Hakan Yusuf

Yetkin
Makaleler
1
Yer
Kocaeli
Benim başıma daha önce geldi, sormak istedim, kulaklıkta da aynı şey geçerli mi diye? Önce başıma daha önce gelen olayı anlatayım. Her şey normalken şarj cihazına USB hub takmıştım, sonra hem fareyi, hem hoparlörü bağladım. Hoparlörle yüksek sesle müzik dinlerken mouse bir anda şarj olmayı bıraktı. Ne yaptıysam çözemedim, sonra içini açtık ve bir kondanstör tarzı parçanın eriyerek yerinden çıktığını gördüm. İşin özeti bu.

Peki Samsung hızlı şarj adaptörüne sadece kulaklığı takarsam 25 watt kulaklığa zarar verir mi? Daha önce denemedim daha önceki adaptörüm 15 watt idi, sorunsuz şarjı tamamlıyordu.

Son düzenleyen: Moderatör:
5V 1A bir adaptör işinizi görecektir. Daha yüksek değerli bir adaptör de yüksek ihtimalle zarar vermeyecektir çünkü voltaj sınırlayıcı konuluyor. Yine de garanti vermiyor ve sorumluluk kabul etmiyorum.

Kulaklıkları şarj etmek için genelde masaüstü veya dizüstü bilgisayar USB çıkışları önerilir, çıkış güçleri düşük olduğundan dolayı daha güvenilirdir. Şarj cihazını USB çoklayıcıya takınca ve diğer aygıtları da takınca muhtelemen çoklayıcı kalitesinden ötürü bu durum yaşandı. Piranha da yüksek gücü engellemeyi düşünmüştür herhalde, adaptörün gücü çok yüksek olsa da yetecek kadarını çeker. Yine de markadan da ötürü düşük gücü çekeceği aygıtlar daha iyi olur kulaklık için.

Yeni nesil kulaklıklar ya da en azından bilinen markaların kulaklıkları çekeceği akımı biliyorlar. İstersen 120W'lık adaptör ile şarj et yine de kendisi akımı belirleyip çekecektir. 120W'nin hepsi gitmez yani.

Kulaklıkları şarj etmek için genelde masaüstü veya dizüstü bilgisayar USB çıkışları önerilir, çıkış güçleri düşük olduğundan dolayı daha güvenilirdir. Şarj cihazını USB çoklayıcıya takınca ve diğer aygıtları da takınca muhtelemen çoklayıcı kalitesinden ötürü bu durum yaşandı. Piranha da yüksek gücü engellemeyi düşünmüştür herhalde, adaptörün gücü çok yüksek olsa da yetecek kadarını çeker. Yine de markadan da ötürü düşük gücü çekeceği aygıtlar daha iyi olur kulaklık için.

Evet belki düşünmüştür:rofl:. USB çoklayıcıyı da A101'den almıştım oda Piranha:hehehe::rofl:.:LOL: