Plansız elektrik kesintisi sonrası sistemim hasar gördü, hasar tespitini nasıl yapar ve zararımı nasıl tazmin edebilirim?

Ethereal Librium

Başarılı
Ck Akdeniz firmasının akşam 22.00 sularında yaptığı habersiz anlık elektrik kesintisi sonrası sistemim hasar gördü. 6-7 kez elektriği kesip açtılar. Akım korumalı priz ve diğer önlemlere rağmen maalesef hasar mevcut. Bilgisayar kendini 4-5 kere yeniden başlattı ve tekrar açılmadı. Ardından anakartta GPU ve CPU ışığı kırmızı yanmaya başladı. Monitöre görüntü gelmiyor. Ekran kartı boştayken dahi demir koruma plakası inanılmaz derecede ısınıyor. Ramleri çıkarıp taktım görüntü gelir gibi oldu fakat mavi ekran veriyor. Yedek ekran kartımı taktım ona da görüntü gelmiyor. Hasar tespitini tam olarak nasıl yapar ve zararımı firmadan nasıl tazmin ederim, yardıma ihtiyacım var.

Bilgisayarı bir servise göndererek hasar tespiti yapabilirsiniz. Akım korumalı priz elektrik kesintilerinde pek işe yaramıyor maalesef UPS olsaydı bu duruma gelmezdi bilgisayar. Bir talep dilekçesi hazırlayıp, hasarın oluştuğu tarih ve saat ile birlikte, servis raporunu da ekleyerek firmaya başvuru yap. Dilekçede, plansız elektrik kesintilerinin neden olduğu zararın tazmini talep etmelisin. Yaşadığın mağduriyeti açık bir dille ifade et.

Önce tespit edilmesi gerekiyor. Sonraki iş firma ile iletişime geçip durumu anlatmanız.

Anladığım kadarıyla ekran kartı ve işlemcin bozulmuş geçmiş olsun. İnşallah hatalarını kabul ederler. Bilindik bir bilgisayarcıya götür hata tespiti yaptır garantisi varsa garantiye götür parçaları.

Ürünlerinin faturasını yanına al, dağıtım şirketine bir uğra olanları anlat, sana yol göstermeleri lazım.

Parçaların bir garantisi yok maalesef. Muhtemelen tamir edilemeyecek durumdalar. Tüm parçaları tek bir yerde hasar tespiti yapabileceğim bir firma var mı? Yada hangi parçaların arızalı olduğunu benim tespit etme şansım var mı?

Arkadaşlar Recep Baltaş beyi konuya etiketleme şansınız var mı? Konu ile ilgili onunda fikrine ve yönlendirmesine ihtiyacım var.

Siz tespit bile etseniz firma sizden uzman raporu isteyecek o yüzden uğraşmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…