dixtuel

Uzman
Merhaba, iPhone 11 64 GB telefonum var ve pil sağlığı %73. Yeni özellikler merak ettiğim için iOS 26'ya geçmeyi düşünüyorum. Fakat cihazımın iOS 26 için en düşük desteklenen model olması ve pil sağlığımın düşük olması nedeniyle emin olamıyorum. iOS 26'ya geçmeli miyim yoksa iOS 18'de mi kalmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, iPhone 11 64 GB telefonum var ve pil sağlığı %73. yeni özellikler merak ettiğim için iOS 26'ya geçmeyi düşünüyorum. Fakat cihazımın iOS 26 için en düşük desteklenen model olması ve pil sağlığımın düşük olması nedeniyle emin olamıyorum. iOS 26'ya geçmeli miyim yoksa iOS 18'de mi kalmalıyım?

Pil sağlığı 77 olan 11 kullanıyorum ben de. iOS 18e uzun süre geçmemiştim geçtiğimde pişman oldum kasmalar vs oldu ufaktan 26 muhtemelen daha çok zorlar telefonu özellikle yeni çıkmış henüz bütün hatalar optimizasyon sorunları giderilmeden bence gerekli değil.

Benimkinin %83. Buna rağmen yükseltmek istemiyorum. Performans düşüşü olmasından korkuyorum açıkçası. iOS 26'ya geçmek için de cezbedici bir özellik duymadım, bilmiyorum.

Pil sağlığı 77 olan 11 kullanıyorum ben de. iOS 18e uzun süre geçmemiştim geçtiğimde pişman oldum kasmalar vs oldu ufaktan 26 muhtemelen daha çok zorlar telefonu özellikle yeni çıkmış henüz bütün hatalar optimizasyon sorunları giderilmeden bence gerekli değil.

iOS 18 %73 hiçbir sorun yaşamıyorum uzun zamandır fakat iOS 26 çok büyük bir güncelleme olarak çıktığı için gözümde bir tık büyüdü açıkçası. Zaten IPhone'da batarya süresi ayrı bir dertken.

iOS 18 %73 hiçbir sorun yaşamıyorum uzun zamandır fakat iOS 26 çok büyük bir güncelleme olarak çıktığı için gözümde bir tık büyüdü açıkçası. Zaten IPhone'da batarya süresi ayrı bir dertken.
hocam ben 18e ilk yükselttiğimde klavyeye bastığımda bile geç algıladığını hissediyordum belki de bana öyle gelmiştir bilmiyorum ama eskisi kadar akıcı değildi kesinlikle

Çok büyük bir fark yok, cam tasarımı konuşuldu en çok. Sizin telefonunuzu biraz yavaşlatabilir ve yeni çıktığı için sorunlar olabilir. Ben sizin yerinizde olsam yüklemezdim.

iOS 18 de daha kötüydü tel kasıyor donuyor aşırı ısınıyor uygulamadan atıyordu formatta atmama rağmen gene sorunluydu şimdi yükledim daha iyi adam etti yükleyebilirsin.

Bana kalsa yaparım. Ben güncellemelerin hem gerekli hem de iyi olduğunu düşünürüm ama o derece yıpranmış bir cihazla pek memnun kalmayabilirsiniz, o yüzden size kalmış.

Konu şu an aktif mi ya da geçtiniz mi bilmiyorum ancak evet. iOS 26 geçilebilir bir sürüm. Tek çekeceğiniz sıkıntı iOS 26'ya geçtiğinizde benim yaşadığım gibi pilinizin tükenmiş olmasından dolayı elinizi yakacak ve günü kapatamayacak olması. Telefon güncellendiği ilk 1-2 saat kasacak ancak sonradan düzeliyor. Ben Liquid glass açık olarak da kullandım, kapalı olarak da. İkisinde de telefon yağ gibi aktı. Ben tasarım tercihinden dolayı kapalı kullanmayı tercih ediyorum. Eğer kasacağından korkuyorsanız ya da kasıyorsa Liquid glass özelliğini kapatarak kullanmaya gönül rahatlığıyla devam edebilirsiniz.

Konu şu an aktif mi ya da geçtiniz mi bilmiyorum ancak evet. iOS 26 geçilebilir bir sürüm. Tek çekeceğiniz sıkıntı iOS 26'ya geçtiğinizde benim yaşadığım gibi pilinizin tükenmiş olmasından dolayı elinizi yakacak ve günü kapatamayacak olması. Telefon güncellendiği ilk 1-2 saat kasacak ancak sonradan düzeliyor. Ben Liquid glass açık olarak da kullandım, kapalı olarak da. İkisinde de telefon yağ gibi aktı. Ben tasarım tercihinden dolayı kapalı kullanmayı tercih ediyorum. Eğer kasacağından korkuyorsanız ya da kasıyorsa Liquid glass özelliğini kapatarak kullanmaya gönül rahatlığıyla devam edebilirsiniz.

Batarya durumundan dolayı iOS 18'le devam ediyorum ama incelemeniz için teşekkür ederim.