Makaleler
30
Yer
Montpellier
Genelde Carti’nin Whole Lotta Red dönemi leak’leri çok konuşulur fakat Die Lit döneminden de azımsanmayacak kadar kaliteli leak var. Forumda Carti seven az ama şansımı deneyip liste paylaşayım. Linkler kaldırılırsa şarkı isminden bulabilirsiniz, illa bir hayran yükler. Telif hakları yayınlayan hesaplarda olmadığı için linkler kaldırılabiliyor. Ek olarak, bazı şarkıların başka versiyonları da olabiliyor veya orijinal versiyon kayıp olabiliyor. Bazı şarkıların beşten fazla versiyonu sızmıştır mesela.

1- 3 Times

Carti’nin Whole Lotta Red’den alışık olduğumuz bebek vokaline yaklaştığı ilk parçalardan birisi. Middle Of The Summer ile aynı dönem kaydedilmiş bir şarkı. Şarkının sızması 2022’yi buluyor. Prodüktör koltuğunda Pierre var.

2- Dog Food

Bir sürü farklı versiyonu olan şarkılardan birisi. Ben sadece 3 versiyonuna hakimim, en sevdiğim bu versiyon, V3. Bir versiyonu 2018’de, diğerleri 2022’de sızdı. Prodüktör yine Pierre.

3- Fall In Love

Fell In Love yerine mi olurdu duo şeklinde mi olurdu bilemiyorum ama açık ara favorilerimden. Beat’in basları falan çok yerinde ve Carti’nin vokali çok iyi uymuş. 2018’de albüm öncesi sızdı, prodüktörümüz Pierre. Listede en sevdiğim 5 parçadan birisi.

4- Let Em In/At The Gate

İlk versiyonunun adı At The Gate idi, iki versiyonun da mix’i bozuk lakin ses kalitesi yüksek. Bu şarkı da albüm listesinde muhtemelen yer alıyordu ama sonuç aynı. Şarkı 2018’de sızdı, leak versiyonları tamamlanmamış halleri. Çoğu verse eksik ve mix bozuk. Prodüktör yine Pierre.

5- Dropped Out/Killa

Diğer favorilerimden birisi. Carti’nin flow’u da beat de çok iyi akıyor. Favori 5 parçamdan bir tanesi. 2019’da sızan şarkının prodüktörü, evet yine Pierre.

6- A Lot On My Mind/Mine

Albümde olsa en çok dinlenen 3 şarkıya girerdi dediğim şarkılardan, yine favorilerimden. A Lot On My Mind bilinen adı olsa da Mine asıl adı. 2019’da sızan şarkının prodüktörü yine Pierre.

7- No Lie

Beat’in en güçlü olduğu parçalardan birisi. 2019’da sızan şarkımızın prodüktörü Pierre.

8- VLone Jacket

Güçlü şarkılardan bir tanesi, Pierre’in beat’inin farklı bir havası var. Dinlerken motivasyon aşılıyor gibi hissettiriyor. Şarkı 2020’de sızdı.

9- Essential/Canary Diamonds

İlk dinlediğimde şarkının ortalarına doğru giden flow’la ağlayacak gibi hissetmiştim. Ne alaka diyeceksiniz, bende çok garip hissettirmişti. Başarısız olduğum, yıkıldığım bir anda sanki elimden tutup çekmiş gibiydi. Bu şarkımızın asıl adı Essential ama Canary Diamonds daha popüler bir isim. 2022’de sızan şarkımızın prodüktörü yine Pierre.

10- Cash Sh*t

Bu şarkıyı özel kılan yanlardan birisi günümüzde Yeat ve Ken Carson gibi isimlerin sırtladığı rage sound’unun ilk örneklerinden olması. Carti bu sound’u yaratan isimlerden. Kalite bir tık düşük ve arada mix bozuk hissettiriyor ama gayet dinlenebilir bir halde. 2018’de sızan başka şarkımızın prodüktör ismi aynı.

11- Cake

Pierre’in en iyi beat’lerinden bir tanesidir bana göre. Çok huzur verici ve angelic bir havası var. Whole Lotta Red V1 dönemi gibi hissettiriyor. 2019’da sızan bir parça.

12- I Got/Tattoo

Kapanışı favorilerimden birisiyle yapmak istedim. Flow’unu en çok sevdiğim leak parçalardan bir tanesi. Özellikle bir iş yaparken arkada saatlerce çevirebileceğiniz bir parça. 2019’da sızan bu parçamızın prodüktörü yine Pierre.

Carti’yi keşfetmek istiyorsanız ve leak diskografisine bakmazsanız ayın görünmeyen yüzünden bihabersiniz demektir. Özellikle Tattoo, Dropped Out, Mine ve Fall In Love albümdeki çoğu parçadan bile daha iyi parçalar.

Son düzenleme: