50 bin litre yani banyoda atıyorum 10 m3 su harcıyorsan 5 aylık ömrü var. Sonra içindeki kartuşu değiştirmen gerekecek. Bu ürün 1500 lira. Kartuşu 1000 TL. Yani bunu alırsan senelik bir de 2000+ kartuşuna ödeme yapacaksın. Bilgin olsun.

Tercih meselesi ise aldıktan sonra işte 50m3 limitini doldurduktan sonra bir daha filtre alabilir misin? Buna hazırsan alınabilir.

50 bin litre yani banyoda atıyorum 10 m3 su harcıyorsan 5 aylık ömrü var. Sonra içindeki kartuşu değiştirmen gerekecek. Bu ürün 1500 lira. Kartuşu 1000 TL. Yani bunu alırsan senelik bir de 2000+ kartuşuna ödeme yapacaksın. Bilgin olsun.

Tercih meselesi ise aldıktan sonra işte 50m3 limitini doldurduktan sonra bir daha filtre alabilir misin? Buna hazırsan alınabilir.
Bunun yerine temiz su girişine su saatinden sonra filtreli arıtma takabilirsiniz.

Su sayacını değiştirmeyi düşünüyordum aklıma geldi fakat oradan daha fazla su geçtiği için filtreleri daha fazla değiştirmek gerekmez mi?
Şebeke suyunuza bağlı olan bir şey.
Ben 4lü filtreli kullanıyorum. Bulunduğum yerin şebeke suyu inanılmaz kireçli. Tamamen kesti diyemem ama önemli ölçüde kesti diyebilirim.
Filtreyi arada bir 3-4 ayda bir çıkarıp güzelce temizliyorum sonra takıyorum yerine. Yani tortu, kireçten temizliyorum. Keza duş başlığına takacağınız aparatta da bunu yapacaksınız. Ama bu sistem evdeki tüm musluklar için geçerli. Özelikle çamaşır, bulaşık makineleri, doğalgaz kombisi için çok iyi. Çünkü içeriye direk kireç ve pis sarı su gitmiyor.
Biraz daha araştırın, civarda varsa gidip bakın daha iyi olur.

Şebeke suyunuza bağlı olan bir şey.
Ben 4lü filtreli kullanıyorum. Bulunduğum yerin şebeke suyu inanılmaz kireçli. Tamamen kesti diyemem ama önemli ölçüde kesti diyebilirim.
Filtreyi arada bir 3-4 ayda bir çıkarıp güzelce temizliyorum sonra takıyorum yerine. Yani tortu, kireçten temizliyorum. Keza duş başlığına takacağınız aparatta da bunu yapacaksınız. Ama bu sistem evdeki tüm musluklar için geçerli. Özelikle çamaşır, bulaşık makineleri, doğalgaz kombisi için çok iyi. Çünkü içeriye direk kireç ve pis sarı su gitmiyor.
Biraz daha araştırın, civarda varsa gidip bakın daha iyi olur.
Yenisini almadan temizlenebiliyorsa sorun yok, temizlerim fakat markası yok veya bir sorun olduğunda yardım alabileceğim kişi yok. Su sızıntısı gibi durumlardan korkuyorum.

Banyoda kimse 10 metreküp harcamaz. Havuz mu isletiyorsunuz?

Gerçekten duş olan bir duş alıyorsanız 50-100 litre harcarsiniz.

Kesinlikle sonradan filtre alacaksanız alın. Ama tavsiyem bu kadar dikkat ediyorsanız söylendiği gibi dairenin tamamı icin olur.

Su için kaç kullanım senaryonuz var ki? İçme için damacana ya da arıtma kullaniyorsunuzdur. Yemeği ayrı düşünenler var. Banyo var. El yıkama var. Tuvalet var. Camasir/bulaşık makinesi var. Kombi/termosifon var. Temizlik var. Başka ne kalıyor?

Makinelerin ömrünü uzatacak bir sey. Banyoda dikkat edip el yıkamada dikkat etmemek bana mantıklı gelmiyor. Yemeğe de arıtma kullanmak herhalde kullanımı iki katına çıkarıyordur. Temizlige etkisini sadece estetik varsayalım. Atladığım bir sey yoksa bir tuvalet kalıyor. Çok istiyorsanız tuvalet için filtresiz hat çekebilirsiniz. Tabii eve sonradan yapılacak duzenlemenin estetik olması maliyetli olacaktır.

Son düzenleme:
Banyoda kimse 10 metreküp harcamaz. Havuz mu isletiyorsunuz?

Gerçekten duş olan bir duş alıyorsanız 50-100 litre harcarsiniz.

Kesinlikle sonradan filtre alacaksanız alın. Ama tavsiyem bu kadar dikkat ediyorsanız söylendiği gibi dairenin tamamı icin olur.
Su sayacını degistirmeyi düşünüyordum zaten, filtreli alırım o zaman. Önerebileceğiniz iyi bir ürün var mı, bilinen bir marka olursa iyi olur. Ek olarak su kaçağı olduğunu algılayıp otomatik suyu kesebilen su sayacı var mı?

Sayaç ve filtre olayına hakim değilim. Evi olan ve su kullanan biriyim.

Özellikle kimseyle görüşmedim ama bizim buralarda sayaca dokunsaniz İSKİ gelip odunla kafanıza vurur gibi. Sayactan sonra istediginizi yapın. Debiyi ölçüp suyu kesecek aletler vardir. Ama bunun filtre ile alakası yok. Normalde de başınıza gelebilir.

Aklima gelen iki durum var. Biri bir şekilde bor borunun tamamen patlaması ki bu neredeyse imkansız. Diğeri de bir yerde sızıntı olması. İlkinin tespiti kolay, normal kullanım dışında sonuçta. İkinci için de aletler vardir ama.

Filtre montajı dünyanın en zor işi değil. Ama kolay yoldan para kazanmaya çalışan 8. dünya ülkesi işçiliği yapan çok. Yoksa herhangi bir tesisat işinden farksız.

Sagdan soldan duyup arıtma alıp düzgün baglanmadigi icin tezgahın altından tum mutfak dolabını mahveden birden fazla kişi tanıyorum. Maalesef gidip görme imkanım da oldu. İşçilik berbat. Bir civiye assaniz daha güvenli. Direkt üretimde sorun var. Farklı tezgah kalınlıkları gibi şeyler huc dusunulmeden üretilmiş. İşçiler ise bir şekilde bağlayıp paramızı alıp uzaklaşalım derdinde.

Onun dışında evdeki tesisata zarar verir gibi bir düşünceniz varsa sanmıyorum. Basınç düşüren/artıran aletler var. Nemolcer var.

Sayacın yanına takılandan alıp keyfinize bakın. Estetik kaygiyla mutfağı ormana çeviren insanlarla yasamiyorsaniz kaçak gocek olursa görürsünüz.