Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Sınırı ayarladıysanız batarya kullanılmaz.
Şarja takılı değilken oyun oynamak çile zaten şarj çok hızlı bitmez mi? Full performans ile. Ben oyun oynarken şarja takılı tutmayan biri görmedim ama illaki zarar verir.Acer Care Center ile Nitro 5 laptopumda %80 batarya sınırını açtım.
Oyun oynamak istediğimde batarya araya girmez değil mi?
%80 sınırda iken prizde oyun oynadığımı varsayarsak batarya kullanılmaz yani.
- Makaleler
- 43
Zarar vermez. Çoğu laptop zaten şarjdayken tam performans veriyor.
Ragga batu
Başarılı
Batarya takılıysa her zaman batarya üzerinden güç verir.(üst seviye oyuncu laptopları hariç)
mr.esat
Üstün
Hayır hocam o manada değil, batarya araya giriyor mu yani. Yoksa bataryayı devre dışı bırakıp direkt olarak prizden mi çekiyor diye sordum.Şarja takılı değilken oyun oynamak çile zaten şarj çok hızlı bitmez mi? Full performans ile. Ben oyun oynarken şarja takılı tutmayan biri görmedim ama illaki zarar verir.
%100 ve %80 limitinin prizdeyken batarya ömrü açısından farkı olur mu peki?Batarya takılıysa her zaman batarya üzerinden güç verir.(üst seviye oyuncu laptopları hariç)
Son senelerde çıkan laptoplar batarya doluysa batarya üzerinden çekmiyor gücü.Batarya takılıysa her zaman batarya üzerinden güç verir.
Doluyken prizden çeker.Yoksa bataryayı devre dışı bırakıp direkt olarak prizden mi çekiyor diye sordum.
Ragga batu
Başarılı
Son senelerde çıkan laptoplar batarya doluysa batarya üzerinden çekmiyor gücü.
Olabilir ben laptop kullanmayalı bayağı oldu. Normalde şarj ederken deşarj işlemi de yapıyordu.
mr.esat
Üstün
%80'de iken prizden çekmez mi? Sınır açık iken, şarj olmuyor.Son senelerde çıkan laptoplar batarya doluysa batarya üzerinden çekmiyor gücü.
Doluyken prizden çeker.
Sınırı ayarladığınız için prizden çeker diye biliyorum.%80'de iken prizden çekmez mi? Sınır açık iken, şarj olmuyor.