25457 53
Başarılı
Aşağıdaki duş filtresi alınır mı, faydası var mı? Ayrıca uzun ömürlü mü?
Bunun yerine temiz su girişine su saatinden sonra filtreli arıtma takabilirsiniz.50 bin litre yani banyoda atıyorum 10 m3 su harcıyorsan 5 aylık ömrü var. Sonra içindeki kartuşu değiştirmen gerekecek. Bu ürün 1500 lira. Kartuşu 1000 TL. Yani bunu alırsan senelik bir de 2000+ kartuşuna ödeme yapacaksın. Bilgin olsun.
Tercih meselesi ise aldıktan sonra işte 50m3 limitini doldurduktan sonra bir daha filtre alabilir misin? Buna hazırsan alınabilir.
Su sayacını değiştirmeyi düşünüyordum aklıma geldi fakat oradan daha fazla su geçtiği için filtreleri daha fazla değiştirmek gerekmez mi?Bunun yerine temiz su girişine su saatinden sonra filtreli arıtma takabilirsiniz.
Şebeke suyunuza bağlı olan bir şey.Su sayacını değiştirmeyi düşünüyordum aklıma geldi fakat oradan daha fazla su geçtiği için filtreleri daha fazla değiştirmek gerekmez mi?
Yenisini almadan temizlenebiliyorsa sorun yok, temizlerim fakat markası yok veya bir sorun olduğunda yardım alabileceğim kişi yok. Su sızıntısı gibi durumlardan korkuyorum.Şebeke suyunuza bağlı olan bir şey.
Ben 4lü filtreli kullanıyorum. Bulunduğum yerin şebeke suyu inanılmaz kireçli. Tamamen kesti diyemem ama önemli ölçüde kesti diyebilirim.
Filtreyi arada bir 3-4 ayda bir çıkarıp güzelce temizliyorum sonra takıyorum yerine. Yani tortu, kireçten temizliyorum. Keza duş başlığına takacağınız aparatta da bunu yapacaksınız. Ama bu sistem evdeki tüm musluklar için geçerli. Özelikle çamaşır, bulaşık makineleri, doğalgaz kombisi için çok iyi. Çünkü içeriye direk kireç ve pis sarı su gitmiyor.
Biraz daha araştırın, civarda varsa gidip bakın daha iyi olur.
Su sayacını degistirmeyi düşünüyordum zaten, filtreli alırım o zaman. Önerebileceğiniz iyi bir ürün var mı, bilinen bir marka olursa iyi olur. Ek olarak su kaçağı olduğunu algılayıp otomatik suyu kesebilen su sayacı var mı?Banyoda kimse 10 metreküp harcamaz. Havuz mu isletiyorsunuz?
Gerçekten duş olan bir duş alıyorsanız 50-100 litre harcarsiniz.
Kesinlikle sonradan filtre alacaksanız alın. Ama tavsiyem bu kadar dikkat ediyorsanız söylendiği gibi dairenin tamamı icin olur.