2254

Üstün
Makaleler
7
Gayet iyi bir monitör, indirime girmiş alınır.

Üzülecek bir şey yok. Görüntü kalitesi bakımından bu bütçelerdeki en iyi monitör bu şu an. Tek eksisi VA panel olmasından ötürü bir miktar Black smearing var. Onda da rahatsız edecek düzeyde değil. FPS oyuncuları zaten IPS'e yönelmeli.

Genel kullanım için bu monitör biçilmiş kaftan. 8.5K'ya satılan Samsung G4 240Hz IPS monitör bile %121sRGB volume, %89 DCI-P3 ve 850:1 kontrast oranı sunuyor. Bu monitör %135sRGB volume %90 DCI-P3 ve 3450:1 kontrast oranı çıkıyor incelemede. Muadil versiyonlar daha da kötü. ASUS VG249QM1a ve AOC 24G2ze gibi.

Eğer 180Hz'ye düşersen bundan daha iyi renk gamutu sunan monitörler var ama, onların da kendilerine göre eksileri var. Mesela AOC 24G42e de pivot ve yükseklik ayarı yok. Panel bilgisi mevcut değil. Ayrıca kontrast oranı bu monitörün yarısı kadar bile değil. R24e desen parlaklık düşük. Kontrast desen AOC'tan bile zayıf. Her ikisi de 180Hz ve Philips ile devasa renk gamutu farklılıkları olmadığınıda söyleyeyim.

Bir anlık Philips Evnia 34M2C8600 34" monitör sandım Evnia yazısını görünce... tabii fiyatı onun bu kadar düşük değildi ama en azından Mart'taki gibi 28-29 bin TL civarlarında olsa direkt alabilirdim.

Arkadaşlar Hunt Showdown 1896 oyunu oynuyorum. Bazen de zaman geçsin diye rekabetçi seviyede olmayacak şekilde, eğlencesine CS2'de takılıyorum. Özellikle Hunt oyununu göz önüne alırsak; oyundaki siyah ve gri tonların yoğun olmasından ötürü VA panelin IPS panele nazaran bu tür koyu renk sahneleri daha iyi yansıttığı ifade ediliyor. Kendim de video karşılaştırmalarından anladığım kadarıyla VA panel siyah sahnelerde daha derinlik katarak sunuyor görüntüyü.
Bu kapsamda düşünülürse, sizce satın alınır mı bahsedilen VA panel yoksa elimde mevcut olan IPS ile devam etmek daha mı iyidir?

Arkadaşlar Hunt Showdown 1896 oyunu oynuyorum. Bazen de zaman geçsin diye rekabetçi seviyede olmayacak şekilde, eğlencesine CS2'de takılıyorum. Özellikle hunt oyununu göz önüne alırsak; oyundaki siyah ve gri tonların yoğun olmasından ötürü VA panelin IPS panele nazaran bu tür koyu renk sahneleri daha iyi yansıttığı ifade ediliyor. Kendim de video karşılaştırmalarından anladığım kadarıyla VA panel siyah sahnelerde daha derinlik katarak sunuyor görüntüyü.
Bu kapsamda düşünülürse, sizce satın alınır mı? Bahsedilen VA panel yoksa elimde mevcut olan IPS ile devam etmek daha mı iyidir?

Kontrast farkından ötürü siyahları da daha iyi gösteriyor VA. Televizyonda da VA panel tercih edilmesinin sebebi daha iyi siyah ve daha yüksek kontrast oranı sunması. Film ve dizi izlerken çok fark ediyor çünkü. Özetle alabilirsin. OSD menüsünden response time ayarını faster olarak ayarlamayı unutma.

Örnek videolar.