Plak ve Pikap alınır mı?

Herkese merhaba, ben eski müzik teknolojilerine meraklıyım ve gerçekten plağın sesi güzel mi, hani ben de biliyorum böyle Apple Music kalitesinde olamayınca ama plağın sesi insanı tatmin ediyor mu?

Herkese merhaba, ben eski müzik teknolojilerine meraklıyım ve gerçekten plağın sesi güzel mi, hani ben de biliyorum böyle Apple Music kalitesinde olamayınca ama plağın sesi insanı tatmin ediyor mu?
Rahmetli dedemlerde baya eski bir tane vardı, gerçekten insanın ruhuna işliyordu sesi. Marka model falan hiç bilmiyorum ama bazıları gerçekten çok farklı bir hava katıyor şarkılara.

Plak çalan bir ortamda bulunmuştum, ben canlı müzik var sanıyordum. Sonradan fark ettim ki köşede bir pikap varmış, arkadan plak çalıyormuş. Ben de ilk başta canlı müzik zannetmişim, bilmem anlatabildim mi.

Plak pikap iyidir ancak uğraşılmaz. Bunun yerine daha teknolojik DSD tarzı sistemler daha iyi olur. Stüdyo kalitesinde ses kaydı yapılır, özeldir. Bunun yerine böyle sistem yapılsa daha mantıklı olur.

Plak pikap iyidir ancak uğraşılmaz. Bunun yerine daha teknolojik DSD tarzı sistemler daha iyi olur. Stüdyo kalitesinde ses kaydı yapılır, özeldir. Bunun yerine böyle sistem yapılsa daha mantıklı olur.
Hocam nasıl oluyor onlar plak gibi bişey takılıyor mu?

Rahmetli dedemlerde bayağı eski bir tane vardı, gerçekten insanın ruhuna işliyordu sesi. Marka model falan hiç bilmiyorum ama bazıları gerçekten çok farklı bir hava katıyor şarkılara.

Plak pikap iyidir ancak uğraşılmaz. Bunun yerine daha teknolojik dsd tarzı sistemler daha iyi olur. Stüdyo kalitesinde ses kaydı yapılır, özeldir. Bunun yerine böyle sistem yapılsa daha mantıklı olur.

Kaset nasıl hocam plak kaset CD.

Ses kalitesi iğnesinden plağına kadar etken bir durum, düşük bütçe için yorucu bir hobi. Cüzdanımda mangır çok dersen işte o zaman o pikabın karşısında oturur o müziği yaşarsın.

Örnek olarak bir şarkı bırakıyorum ama sen bunu yine de dijital olarak duyacaksın, bunu gerçek bir pikaptan dinlediğin zaman büyük ihtimalle kitlenip kalırsın

Hocam peki önerebiliceğiz f/p bir pikap var mı bende yeni başlayacağım güzel bir pikap alıp sonrasından plak döşerim diye düşünüyorum ve hocam bu plaklarda dikkat edilmesi gereken bir şey var mı

Hocam peki önerebiliceğiz F/P bir pikap var mı bende yeni başlayacağım güzel bir pikap alıp sonrasından plak döşerim diye düşünüyorum ve hocam bu plaklarda dikkat edilmesi gereken bir şey var mı?

Vallahi şu an bilgim eskisi gibi değil, cihaz önermek istemem ama bununla ilgili forumlar oluyor ya da Reddit gibi topluluklarda bu işe aşina kişileri bulabilirsin.

Plak konusuna gelirsek sahtesi de oluyor, yeni üretim de oluyor. Eski temiz olanlar en pahalı olanlar. Plak alırken yüzeysel göz kontrolü şart, derin cizik olmamasına dikkat edilmeli. Bunun hariçinde plağa iğne değdiği için illaki eski plaklar zamanla aşınır almadan önce test etmende fayda var.

Cızırtılar makul ise kabul edilir ki her cızırtı plakdan kaynaklanmadığı gibi pikabın iğnesinin değişim vakti geldiğini de gösterir.

Hocam nasıl oluyor onlar plak gibi bişey takılıyor mu?

Kaset nasıl hocam plak kaset CD.
Takılmıyor, dijital ama çok kaliteli oluyor.

Böyle uğraşmak yerine daha mantıklı ses kalitesi zaten zirvede oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…