Bütçe
5000 TL
Makaleler
12
Yer
Antalya
Yazın 5000 TL altına (şimdilik) 1080p, 180 Hz, 24 inç bir monitör almak istiyorum. Önceliğim 24 inç ama stok ve fiyat durumuna göre 27 de olabilir onu zamanı gelince düşünürüm. Şimdilik sadece özellik karşılaştırması yapıyorum. Düşündüğüm fiyat bandında bu 3 model dikkatimi çekiyor. Halihazırda kullandığım Philips monitörümden memnunum. %129 sRGB %108 NTSC renk desteği var ve panel kalitesinden çok memnunum. Yine bu kalibrede paneli olan bir model almak istiyorum. Yani %72 NTSC falan alırsam yan yana kullanacağım için çok sırıtacak. Gördüğüm görüntünün iki monitörde de hemen hemen aynı olmasını istiyorum. Bundan dolayı önceliğim Philips Evnia 24M2N3200S modelinde ancak bu modelin de 24 inçini niyeyse sadece A101 satıyor. Bu modeli alırsam mecburen A101'den alacağım ve bu kafamı kurcalıyor bir ölü piksel durumunda vs. iade kabul ederler mi sıkıntı çıkarırlar mı diye. Lenovo'yu da pek istememe nedenim %99 sRGB yani %72 NTSC olması. Bu da istemediğim bir şey. Bu konuda sizin düşünceleriniz neler? A101'den monitör alınır mı sizce?

ÖzellikModelPhilips Evnia 24M2N3200S/00Lenovo Legion R24eMSI G2412F
Resmi site linkleri
Epey.com linkleri
Parlaklık300 cd300 cd300 cs
Renk GamıAdobe RGB %88
DCI-P3 %93
sRGB %126
NTSC %113
sRGB %99Adobe RGB %84
DCI-P3 %83
sRGB %107
Tepki Süresi1 ms GtG
0.5 ms Smart MBR
5 ms Normal
1 ms Extreme
0.5 ms MPRT
1 ms GtG
SyncAdaptive SyncAMD FreesyncAdaptive Sync
PivotYokVarYok
Yükseklik ayarıYokVarYok
Kutu içeriğiHDMI kablosu
DP kablosu
HDMI kablosuHDMI kablosu

Yazın 5000 TL altına (şimdilik) 1080p, 180 Hz, 24 inç bir monitör almak istiyorum. Önceliğim 24 inç ama stok ve fiyat durumuna göre 27 de olabilir onu zamanı gelince düşünürüm. Şimdilik sadece özellik karşılaştırması yapıyorum. Düşündüğüm fiyat bandında bu 3 model dikkatimi çekiyor. Halihazırda kullandığım Philips monitörümden memnunum. %129 sRGB %108 NTSC renk desteği var ve panel kalitesinden çok memnunum. Yine bu kalibrede paneli olan bir model almak istiyorum. Yani %72 NTSC falan alırsam yan yana kullanacağım için çok sırıtacak. Gördüğüm görüntünün iki monitörde de hemen hemen aynı olmasını istiyorum. Bundan dolayı önceliğim Philips evnia 24m2N3200s modelinde ancak bu modelin de 24 inçini niyeyse sadece A101 satıyor. Bu modeli alırsam mecburen A101'den alacağım ve bu kafamı kurcalıyor bir ölü piksel durumunda vs. iade kabul ederler mi sıkıntı çıkarırlar mı diye. Lenovo'yu da pek istememe nedenim %99 sRGB yani %72 NTSC olması. Bu da istemediğim bir şey. Bu konuda sizin düşünceleriniz neler? A101'den monitör alınır mı sizce?

ÖzellikModelPhilips Evnia 24M2N3200S/00Lenovo Legion R24eMSI G2412F
Resmi site linkleri
Epey.com linkleri
Parlaklık300 cd300 cd300 cs
Renk GamıAdobe RGB %88
DCI-P3 %93
sRGB %126
NTSC %113
sRGB %99Adobe RGB %84
DCI-P3 %83
sRGB %107
Tepki Süresi1 ms GtG.
0.5 ms Smart MBR
5 ms Normal.
1 ms Extreme.
0.5 ms MPRT
1 ms GtG
SyncAdaptive SyncAMD FreesyncAdaptive Sync
PivotYokVarYok
Yükseklik ayarıYokVarYok
Kutu içeriğiHDMI kablosu.
DP kablosu
HDMI kablosuHDMI kablosu

Ben 2 hafta önce R24eyi aldım, normalde alırsam 2K ekran düşünüyordum. Alma nedenim tabii ki de uygun fiyat ve pivot özelliği sayesinde 2. ekran olmaya aday olmasıydı.
Renk olarak da bu kadar takma bence, profesyonel biri değilsen ki profesyonel birinin bu monitörlerle işi olmaz diye düşünüyorum pek sorun yaşamayacaktır.
Onu al bunu al demiyorum bu arada bilgi olsun diye yazdım.
Görsel R24eye ait.

IMG_20250502_172655.webp

Ben 2 hafta önce R24eyi aldım, normalde alırsam 2K ekran düşünüyordum. Alma nedenim tabii ki de uygun ve pivot özelliği sayesinde 2. ekran olmaya aday olmasıydı.
Renk olarak da bu kadar takma bence, profesyonel biri değilsen ki profesyonel birinin bu monitörlerle işi olmaz diye düşünüyorum pek sorun yaşamayacaktır.
Onu al bunu al demiyorum bu arada bilgi olsun diye yazdım.
Görsel R24eye ait.
Pivot olması bana da cezbedici geliyor. Gerektiğinde dikey kullanabilmek güzel rahatlık olur 2. ekranı. Ama dediğim gibi. Gözüm öyle bi alışmış ki kendi monitörüme, %99 sRGB'lerdeki renk eksikliğini gerçekten çok kolay fark ediyorum. Profesyonel olarak bir şey yapmıyorum ama kendimce fotoğraf düzenleme ve resim yapıyorum. Renklere önem veriyorum yani. Ama benim buradaki takıntım, iki monitör arasında bariz fark olursa kötü hissedeceğim. Yoksa dediğim gibi halihazırdaki monitörümün renk skalası iyi zaten, onunla yaparım yine fotoğraf işlerini. Lenovo'nun fiyatı da çok iyi bu arada bence. Tam f/p model yapmış Lenovo. Pivot olması da bir tık kendine çekiyor gerçekten.

Pivot olması bana da cezbedici geliyor. Gerektiğinde dikey kullanabilmek güzel rahatlık olur 2. ekranı. Ama dediğim gibi. Gözüm öyle bir alışmış ki kendi monitörüme, %99 SRGB'lerdeki renk eksikliğini gerçekten çok kolay fark ediyorum. Profesyonel olarak bir şey yapmıyorum ama kendimce fotoğraf düzenleme ve resim yapıyorum. Renklere önem veriyorum yani. Ama benim buradaki takıntım, iki monitör arasında bariz fark olursa kötü hissedeceğim. Yoksa dediğim gibi halihazırdaki monitörümün renk skalası iyi zaten, onunla yaparım yine fotoğraf işlerini. Lenovo'nun fiyatı da çok iyi bu arada bence. Tam F/P model yapmış Lenovo. Pivot olması da bir tık kendine çekiyor gerçekten.

Aktif olarak kullandığınız ile fark oluşunca rahatsız edebilir bu biraz psikolojik tabii, lakin dönme ve yukarı aşağı hareketleri ben bayağı seviyorum. Görsel işlemlerde değil de Discord, müzik gibi şeylerde 2.monitor olarak bence güzel iş görür.

Pivot olması bana da cezbedici geliyor. Gerektiğinde dikey kullanabilmek güzel rahatlık olur 2. ekranı. Ama dediğim gibi. Gözüm öyle bi alışmış ki kendi monitörüme, %99 sRGB'lerdeki renk eksikliğini gerçekten çok kolay fark ediyorum. Profesyonel olarak bir şey yapmıyorum ama kendimce fotoğraf düzenleme ve resim yapıyorum. Renklere önem veriyorum yani. Ama benim buradaki takıntım, iki monitör arasında bariz fark olursa kötü hissedeceğim. Yoksa dediğim gibi halihazırdaki monitörümün renk skalası iyi zaten, onunla yaparım yine fotoğraf işlerini. Lenovo'nun fiyatı da çok iyi bu arada bence. Tam f/p model yapmış Lenovo. Pivot olması da bir tık kendine çekiyor gerçekten.
R24E'nin renk gamutu.
Desktop Screenshot 2025.05.07 - 20.26.10.65.webp