ilgilendirmez!
TP Vision (Philips) yazılımları oldukça düzgün duruyor! OLED'leri biraz daha sorunlu iken, LCD'leri bence sorunsuzdur.
Eski kullandığım 50/8808 panel için sanırım 6 veya 7 defa güncelleme vermişlerdi 2 sene içinde + Android 12'den 14'e çıkmıştı!
Destek veren bir blogları vardır (adam sanırım Alman ama harbi birisi ve yardımsever). Orada eskiden beri yazarım gerektikçe.
"Kullanıcıları düşünen" bir yapıları var, çünkü herifler Avrupalı ve bilinçli tüketiciler! Yani bizi dinliyorlar.
Yazılım düzeltme işi birkaç elden geçtiği için örneğin İspanyol/Belçika/Hindistan vs. derken araya Rus/Ukrayna savaşı da çıkınca
"Düzeltmeler" kısmı bence gecikmeye uğradı! Yani işin ana çıkış yeri (yazılım) Ukrayna'da, sonra Rusya'da!
Hadi iyi seyirler, uzun oldu ama kimsenin değinmediği konulara parmak basıyorum ben, içinde gelen birisi olarak.
Son düzenleyen: Moderatör:
Evet, uygun çünkü en azından paneli "VA"dır ve siyah ve kontrast IPS'lerden bu konuda çok daha iyidir. IPS paneller de ışık kaçırma ve homojenite sıkıntısı çok daha fazla çıkıyor. Gece karanlık dedin mi IPS'ten kaç ama gündüz izlemede IPS'ler daha iyidir. Geniş izleme açısı da verirler ve daha doğal resim verirler.
TR montajlanan (Vestel) 62 kodlu olanlar bu sene VA'dır. İzleme açısı "berbat", açılı izleme yapılmaz veya alttan üstten açılı yine yapılmaz, çok kötü. Direk tam karşıdan Ok'dir.
Sanırım bu VA panel cmı (ınnolux) olmalı, siyah ve kontrast oldukça iyi, kötü açı veriyor bilginize.
Kendim 1 aydır kullanıyorum, şimdilik sorun yok. Fiyatına göre bence iyi veya eski philipsçi iseniz çok iyi bu fiyat!
SoC (chipset) NT (novatek) orta seviye (bana göre zayıf çıktı!). GPU ise g-52, yine vasat kategorisinde. Kaç senedir uyanık üreticiler.
Sonra mucize süper vs. görüntü bekleniyor! Sadece UHD/HDR'de filan iyi, gerisi hikaye. "süper" diyenler sallıyor yahu.
2021/2022 model pentonıc (MediaTek)ler var, sadece bazı orta/üst seviye TV'lerde, o da ya 700 ya da 800 ama iyisi 1000/1200'dür.
Pentonic chipset şimdilik "en iyisi" ama minimum 1000 ise çok iyi. Diğerleri vasat, yine 1200 zaten yok! Pahalı ve takmıyorlar.
Sadece Sony (Master 9 serisi USA) ve Philips 8/9 serisi OLED'ler pentonic 1000 kullanıyor ve bu bile 22 modeldir!
Bildiğim kadarıyla başka pentonic 1000 chipset takan yoktur.
Bu chipsetler de ayrıca "g-57" GPU vardır ki piyasanın (TV'ler olarak) şu an en iyisi! Sadece Sony Master-9 ve Philips OLED 8/9'larda.
G-52'dir, geriye kalanlar ve bana göre zayıf GPU g-52'den sonra daha düşük g-51'ler de vardır hala! En son g-31'ler vardır.
Not: Philips (tpvision üretici/Çin) çok enteresan biçimde 2023 model pus8xxx serisinde pentonic 1000 + GPU G-57 takmıştır!
Örneğin ben de 50PUS8808 vardı (VA panel) ve çok ciddi resim kalitesi vardı! Daha açar açmaz kalibrasyon da yaptığımda resim.
Hemen kendisini belli ediyordu.
23 model 8xx serisi 88xx ve 85Xx'ler de sadece 50" olanlar VA'ydı, diğer ebatların hepsi IPS'tir! Herifler sanırım dalgaya düşüp.
En üst bugün bile en üst olan pentonic 1000+GPU g-57'leri takmışlar bizim 88/85'lere
26 olduk hala ben 1000 arıyorum ve sadece Philips /8/9'da var OLED olarak ama ben de ona verecek para yok.
İşin kötü tarafı ise TV arızalandı 2 sene sonra, servis de içine etti panelde kalıcı lekeler oluştu! Arızayı gideremediler (halbuki MB değişse.
İş bitecekti ama çıkmaz lekeler oluşturunca servis geri verdiler, ben de THH'ye gittim şikayetim kabul gördü 1,5 ayda kararım kesinleşti.
Bu defa 50 yerine 55 teklif ettiler (120Hz VA panel sıfır) ama 9000 serisi (25 modeldir bu arada) çok geç üretimden çıktığı için.
Bana TV'yi 4,5 sonra teslim ettiler, ben de kabul ettim tabii ki ama bir 8808 değil asla değil ve zaten olamaz.
Birisi pentonic 1000 yenisi eski piyasa işi hemen herkesin kullandığı Novatek/MediaTEK chipsetlerden.
GPU da G-52 yahu eskisi G-57 idi yani panel yeni model vs. ama sistem "eski" kısaca downgrade oldum.
Diğer tüm üreticiler de durum hemen hemen aynıdır, markalara fazla takılmayın, yukarıda yazdığım şeyler işin ana mutfağıdır, servis.
Garsonlar yok mekan falan sizi aldatmasın!
Bol bol Dolby vision derler yok HDR derler yok anasının şeyi derler, yok nıt bu derler yine göz boyarlar.
Sonuç Philips 55PUS9000 alınır mı? Evet alınır, örneğin "fiyatı da uygun" olursa alınır kardeşim.
Ancak 55 hariç, örneğin 65/75/85'ler IPS paneldir! IPS-VA olayını iyi değerlendirin derim!
Ama benim gibi Pro kullanıcıysanız o zaman "alınmaz"! Yani ben almam, ancak bana verilen THH kararıyla olduğu için mecburen kabul ettim ya da gel paranı verelim demişlerdi (22.500 kağıt) o parayla ne alınır ki bugün! Ben de 4,5 ay bekledim hem 55 aldım hem de.
İyi de bana çok iyi hatta iyi diyeceğiniz bir marka yazar mısınız?
-TP vision yazılımları işi biraz karışık sanırım (bildiğim kadarıyla) ilk yazılım Hintler'den çıkıyor ki zaten hemen hemen tüm markalara hintler veriyor (yok Sony şöyle yapmış yok Samsung böyle yazılım yapıyormuş, bunlar küllüm yalan, hepsi harbi hint işi ve destekleyenler de.
Ukrayna ve Rus team'leri) olay bu dur, yani işin bu kısmını hiç karıştırmayın!
-Philips bug fix veya diğer bazı yazılım düzeltmeleri vs. işi de GENT/Belçika'dan çıkıyor!
-Philips yeni kendi sistemi olan "tıtan" ki artık Google TV yok Philips'lerde!
Tıtan OS oldu hemen hepsi, bu da ispanyol bir şirketidir ama bug işi Belçika mı yoksa hint işi mi bunu da henüz bilmiyorum.
Gerçi bunlar son kullanıcıyı hiç ilgilendirmez!
TP vision (Philips) yazılımları oldukça düzgün duruyor! OLED'leri biraz daha sorunlu iken, LCD'leri bence sorunsuzdur.
Destek veren bir blogları vardır (adam sanırım alman ama harbi birisi ve yardımsever). Orada eskiden beri yazarım gerektikçe.
"Kullanıcıları düşünen" bir yapıları var, çünkü herifler Avrupa'lı ve bilinçli tüketiciler! Yani bizi dinliyorlar.
Yazılım düzeltme işi birkaç elden geçtiği için örneğin İspanyol/Belçika/Hindistan vs. derken araya Rus/Ukrayna savaşı da çıkınca.
Hocam tam okuyamadım, işim var şu an ama ben TV'yi aldım. Akşam okuyacağım.
A101'den az önce Philips 55PUS9000 modeli sipariş ettim. Bu modelin diğer modellerle bir farkı var mı? Diğerleri 52.000-65.000 lira, bu 40.000 liraydı, hemen aldım. Bu televizyonun A101'de olması bir sıkıntı yaratır mı? Aynı mıdır yani sizce? Bir de diyelim ki teknik ekip geldi, kurdu, fakat renklerini beğenmedim. İade edebiliyor muyum o an?
- deniz745
- a101 televizyon
- Forum: Web ve Mağazadan Alışveriş
@deniz745
-A101 durumunu hiç bilmiyorum, herifler ne bulursa satıyorlar ya!
Ama senin işin önce servisi aramak dır ve olası bir değişim/para iadesi vs olayı olursa ki umarım.
Bir sorun olmaz TV de bu durumda da önce servis sana bir durum raporu çıkaracak ve ona göre.
A101'den işlemini yapacaksın(bu genel tpvision prosedürü)
-Philips TVlerin genel fiyat politikası onların bu konudaki TR çalışmasına bağlı olarak bence rakiplerinden.
Daha uygun oluyor,"marka"nın ederi de bu fiyatı belirliyor örneğin Samsung olursa tarife artıyor
-Ancak bazı kullanıcılar "LCD"(TFT-LCD) alıyor neticede bunların hepsi "eski" nesil panellerdir(qd katmanı vs dahil)
Miniled de eski kısaca aslında teknik olarak hepsi eski sadece adı yeni bu meretlerin.
Dikkat edin "teknik olarak" dedim, teknoloji değildir hiçbirisi bunların! Bizim eski nesil LCDlere modifiye yaparak yemi.
Diye gazlıyorlar hepsi bu dur,"üretici katalogları" ve reklamları ve ve iki ayaklı fanboyların YT de yaptıkları ve.
Uçurdukları bu paneller eski nesildir.
Yeni arıyorsanız(o da bugün için) "OLED"lerdir; iste bun yenidir.
Şimdi "RGB-mini LED" de çıktı en fırından çok tava ama bu da eski yahu!
Örneğin sharp bunu TAA 2010 da çıkarmıştı ilk olarak RGB-LED(fald tip) ve sadece USA/China da satılmıştır(exclusive
Olarak) dikkat edin sene 2010!
Aynı sene Sony de RGB-LED çıkardı(sharp panel tabii ki) bugün bazıların da hala vardır bu panel "Sony X-4500"(2010 model)
Ben bir sürü insana o zaman aldırmıştım bu paneli üstelik harbi fald paneldir bu!
Not; şimdi olan ise miniled(LED boylarının çok ufalması)bu bir "teknoloji" bile değildir!
Zamanında sharp yani bu işlerin ana bulucusu ana üreticisi olan, bu "teknik" bildiğimiz klasik baclit olayından.
Başka bir şey değildir!
Herifler tam çakal yahu 10 sene geçiyor alın size "yeni" diye TV diyorlar.
Not; ancak henüz tam rayına oturamayan "microled" TV'ler teknolojik+teknik olarak yenidir!
Yeni arıyorsanız ya OLED'ya da araba parasına olan microled bakacaksınız, diğerleri eskidir.
-Kurulum senin bittiyse ve takıldığın bir şey olursa bana yaz, settings için panel ortalama 3/4 açık kaldıktan sonra.
(Isınsın iyice)öyle yaparsın default değerleri ben fazla beğenmedim, kendim değiştirdim bunları ama tam final settings.
Henüz yapmadım.
-Ayrıca YouTube ile fılm veya dizi(hele de yerl dizilerse) ayarların hepsi farklı olmalıdır ama bunu becermek çok zor!
Genel de şu yanlış yapılıyor; en iyi mode olarak fılm veya movie vaya filmmaker yapın tavsşyesi verliyor ama bu.
Pro. Ayar değildirki! Her içerik çok farklı.
Örneğin "fılm" nedir? Bizim Pro. Anlamda bildiğimiz film olayı sadece Blu-ray'den medya izlemekdir!
İster 1080p ister 2160 olsun(UHD) hatta test için DVD bile kullanıyorum(576) yani panel nasıl tepki veriyor!
YT'den veya bazı forumlardan küllüm yanlış değerler verilip illa movıe mode seçin diyor, kısaca yanlış.
Panelin içinde böyle her içeriği akıllı olarak işleyecek sistem yoktur!
Movie/Cinema/Film vs modelar fazla iş görmez hatta benim için hiç görmez!
Dolayısıyla her içerik grubu için ayrı ayrı set etmek gerekiyor paneli.
DVD/Bluray yoksa ev de gerçek 1080/24fps veya 2160/24fps izleyemezsiniz!
Not; PC o da sıkı bir Notebook/Desktop varsa bu işler değişir yani daha istenen netice alınır ama uğraştırır adamı.
Her desktop ile bu işler de basit olmaz, kaldı ki TV bu PC'ye bağlı olacak dır!
Şöyle süper oluyor böyle uçuyor böyle bilmem ne yapıyor bu TV diyenlere kulak asmayın ltf.
Bir kere ebat büyüdükçe(örneğin 65 ve üstü)bu mevcut yayınlarla o panel nasıl uçuyor ben anlaıyamadım yahu
Bir de genel olarak panelin sistemi ile olarak bilgi vermek istiyorum ki genel de.
Bu olay hep gözden kaçıyor hatta konu hk. Tek klime bile edilmiyor, ya da sadace "başlık"
Olarak verilip şu chipset var deniyor; kısaca bilmedikleri için, konu hk. Yorum da yapamıyorlar.
++
Son 3/4 senedir özellikle MediaTek sonra da novatek ana üreticlleri güzel ya da çok güzel.
Sistemler çıkardılar "systemonchip" dediğimiz kısaca SoC)
Diğer önemli eleman ise GPU dur;G-31/G-51/G-52 gibi ve hepsi de girş/orta seviye ARM'nin.
Grafikleridir ama TVlerde bunlar "iyi" diye gazlanır her zaman ama vasat/girş vsdir sadece.
Sonuç olarak şunlara bakmanız lazım SoC+GPU nedir?
Bugün için "iyi" demek için SoC pentonic 1000 olmalıdır ama 700/800 yine orta segment olarak kalıyor!
Pentonic 1000/1200 iyi hatta çok iyi yanına bir de minimum G-57 olursa işte TV'ler için bu iyi hatta çok iyi demekdir!
Peki günümüzde bu donanım kimlerde var? Soru bu?
-Sony Master serisi-9 OLED ve LED lerinde vardır ama Sony artık TR de yoktur!
-Tpv Philips 8/9 serisi OLED lerinde vardır sadece.
Not, TCL dahil hatta Grundig/Arçelik de bile bugün pentonic 700 vardır ve bana göre vasat dır 800 olsa da idare eder sadece!
Ama G-57 kimse de yok hala nedense.
Not; yeni Philips 2026 model PUS9001 de sanırım 800 olması kesinleşti ama GPU sunu henüz bulamadım ve G-57 ise bence süper.
Ama G-52 ise bana göre yine vasat!
Yahu G31/G51-52 çok eskidi en az 10 senelik GPU bunlar!
G-57 bile kötünün iyisi anlayın gerisini.
-Gelelim yazılım kısmına; donanım ne kadar iyi olursa olsun, adam gibi işletecek yazılım yoksa yine hikaye bu donanım.
Bence Sony ve Philips bu konuda en iyileri.
Sonra panasonic gelir hatta en başta bu geliyor ama bu da TR olmadığı için bunu geçiyorum.
Samsung ve lge ise daha sonra.
Kısaca bunların yazılım+uyum vs durumları olukça iyidir.
Panasonic ise açık ara en iyisidir(her devirde böyleydi)
Sony yazılım yine çok iyidir.
--
Ben "diğerleri" diyorum kalanlar için(Sony/Panasonic haricine)
Netice olarak uçuyor kaçıyor olmaz; ister donanım süper olsun ister yazılım.
Her ikisi de tam ve uyumlu olursa "iyi" diyoruz sadece.
Zırt pırt yazılım çıkması da iyi değil kötüdür! Demek ki sürekli sorun çıkıyor veya bir şey düzelirken.
Başka bir şey sorun çıkartıyor!
TV'ler kısaca hemen hepsi "kısıtlı" hatta bana göre çok kısıtlı donanımlarla çıkıyor+yazılım kısmı.
Dün yazdımştım işler Rus/Hintliye filan kalmış ve aksıyor sürekli.
-A101 durumunu hiç bilmiyorum, herifler ne bulursa satıyorlar ya!
Ama senin işin önce servisi aramak dır ve olası bir değişim/para iadesi vs olayı olursa ki umarım.
Bir sorun olmaz TV de bu durumda da önce servis sana bir durum raporu çıkaracak ve ona göre.
A101'den işlemini yapacaksın(bu genel tpvision prosedürü)
-Philips TVlerin genel fiyat politikası onların bu konudaki TR çalışmasına bağlı olarak bence rakiplerinden.
Daha uygun oluyor,"marka"nın ederi de bu fiyatı belirliyor örneğin Samsung olursa tarife artıyor
-Ancak bazı kullanıcılar "LCD"(TFT-LCD) alıyor neticede bunların hepsi "eski" nesil panellerdir(qd katmanı vs dahil)
Miniled de eski kısaca aslında teknik olarak hepsi eski sadece adı yeni bu meretlerin.
Dikkat edin "teknik olarak" dedim, teknoloji değildir hiçbirisi bunların! Bizim eski nesil LCDlere modifiye yaparak yemi.
Diye gazlıyorlar hepsi bu dur,"üretici katalogları" ve reklamları ve ve iki ayaklı fanboyların YT de yaptıkları ve.
Uçurdukları bu paneller eski nesildir.
Yeni arıyorsanız(o da bugün için) "OLED"lerdir; iste bun yenidir.
Şimdi "RGB-mini LED" de çıktı en fırından çok tava ama bu da eski yahu!
Örneğin sharp bunu TAA 2010 da çıkarmıştı ilk olarak RGB-LED(fald tip) ve sadece USA/China da satılmıştır(exclusive
Olarak) dikkat edin sene 2010!
Aynı sene Sony de RGB-LED çıkardı(sharp panel tabii ki) bugün bazıların da hala vardır bu panel "Sony X-4500"(2010 model)
Ben bir sürü insana o zaman aldırmıştım bu paneli üstelik harbi fald paneldir bu!
Not; şimdi olan ise miniled(LED boylarının çok ufalması)bu bir "teknoloji" bile değildir!
Zamanında sharp yani bu işlerin ana bulucusu ana üreticisi olan, bu "teknik" bildiğimiz klasik baclit olayından.
Başka bir şey değildir!
Herifler tam çakal yahu 10 sene geçiyor alın size "yeni" diye TV diyorlar.
Not; ancak henüz tam rayına oturamayan "microled" TV'ler teknolojik+teknik olarak yenidir!
Yeni arıyorsanız ya OLED'ya da araba parasına olan microled bakacaksınız, diğerleri eskidir.
-Kurulum senin bittiyse ve takıldığın bir şey olursa bana yaz, settings için panel ortalama 3/4 açık kaldıktan sonra.
(Isınsın iyice)öyle yaparsın default değerleri ben fazla beğenmedim, kendim değiştirdim bunları ama tam final settings.
Henüz yapmadım.
-Ayrıca YouTube ile fılm veya dizi(hele de yerl dizilerse) ayarların hepsi farklı olmalıdır ama bunu becermek çok zor!
Genel de şu yanlış yapılıyor; en iyi mode olarak fılm veya movie vaya filmmaker yapın tavsşyesi verliyor ama bu.
Pro. Ayar değildirki! Her içerik çok farklı.
Örneğin "fılm" nedir? Bizim Pro. Anlamda bildiğimiz film olayı sadece Blu-ray'den medya izlemekdir!
İster 1080p ister 2160 olsun(UHD) hatta test için DVD bile kullanıyorum(576) yani panel nasıl tepki veriyor!
YT'den veya bazı forumlardan küllüm yanlış değerler verilip illa movıe mode seçin diyor, kısaca yanlış.
Panelin içinde böyle her içeriği akıllı olarak işleyecek sistem yoktur!
Movie/Cinema/Film vs modelar fazla iş görmez hatta benim için hiç görmez!
Dolayısıyla her içerik grubu için ayrı ayrı set etmek gerekiyor paneli.
DVD/Bluray yoksa ev de gerçek 1080/24fps veya 2160/24fps izleyemezsiniz!
Not; PC o da sıkı bir Notebook/Desktop varsa bu işler değişir yani daha istenen netice alınır ama uğraştırır adamı.
Her desktop ile bu işler de basit olmaz, kaldı ki TV bu PC'ye bağlı olacak dır!
Şöyle süper oluyor böyle uçuyor böyle bilmem ne yapıyor bu TV diyenlere kulak asmayın ltf.
Bir kere ebat büyüdükçe(örneğin 65 ve üstü)bu mevcut yayınlarla o panel nasıl uçuyor ben anlaıyamadım yahu
Bir de genel olarak panelin sistemi ile olarak bilgi vermek istiyorum ki genel de.
Bu olay hep gözden kaçıyor hatta konu hk. Tek klime bile edilmiyor, ya da sadace "başlık"
Olarak verilip şu chipset var deniyor; kısaca bilmedikleri için, konu hk. Yorum da yapamıyorlar.
++
Son 3/4 senedir özellikle MediaTek sonra da novatek ana üreticlleri güzel ya da çok güzel.
Sistemler çıkardılar "systemonchip" dediğimiz kısaca SoC)
Diğer önemli eleman ise GPU dur;G-31/G-51/G-52 gibi ve hepsi de girş/orta seviye ARM'nin.
Grafikleridir ama TVlerde bunlar "iyi" diye gazlanır her zaman ama vasat/girş vsdir sadece.
Sonuç olarak şunlara bakmanız lazım SoC+GPU nedir?
Bugün için "iyi" demek için SoC pentonic 1000 olmalıdır ama 700/800 yine orta segment olarak kalıyor!
Pentonic 1000/1200 iyi hatta çok iyi yanına bir de minimum G-57 olursa işte TV'ler için bu iyi hatta çok iyi demekdir!
Peki günümüzde bu donanım kimlerde var? Soru bu?
-Sony Master serisi-9 OLED ve LED lerinde vardır ama Sony artık TR de yoktur!
-Tpv Philips 8/9 serisi OLED lerinde vardır sadece.
Not, TCL dahil hatta Grundig/Arçelik de bile bugün pentonic 700 vardır ve bana göre vasat dır 800 olsa da idare eder sadece!
Ama G-57 kimse de yok hala nedense.
Not; yeni Philips 2026 model PUS9001 de sanırım 800 olması kesinleşti ama GPU sunu henüz bulamadım ve G-57 ise bence süper.
Ama G-52 ise bana göre yine vasat!
Yahu G31/G51-52 çok eskidi en az 10 senelik GPU bunlar!
G-57 bile kötünün iyisi anlayın gerisini.
-Gelelim yazılım kısmına; donanım ne kadar iyi olursa olsun, adam gibi işletecek yazılım yoksa yine hikaye bu donanım.
Bence Sony ve Philips bu konuda en iyileri.
Sonra panasonic gelir hatta en başta bu geliyor ama bu da TR olmadığı için bunu geçiyorum.
Samsung ve lge ise daha sonra.
Kısaca bunların yazılım+uyum vs durumları olukça iyidir.
Panasonic ise açık ara en iyisidir(her devirde böyleydi)
Sony yazılım yine çok iyidir.
--
Ben "diğerleri" diyorum kalanlar için(Sony/Panasonic haricine)
Netice olarak uçuyor kaçıyor olmaz; ister donanım süper olsun ister yazılım.
Her ikisi de tam ve uyumlu olursa "iyi" diyoruz sadece.
Zırt pırt yazılım çıkması da iyi değil kötüdür! Demek ki sürekli sorun çıkıyor veya bir şey düzelirken.
Başka bir şey sorun çıkartıyor!
TV'ler kısaca hemen hepsi "kısıtlı" hatta bana göre çok kısıtlı donanımlarla çıkıyor+yazılım kısmı.
Dün yazdımştım işler Rus/Hintliye filan kalmış ve aksıyor sürekli.
Son düzenleme: