Valknut

Becerikli
Yer
Antalya
Esenlikler,

Monitör olarak TV kullanıyorum 4K oyunlar oynuyorum. Aşağıya bazı görseller bırakacağım, 12-bit mi yoksa HDR mi olmalı? Bunlar nedir? Renk ayarlamasında optimal bir ayar bulmak istiyorum. Önerilerinize açığım.
Philips The One 4K 120 Hz TV'ye sahibim.

Ekran görüntüsü 2026-01-12 221843.webp

Ekran görüntüsü 2026-01-12 221813.webp

Ekran görüntüsü 2026-01-12 221738.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Farklı şeyler aslınsa, Bit denilen olay renk derinliği manasında. Kısaca yani bit değeri ne kadar yüksek ise daha fazla renk desteği sağlanır, bu da renkler arası geçişlerin çok daha güzel olmasını sağlar.
HDR ise yüksek dinamik aralık demek, bu da görüntünün en parlak ve en karanlık kısımlarını olduğundan daha koyu ya da olduğundan daha parlak görmemizi sağlar. Bunu biraz araştırırsanız daha iyi olur. Bir iki cümle yerine, Birçok formatı var ama kısaca masaüstü kullanımında çok işe yaramaz lakin film ve oyun gibi durumlarda kişisel olarak çok fark yaratabilir, daha parlak daha aydınlık ve güzel görünebilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Esenlikler,

Monitör olarak TV kullanıyorum 4K oyunlar oynuyorum. Aşağıya bazı görseller bırakacağım, 12-bit mi yoksa HDR mi olmalı? Bunlar nedir? Renk ayarlamasında optimal bir ayar bulmak istiyorum. Önerilerinize açığım.
Philips The One 4K 120 Hz TV'ye sahibim.

Eki Görüntüle 217999

Eki Görüntüle 218000

Eki Görüntüle 218001
12 bit panel yok TV'lerde. Sadece 12 bit sinyal açabiliyor TV. Daha doğru renk göstermek adına yapıyor (10 bite daha doğru şekilde eşlemek için). LG'de de var bu. HDR aktif değil bu arada. Dolby Vision'u açın ayarlar uygulamasından.