Topcu

Uzman
Merhaba. Sağlam, düzgün bir PlayStation 3 almak istesem ne önerirsiniz? İlanlarda kırık yazanlar var, Slim yazanlar var. Ben düzgün bir şey olsun istiyorum. Neslinin en iyisi olsun mümkünse. Uncharted serisini vs oynayıp bitirmek istiyorum. Biraz da nostalji seviyorum. Ne önerirsiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Sağlam, düzgün bir PlayStation 3 almak istesem ne önerirsiniz? İlanlarda kırık yazanlar var, Slim yazanlar var. Ben düzgün bir şey olsun istiyorum. Neslinin en iyisi olsun mümkünse. Uncharted serisini vs oynayıp bitirmek istiyorum. Biraz da nostalji seviyorum. Ne önerirsiniz?

Hocam piyasada sıfır diye satılan PS3'ler yerine esnaf/son kullanıcı olan insanlardan almanız daha F/P olur. Ama eski nesil cihazlar olduğu için dış görünüşü 10/10 olan bulmak zor olur. Gerçekten iyi bir cihaz istiyorsanız bence önce kolay yol olan esnaflara, sonra daha zor kısım olan tek tek kullanıcılar ile görüşmeye gidin. Ama alacağınız PS3 esnaflarda kullanıcıdan daha pahalı olacaktır. Sistemin kırılmış olması çok fazla oyunun yüklü olması demek. Ben sanırım kırık alırdım. PS3 de mağaza sistemi nasıl işliyor bilmiyorum. Bu kriterleri göz önünde bulundurarak PS3 arayabilirsiniz. Bir de alacağınız cihazı test ederek alın. Esnafların zaten televizyonu vardır dükkanlarında. Son kullanıcıdan almak isterseniz de PS cafelerde test edebilirsiniz bence.

Custom firmware kurmak gibi bir niyetiniz yoksa direkt Super Slim kasalara bakmalisiniz. Gec uretim CECH-42xxX veya CECH-43xxX kasalardan da olursa ne âlâ, daha da serin calisan ve az guc ceken bir konsolunuz olur.

Bunun disinda custom firmware kurmak gibi bir niyetiniz varsa CECH-21xx kasaya bakmalisiniz. ''Mukemmel'' ve ''sorunsuz'' bir kasa degil ancak Fat ve CECH-20xx Slim'lerden cok daha sorunsuz ve serin calisiyor. 25xx bakmayin. CFW kurulabilen bir revizyon bulmaniz cok ugrastirir, CFW kurulabilen revizyondakiler de genelde PS kafe cikmasi oluyorlar.

Fat ve CECH-20xx Slim kasalardan kesinlikle almayin. Konsolun model kodunu (alt kismindaki etikette olur) ogrenmeden de asla satin alim yapmayin.

Bu devirde PS3'u kirik almamak icin de herhangi bir sebep yok acikcasi. Konsola cikmis cogu exclusive oyunun (ki sayilari cok) diskini artik zor buluyor olmanizi gectim, en basitinden fan hizini elle arttirmak icin (PS3'lerin omru icin onemli) bile gerekli bir meret.

''Custom firmware kurabilmemin benim gibi ortalama sadece oyununu oynayan bir kullaniciya nasil bir etkisi olur?'' diye sorarsaniz da, konsolu her actiginizda HEN'i aktiflestirmek icin 2 tusa basmaktan kurtulmak disinda pek bir artisi yok acikcasi...

@vanillamint Super Slimler kırılmıyordu sanki hocam fat kasalara 1 programla her oyunu atıyorlardı diye hatırlıyorum. Hatta adam gözümün önünde HDD yi taktı oradan oyunu attı ama bendeki Super Slim'e bu işlemiş yapamıyoruz demişti.

@Topcu Kırık PS3 alacaksın HDD'sine dikkat et minimum 1TB olsun ki rahat rahat oyunları yükle oyna. Yukarıda arkadaşın dediği gibi şu saatten sonra koleksiyon yapmıyorsan oynayacaksan kırılmamış PS3 alınmaz.

@vanillamint Super Slim'ler kırılmıyordu sanki hocam Fat kasalara 1 programla her oyunu atıyorlardı diye hatırlıyorum. Hatta adam gözümün önünde HDD'yi taktı oradan oyunu attı ama bendeki Super Slim'e bu işlemiş yapamıyoruz demişti.
HEN kurabiliyorsunuz. Kurunca da korsan yazilim oynatabiliyor. CFW ile kirilmis PS3'lerden cok da geri degil o konuda. Konu sahibinin isini gorse gerek.

Bunun disinda gercek anlamda, CFW ile birlikte kirma diyorsaniz evet, CECH-25xx Slim ve sonrasi ''kirilmiyor'' gibi bir sey denebilir.

HEN kurabiliyorsunuz. Kurunca da korsan yazilim oynatabiliyor. CFW ile kirilmis PS3'lerden cok da geri degil o konuda. Konu sahibinin isini gorse gerek.

Bunun disinda gercek anlamda, CFW ile birlikte kirma diyorsaniz evet, CECH-25xx Slim ve sonrasi ''kirilmiyor'' gibi bir sey denebilir.
HEN ve CFW kurulumunda yardımcı olabilirim, hocam. PS3cülerde bulunuyor güzellerinden.