O konuda pek bilgim yok. OS development ayağım hiç yok sayılır, dolayısıyla AI'ın orada nelere sebep olacağını bilmiyordum. Ancak sağolun öğrenmiş oldum.
Aslında herkese anlatma planlarım vardı. Herkes hem nasıl Linux dağıtımı geliştirildiğini rahat bir şekilde öğrenecekti hem de PiluX ile devam etmek isteyenler PiluX tabanlı dağıtım geliştirebilecekti.

2019 yılı sonlarında büyük hayaller kurmaya başladım. Ancak 2020 yılında Technopat'a katılıp projemi orada açıklayarak hayatımın en büyük hatasını yaptım.

Benim aslında projeyi bitirmeden önce Türk forumlarda tanıtmamam gerekirdi. Hatta tamamen bittiğinde sosyal medyada duyurmalıydım.

Globale açılacaktık, daha kendi ülkemizde "Şu foruma girmeyin, yalan atıyorlar." der olduk. Beni kaynak kodu işinden bile soğuttular. Ama sorun yok. Globale açılıp bu projeyi geliştirmeye devam edeceğim. 🙏 İsteyen herkes XenForo kurup "Hasan benim siteme kayıt olmaya çalışıyor." şeklinde boş boş yazılar yazabilir. 🫠

Globale açılacaktık, daha kendi ülkemizde "Şu foruma girmeyin, yalan atıyorlar." der olduk. Beni kaynak kodu işinden bile soğuttular. Ama sorun yok. Globale açılıp bu projeyi geliştirmeye devam edeceğim. 🙏 İsteyen herkes XenForo kurup "Hasan benim siteme kayıt olmaya çalışıyor." şeklinde boş boş yazılar yazabilir. 🫠
Gerçekten yol kat ettiğinden sonra aslında duyuru yapacaksın. Millet şaşırsın, öbür türlü karalamak için her türlü açığı bulurlar.

Abim 30+ yıllık senior software developer şu anda Amerika'da dünyanın en büyük 2. otomasyon robotu üreticisi olan Rockwell Automation'da Firmware geliştiriyor ve ben bu yapay zekâ karşıtlığını gerçekten anlamıyorum. Abimin şirketi sürekli yapay zekanın kod geliştirilmede kullanımı açısından eğitimler/seminerler veriyor. Şirketleri yapay zekayı özellikle projelerinde kullanmaları için bolca teşvik ediyor. Her şeyin teknolojiyle çözümlendiği günümüzde sanki coding, kutsal bir meslekmiş gibi her yerde AI ile coding vibecoding bla bla anti propagandaları yapılması bana komik geliyor açıkçası, daha çok mesleğini kaptıracağını anlayan juniorların kara propaganda ile yaptığı bir manipülasyondan başka bir şey değil, boyle düşünen insanların evlerinin elektriğini bir süreliğine kesip doğaya karışmaları falan gerekli, yani madem o kadar püristler ise. Zaten kod okumayı bilmeyen birinin yapay zekayla programlama yapması anca basit ve hobi sayılabilir, bilen insanların da 1 aylık işlerini 5 güne kadar kısalttığı oluyor. İstemeyen kullanmasın tabii...

Yanlış anlaşılmasın yapay zeka karşıtlığının altında yatan sebep önemli benim için, yapay zekanın dünyayı değiştireceği ve durmayacağı aşikar o yuzden faydalanabildiğniz ve zarar gormeyeceğiniz kadar faydalanın diyorum. Tabi karşıtlığın altında yatan daha derin felsefik nedenleri olanlara saygım sonsuz.

Son düzenleme:
Abim 30+ yıllık senior software developer şu anda Amerika'da dünyanın en büyük 2. otomasyon robotu üreticisi olan Rockwell Automation'da Firmware geliştiriyor ve ben bu yapay zekâ karşıtlığını gerçekten anlamıyorum. Abimin şirketi sürekli yapay zekanın kod geliştirilmede kullanımı açısından eğitimler/seminerler veriyor. Şirketleri yapay zekayı özellikle projelerinde kullanmaları için bolca teşvik ediyor. Her şeyin teknolojiyle çözümlendiği günümüzde sanki coding, kutsal bir meslekmiş gibi her yerde AI ile coding vibecoding bla bla anti propagandaları yapılması bana komik geliyor açıkçası, daha çok mesleğini kaptıracağını anlayan juniorların kara propaganda ile yaptığı bir manipülasyondan başka bir şey değil, boyle düşünen insanların evlerinin elektriğini bir süreliğine kesip doğaya karışmaları falan gerekli, yani madem o kadar püristler ise. Zaten kod okumayı bilmeyen birinin yapay zekayla programlama yapması anca basit ve hobi sayılabilir, bilen insanların da 1 aylık işlerini 5 güne kadar kısalttığı oluyor. İstemeyen kullanmasın tabii...
Yapay zekâ karşıtlığına da hak veriyorum aslında. Aşırı karşıtlık da saçmalık. Benim anlamadığım, Technopat nasıl açık açık yalan atılmasına müsaade eden bir platform hâline geldi?

AI kullanılmadan geliştirilen PiluX için Vibe Coding yalanını bile bile atmak konumuz. AI karşıtlığı değil...

Technopat %100 kesinlikle yalan olduğu bilgiyi sitesinde tutuyor. Ne de olsa üye yazdı.

Yapay zekâ karşıtlığına da hak veriyorum aslında. Benim anlamadığım, Technopat nasıl açık açık yalan atılmasına müsaade eden bir platform hâline geldi?
Technopat'ı az çok bilen birisi olarak, hayatımda o forumda gördüğüm cehaleti ve haksızlığı çok az yerde gördüğümü söylesem, bilmiyorum inandırıcı gelir mi? Tabii bu benim Türk forumları hakkında olan genel kanım; sadece Technopat bu yozlaşmanın arşa çıktığı platformlardan bir tanesi.

AI kullanmak istemiyorsan kullanmayabilirsin, zaten bahsettiğin dağıtımı hayatımda hiç kullanmadım release edilip edilmediğinden bile haberim yok.

O yuzden ne kullanıldığıyla da çok önemli gelmedi. Ama konu biraz AI karşıtlığına varmış gibi mi sanki?

Technopat'ı az çok bilen birisi olarak, hayatımda o forumda gördüğüm cehaleti ve haksızlığı çok az yerde gördüğümü söylesem, bilmiyorum inandırıcı gelir mi? Tabii bu benim Türk forumları hakkında olan genel kanım; sadece Technopat bu yozlaşmanın arşa çıktığı platformlardan bir tanesi.
Kesinlikle inanırım. Salı gününden beri sayfalarca bana hakaret edildiğini duydum ve aylar sonra ilk defa platformu ziyaret ettim.

Herkes beni suçlamış ve saygısızca şeyler yazılmış. Techolay için saldırı şüphelisi benim tespit ettiğime dair tek bir mesaj göstersin Ali bey. Sonra neye dayanarak ortalığı benim karıştırdığımı söylediğini açıklasın.

Konuyu değiştirmeye çalışacak veya sorunuz yok edilecek.

Kesinlikle inanırım. Salı gününden beri sayfalarca bana hakaret edildiğini duydum ve aylar sonra ilk defa platformu ziyaret ettim.

Herkes beni suçlamış ve saygısızca şeyler yazılmış. Techolay için saldırı şüphelisi benim tespit ettiğime dair tek bir mesaj göstersin Ali bey. Sonra neye dayanarak ortalığı benim karıştırdığımı söylediğini açıklasın.

Konuyu değiştirmeye çalışacak veya sorunuz yok edilecek.
Sen bana yapılanları görsen direkt mahkemeye vereceksin forumu demek ki.

Herkes beni suçlamış ve saygısızca şeyler yazılmış. Techolay için saldırı şüphelisi benim tespit ettiğime dair tek bir mesaj göstersin Ali Bey. Sonra neye dayanarak ortalığı benim karıştırdığımı söylediğini açıklasın.

Konuyu değiştirmeye çalışacak.
Technopat'ı sırf Recep Bey sayesinde seyretmişliğim oldu, şimdi yüzüne bile bakmıyorum. Babam, beni sağ olasın korudu bu tarz olaylara karşı. Babam da aynı senin gibi çok fazla ihanete uğradı, hem de 100 misliyle.