Beratt

Uzman
Ekran kartı değiştirdim; eskiden B580, şimdi RX 6800 XT kullanıyorum. Yeni ekran kartını taktım, her şey olması gerektiği gibi açtım, sistemi görüntü yok. Başta o F1 bas komutu gelen ekran geldi, başka da bir şey gelmedi. MSI B550M Pro VDH kullanıyorum, 5600X ile CPU uyarı ışığı yanıyor, beyaz bir şekilde. Bu sorunu daha önce yaşamıştım diye işlemciyi sök tak yaptım, ama yaramadı. BIOS'u 2 pin ile resetledim, yine olmadı. Ekran kartını çıkarıp denedim, yine olmadı. RAM'leri, 8 pin falan hepsini tek tek yaptım, olmadı. En sonunda USB flash ile BIOS yapayım dedim, onda da kırmızı ışık sabit bir şekilde yanıyor ve 30 dakika beklememe rağmen hiçbir şey değişmiyor. Ne yapmam lazım, garantiye mi yollayayım?

İşlemci ve anakart ikilisinde birinde sorun var ama hangisi, BIOS Update de yapamadım demişsin, değil mi? Denemek için farklı anakart ya da işlemci yok değil mi?

Son kez işlemciyi sök, anakartın ve işlemci pinlerini tekrar kontrol et. Son çare garanti gibi duruyor çünkü.

İşlemci ve anakart ikilisinde birinde sorun var ama hangisi, BIOS Update de yapamadım demişsin, değil mi? Denemek için farklı anakart ya da işlemci yok değil mi?
Maalesef yok. Evet hiçbir şekilde update yapılmıyor

Son kez işlemciyi sök, anakartın ve işlemci pinlerini tekrar kontrol et. Son çare garanti gibi duruyor çünkü.
Pekala garantiye göndereceğim o zaman. Son bir çare var mı anakart mı işlemci mı öğrenebileceğim?