Pilavlardan gelen deterjan tadı neden olabilir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Deniz744
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 282
  • Etiketler Etiketler
    deterjan

Deniz744

Başarılı
Yediğim pirinç pilavlarından her zaman deterjan tadı geliyor, bildiğiniz Pril tadı.
Madame Coco'dan aldığımız bir pilav tavamız var, pilavları onunla yapıyoruz. Lakin tavanın bir malzemesinden mi, kapağın içine kaçan deterjanlı suyun ısıyla birlikte pilava karışması mı? Hiçbir fikrim yok.
Zehirlenip ölmekten korkuyorum açıkçası, pirinci BİM'den baldo alıyorum, bugün yeni aldım paketi yeni açtım. Aynı tat.
Tencereyi eskiden makineye atıyorduk, şu an elde yıkıyoruz, sonuç yine aynı.
Bu tat neden gelebilir sizce? Fikri olan var mı?

Hocam pilavı yaptıktan sonra üzerine genelde bez örtülür(tencere sarıp sarmalanır). Bu bezlerde ağır deterjan kullanılıyorsa bütün kokuyu pirinç emer. Bundan dolayıdır. Eğer sorun buysa büyük alanlı kağıt havlular var ya tencerenin üstüne ondan serin.

...kapağın içine kaçan deterjanlı suyun ısıyla birlikte pilava karışması mı?
Böyle bir durum varsa bununla alakalı bir durum olabilir. Yine de başka bir tava ile de deneyip test edin. Başka bir tavada böyle yapmıyorsa yukarıda bahsettiğiniz sebepten oluyor olabilir.

Bu sorunu çözmeye çalışıp sağlığınıza dikkat edin mutlaka ama doğrudan yağ + deterjanla karşılık kızarmış köfteyi afiyetle yememe rağmen ölmemiştim, aklıma o geldi. Bu nasıl yaşandı diye sormayın.

Kullandığın tavayı düzgün durulamıyor olabilirsin. Veya pirinci deterjanlarla yakın bir yerde mi muhafaza ediyorsunuz?

Pirincin pakedini yeni açtığımı söylemiştim, tavayı da düzgün duruluyorum. Yalnız yapay zekaya sorduğumda bana silikon spatulanın buna sebep olabildiğini söyledi. Silikon spatulayla karıştırıyordum hep.

Ben bez örtmüyorum o kadar vaktim yok hocam, cevabınız için teşekkür ederim.

Kullandığınız silikonun kalitesine bağlı biraz. En kötü senaryoda plastik kokusu ve tadı verir. Deterjanımsı bir tad vereceğini sanmıyorum.

Aynı ekipman ve pirinçle farklı tava/tencerede denediniz mi?

Farklı bir tavayla veya mümkünse tencerede deneyin.

Pilavın üstüne özellikle bu yüzden bez örtülmez, bu çok yapılan bir yanlıştır. Pilav tenceresinin/tavasının üstüne kağıt havlular yerleştirilir ve kapağı kapatılır böylece pilav demlenir.

Kullandığınız silikonun kalitesine bağlı biraz. En kötü senaryoda plastik kokusu ve tadı verir. Deterjanımsı bir tad vereceğini sanmıyorum.

Aynı ekipman ve pirinçle farklı tava/tencerede denediniz mi?

İşte silikon makineye gidiyor, gözenekleri deterjan doluyor. Isıyla beraber yemeğe karışıyor. Tahminimce.
Farklı tencere ile daha deneme şansım olmadı, deneyeceğim.

Denerim hocam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…