Valla bende de böyle durum var. Parlaklığı düşük kullanıp, çok kullanmamaya çalışırım. Bataryası 5000 Mah olsa bile pek güvenmiyorum bataryaya. Yani bilemiyorum böyle alışkanlık gibi kalmış bende, ama 1-2 günü çıkarıyor eninde sonunda. 😀

Batarya değişimi aslında ucuz. Yani ister İP17 Max ister S26U kullanayım 3-5 bin verip bataryayı değiştirirdim. 2-3 yıl kullandım baktım batarya 80-85 civarına inmiş değiştiririm. Sanki telefon parası kadar fiyat istiyorlar. Döngü meselesi umurumda değil de günü çıkarması ve mobil veri performansı bir telefon için en kritik noktadır.

Telefonu ilk aldığımda 2-3 ay ben de böyleydim, açar bakarım kaç döngü olmuş, sağlıkta azalma var mı vs. vs. Diye ancak şu an sağlık %88, devir 663 olmuş ve kardeşimin elinde havada, duvarda geziyor. Telefon bu hep sağlığı %100 olacak değil ve bunlara takılıp tanıdığım insanlar genelde telefonu göstermek için alan bir "iPhone'm" var diye gelen elemanlar olduğu için pek bir şey dememek gerekiyor. iPhone üzerinden gittim yorumda çünkü pil sağlığına takan bir tek iPhone kullanıcıları var galiba? Hiç Android kullanıp pil sağlığım şu kadar düştü diyeni görmedim.

Dur, 6 yıldır A71 kullanıyorum, hiç bakmadım, bir bakayım.:D
Bende de M51 var, ayarlarda görünmüyor sanırım yüzde olarak değil mi? Harici uygulama gerekiyor olabilir. Ama açıkçası benim de umurumda değil. Daha doğrusu umurumda ve dikkat ediyorum şarj ederken. O yüzden de zaten 5 buçuk sene sonra hâlâ bir günü rahat çıkartıyor.

İnsanlar on binlerce lira para verip telefon alıyorlar, sürekli alınabilen bir şey değil maalesef. Ekonomik koşullar dolayısıyla bu kadar çok takıldığını düşünüyorum.