Destek Ekibi

Resmî Hesap
Makaleler
1
Rahatsız etme sebebim, senin de incelediğin amiral gemisi Philips Evnia 49M2C8900 monitörümle ilgili yaşadığım ve içinden çıkamadığım bir yazılım bariyeri.

Kullanmakta olduğum cihaz şu an 4750 saatlik kullanım süresine ulaştı ancak fabrikasyon çıkışlı V1.02 sürümünde çakılı kalmış durumda. SmartControl ve Precision Center yazılımları hatalı bir şekilde "Up to Date" uyarısı veriyor. Senin incelemende gördüğüm o genişletilmiş Ambiglow modları, gelişmiş OLED Care 2.0 ayarları ve ScalerIC tabanlı ek özellikler benim cihazımda kilitli/görünmez durumda.

En büyük endişem ise panel sağlığı. 4750 saatte olmama rağmen güncel Firmware (V1.12+) yüklü olmadığı için "Panel Refresh" döngüleri sağlıklı çalışmıyor ve Pixel Orbiting gibi hayati özellikler V1.02'de stabil değil. Philips Türkiye ve Global destek birimleri maillerime yanıt vermiyor, Türkiye sunucuları (Zeasn) güncellemeyi cihazlara basmıyor.
Bu monitörün manuel Firmware (.bin) dosyasını temin etme veya Philips/TP Vision tarafındaki teknik kontaktlarla bu sorunu çözme noktasında bana yol gösterebilir misin? Senin incelediğin sürüm ile son kullanıcıya sunulan sürüm arasındaki bu "bariyer" 49 inçlik bu paneli riske atıyor.

Öncelikle bu kadar hızlı dönüş yaptığın ve konuyu Philips/TP vision nezdinde en üst seviyeye taşıdığın için çok teşekkür ederim @Recep Baltaş abi. Daha önce belirttiğim gibi 49 inçlik QD-OLED bir panelin 4750 saat gibi ciddi bir kullanım süresinde v1.02 gibi embriyonik bir sürümde kalması, donanımı resmen bile bile ölüme terk etmek demek.

Konuyla ilgili yaptığım araştırmalar ve teknik incelemeler sonucunda durumun vehametini artıran şu detayları da eklemek isterim:

1. servis çelişkisi: global forumları ve kullanıcı geri bildirimlerini incelediğimizde; aynı sorundan dolayı cihazını iade/servis sürecine sokan kullanıcıların, cihazlarını v1.05 veya daha güncel sürümlerle geri aldıklarını görüyoruz. Bu da gösteriyor ki Philips'in elinde bu cihaz için güncel Firmware dosyaları mevcut, ancak Türkiye'deki (zeasn) sunucu altyapısı bu dosyaları son kullanıcıya 'over-the-Air' (ota) olarak ulaştırmıyor. Kullanıcıyı, basit bir yazılım güncellemesi için 49 inçlik devasa paneli kargolayıp servis riskine sokmaya zorlamak tam bir kullanıcı deneyimi faciasıdır.
  2. reverse engineering bulguları: cihazın yerel smartcontrolhub (localhost: 10000) sunucusu üzerinde yaptığım signalr takibinde, yazılımın monitörü scalerbomınfo: 100gpmSV001NT1sxxy ve fwversion: 102 olarak doğru tanımladığını gördüm. Yani yazılım donanımı tanıyor, ancak sunucu tarafındaki bir el sıkışma (handshake) veya database hatası nedeniyle 'up to date' diyerek kestirip atıyor.
  3. panel sağlığı ve OLED care: v1.02 sürümünde OLED care 2.0 algoritması stabil değil. Pixel orbiting ve panel Refresh döngüleri çoğu zaman düzgün çalışmıyor. 4750 saatteki bir panel için bu, geri dönülemez 'burn-in' (ekran yanması) riskini her saniye artırıyor.
Bu aşamada Philips/TP vision ekibinden beklentim, ya yerel güncelleme sunucularını acilen stabilize etmeleri ya da bana bu güncellemeyi manuel yapabileceğimiz v1.12+ Firmware (.bin) dosyasını ve yükleme aracını sağlamalarıdır. Bu sorunun tekrar yaşanmaması için ilgili bin dosyası sağlanırsa forumda paylaşacağım.

Desteğin için tekrar teşekkürler abi, gelişmeleri takipteyim.