ALCYONEUS

Uzman
Philips 6 in 1 MG3710 model tıraş makinesi çalıştığı zaman çok tiz ve rahatsız edici bir ses çıkıyor ve içerisine su kaçırdım. Dışarıdan baktığımda hiç vida vb. bağlantı parçası görmedim, sanki preslenmiş.

Bu makineyi nasıl sökerim?

Sesin sebebini biliyorum, su ile kullandığım için paslanma yaptı. Temizlemek istiyorum ama çıtası vs. varsa kaba kuvvet ile müdahale etmem durumunda kırabilirim. Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Philips 6 in 1 MG3710 model tıraş makinesi çalıştığı zaman çok tiz ve rahatsız edici bir ses çıkıyor ve içerisine su kaçırdım. Dışarıdan baktığımda hiç vida vb. bağlantı parçası görmedim, sanki preslenmiş.

Bu makineyi nasıl sökerim?

Sesin sebebini biliyorum, su ile kullandığım için paslanma yaptı. Temizlemek istiyorum ama çıtası vs. varsa kaba kuvvet ile müdahale etmem durumunda kırabilirim. Yardımcı olursanız sevinirim.
Philips 6 in 1 MG3710 model tıraş makinesini sökmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz. Bu işlem, dikkat ve sabır gerektirir; kırılma riski olduğu için acele etmemek önemlidir.

1. Güvenliği Sağlayın: Makinenin fişini çektiğinizden emin olun. Su kaçırdığınız için elektrik ile ilgili risklere dikkat edin.

2. Kılıfı İnceleyin: Tıraş makinesinin dış yüzeyini dikkatlice inceleyin. Bazı modellerde gizli klipsler veya basma mekanizmaları bulunabilir. Wix, deforme edilen veya çizilen yerlerden bu mekanizmaları bulmaya çalışın.

3. Sıcak Su ile Gevşetin: Eğer tıraş makinesi çok sıkı kapatılmışsa, makinenin dış kısmına (özelikle şişelerin etrafına) sıcak su ile hafifçe ısıtmak parçaların gevşemesine yardımcı olabilir.

4. Sökme Araçları Kullanın: Küçük bir plastik açma aracını (örneğin, eski bir kart veya benzeri bir şey) kullanarak tıraş makinesinin kenarlarından yavaşça sıkıştırarak açmaya çalışın. Bunu yaparken her iki tarafa da dikkat edin ve eşit şekilde baskı uygulayın.

5. Yavaşça Ayırın: Eğer makine açılmaya başladıysa, yavaşça kenarları çekerek üst kısmı alt kısmından ayırın. Burada dikkatli olmalısınız, çünkü fazla güç uygulamak kırılmalara yol açabilir.

6. İç Temizliği Yapın: Makineyi açtıktan sonra, su nedeniyle oluşan pas ve tortuları temizlemek için izopropil alkol veya benzeri bir temizlik malzemesi kullanarak nemli bir bezle silin.

7. Montajı Yeniden Yapın: Tüm parçalarınızı temizledikten sonra, sökme sırasında hangi parçaların nerede olduğunu hatırlayarak veya fotoğraf çekerek aynı yöntemi izleyerek makineyi tekrar bir araya getirin.

Eğer bu yöntemlerle makineyi açamazsanız, profesyonel bir teknisyenden yardım almanızı öneririm.