Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Bu yıl kapalı beta sürümü yetiştirmeye devam edeceğiz. :) Kapalı beta tamamlandıktan sonra açık beta sürümü yayınlayacağız. Kapalı beta sürümünü sadece belirli kişiler kullanabilir. Katılım çoktan kapandı.

Hangi dağıtım tabanlı olursa olsun, Secure Boot'u da destekleyen ve LTS kanalına sahip bir Kernel ile çıkacak. Varsayılan tarayıcı muhtemelen Firefox-ESR olacak.

PiluX oluşturma aracı: PiluX.SH

Şu anda ismini "PiluX.SH" verdiğimiz bash scriptini yazıyoruz.

Araç, isteğe bağlı olarak iki şeyi yapar:

1. ISO modu: Cihazınıza base "Debian" veya "Ubuntu" indirir ve onu PiluX'e çevirir. Ardından ISO dosyası üretir.
2. Çevirme kodu: Mevcut sistem "Debian" veya "Ubuntu" ise onu PiluX'e çevirir.

PiluX çıktığında da kullanmak için bu aracı kullanmanıza gerek yok. Sitesinden direkt ISO indirebileceksiniz. Bu araç opsiyoneldir. Ancak bizde bu yazacağımız araç ile ISO üretip web sitelerimize yükleyeceğiz.

Açık Beta sürümünü de herkes indirebilecek. :)

Eki Görüntüle 243022

Eki Görüntüle 243023

Bu dağıtımın felsefesi ve vizyonu tam olarak nedir ve ne amaçla tercih etmeliyiz? :) Onu cevaplayabilirsen bu dağıtımı eMachines E725'imin üzerinden denerim.

Bu dağıtımın felsefesi ve vizyonu tam olarak nedir ve ne amaçla tercih etmeliyiz? :) Onu cevaplayabilirsen bu dağıtımı eMachines E725'imin üzerinden denerim.
Mesela ben bunları bilmiyorum ama Hasan Merkit yaptığı için umurumda da değil, direkt kurar geçerim :) Şu an ISO paylaşılmadığı için deneyemezsiniz. 1 yıl içinde paylaşılır umarım.

ISO oluşturma aşamasına geldik.

Private Beta sürümünün ilk Build v0.0 sürümü, önce ekibimde olacak. :cool:

1787750587616.webp

Hasan Merkit yaptığı için umurumda da değil, direkt kurar geçerim :)
Bana güvendiğiniz için teşekkür ederim. 🙏 @Vâveylâ @incii

Son düzenleme: