Reend

Başarılı
Makaleler
2
Yer
Rook Islands
OBS üzerinden kayıt alıyorum. Sadece ses kaydı olarak Pipewire var. Kanalı monoya alma, KHz değiştirme, Audio monitor kapatma ve Pipewire'dan echo canceli kapatmaya çalışmak gibi birçok şey denedim ancak nafile. Fiziksel bir yankı olmasının imkanı yok. OBS, Pavucontrol ve Helvum çıktılarım aşağıda.

1773863205387.webp

1773863218588.webp

1773863239338.webp

1773863246288.webp

Aynı sesi iki farklı kaynaktan aldığın için yankı oluşuyor. Helvum’da OBS’e hem mic hem monitor/echo-cancel hattı gidiyor.
OBS’te tek giriş bırak, helvum’da OBS’e giden çift bağlantıyı kaldır.
Ayrıca OBS’te Desktop Audio’yu kapat.

Aynı sesi iki farklı kaynaktan aldığın için yankı oluşuyor. Helvum’da OBS’e hem mic hem monitor/echo-cancel hattı gidiyor.
OBS’te tek giriş bırak, helvum’da OBS’e giden çift bağlantıyı kaldır.
Ayrıca OBS’te Desktop Audio’yu kapat.
Desktop audio kapalı hocam. Helvum ayarlarını bu şekil yaptım ses hala aynı:
1773864233541.webp

Desktop Audio kapalı hocam. Helvum ayarlarını bu şekil yaptım ses hala aynı:
Eki Görüntüle 234036

Echo-cancel hattını kullanmadan bile sistemde monitor + Mic karışımı OBS'e gidiyor. Pipewire'da echo-cancel modülü zaten ekstra sanal giriş/çıkış oluşturur ve yanlış bağlanınca sesi iki kere gönderir.

OBS:
Settings -Audio -desktop Audio tamamen disabled olsun.
Sources kısmında sadece tek Mic/Aux kalsın.

Helvum:
OBS'e giden tüm bağlantıları sil.
Sadece raptor Lake capture - OBS input bırak.
Echo-cancel Source / monitor bağlantısı OBS'e gitmesin.

Ek olarak, echo cancel kullanmayacaksan nodeları komple boş bırak, kullanacaksan da sadece echo-cancel Source - OBS olacak.

Echo-cancel hattını kullanmadan bile sistemde monitor + Mic karışımı OBS'e gidiyor. Pipewire'da echo-cancel modülü zaten ekstra sanal giriş/çıkış oluşturur ve yanlış bağlanınca sesi iki kere gönderir.

OBS:
Settings -Audio -desktop Audio tamamen disabled olsun.
Sources kısmında sadece tek Mic/Aux kalsın.

Helvum:
OBS'e giden tüm bağlantıları sil.
Sadece raptor Lake capture - OBS input bırak.
Echo-cancel Source / monitor bağlantısı OBS'e gitmesin.

Ek olarak, echo cancel kullanmayacaksan nodeları komple boş bırak, kullanacaksan da sadece echo-cancel Source - OBS olacak.
Hocam tam olarak demeye çalıştığınız şeyi anlamadım. OBS'te desktop audio devre dışı, sadece mikrofonda raptor lake seçili. Aktif olarak sadece bir mic kullanılıyor.

Helvum'da sadece Raptor Lake - OBS bağlantısı var. OBS'e başka hiç bir bağlantı gitmiyor. Dediğim gibi sorun hala aynı.

Pipewire'dan direkt echo-cancel'ı mı kaldırayım?