Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

S C O

Uzman
Makaleler
1
Merhaba arkadaşlar. Bir arkadaşımın işlemcisinde 9-10 kadar pin yamulmuş. Olay aslında şöyle olmuş: Termal macunu yenilemek için her şeyi sökmüş, işlemciyi yerine takarken doğru oturduğunu zannetmiş ve mandalı kapatmaya çalışmış. Mandal kapanmayınca hemen çıkartmış ama iş işten geçmiş; pinlerde yamulmalar olmuş. Bilgisayar 1-2 kere açılmış, ekran da gelmiş fakat sonrasında görüntü tamamen gitmiş ve bir daha açılmamış.

IMG_1986.webp

Çözüm
@7303, @SpeedBeast34, @peaceswitz, @Xbox 360E,

Benden şimdi arkadaş haber bekliyor gençler. Ne diyeyim, anakart artık çöp mü oldu, yoksa pinleri düzeltebilirsen düzeltip tekrar çalıştırmayı dene mi diyeyim?
Kendisi düzeltebileceğini sanmıyorum hatta bunu çoğu bilgisayarcı dahi düzeltemez çok fazla hasar almış ve kırılma raddesine gelen pinler var. Arkadaş kendine indirimde yeni anakart baksa iyi olur.
Sizin anlatımınızda mı bir yanlışlık var yoksa bana mı garip geldi. Mandalın kapanmadığını farkedip hemen çıkarmasına rağmen işlemciyi tekrar takıp bilgisayarı açmaya mı çalışmış? Yoksa takıp bilgisayarı çalıştırmış, bilgisayar kapanınca kontrol ettiğinde kapanmadığını mı farketmiş? Eğer ilki gibi ise anakart o haldeyken bilgisayarın sağlıklı bir şekilde çalışabilme ihtimalini düşünmesi aşırı komiğime gitti.

Sizin anlatımınızda mı bir yanlışlık var yoksa bana mı garip geldi. Mandalın kapanmadığını farkedip hemen çıkarmasına rağmen işlemciyi tekrar takıp bilgisayarı açmaya mı çalışmış? Yoksa takıp bilgisayarı çalıştırmış, bilgisayar kapanınca kontrol ettiğinde kapanmadığını mı farketmiş? Eğer ilki gibi ise anakart o haldeyken bilgisayarın sağlıklı bir şekilde çalışabilme ihtimalini düşünmesi aşırı komiğime gitti.
Yok kardeşim, şimdi olay şöyle oldu: İşlemciyi doğru taktığını zannedip mandalı kapatmaya çalışıyor, ama işlemci tam oturmadığı için pinlerini yamultuyor. Arkadaşımın bilgisayarı 1-2 kere çalışır vaziyette geliyor, sonra “ekran sinyali yok” hatası alıyormuş ve bir daha da açılmıyormuş.

Şansa kalmış hocam, anakarta ayırılacak bütçesi varsa uğraşmasın. Yoksa denemekten başka şansı yok.
Değiştirmeyi düşünüyordu kardeşim; kasayı satıp üzerine biraz daha para koyup daha iyi bir sistem almayı planlıyordu. Şimdi ise “Ne yapacağım kardo ben!” deyip duruyor, resmen ağlıyor.

Son düzenleme: