cartel

Yetkin
Merhaba arkadaşlar, ben 1 ay sonra İtalya'ya gideceğim ve oradan kendime PS5 almayı planlıyorum. Ama bu iki model arasındaki fiyat farkı değer mi bilemedim. PS5 Slim 18K'ya, PS5 Pro da 34K'ya denk geliyor (o zaman fiyatlar değişiklik gösterirse TR'den de alabilirim). Bilgisayar oyuncusu olduğumdan oyunların hepsini 60 FPS üzeri oynamaya alışığım. Bundan dolayı oyunların hepsini performans modunda oynamayı planlıyorum ve anlık FPS dropları canımı sıkıyor (şu anda elimde PS3 var, GTA 5'te 30 FPS'den 15 FPS civarlarına düştüğü oluyor). PS5 Slim modelinde bazı oyunlarda performans modunda 60 FPS'den düşer mi? PS5 Pro almaya değer mi bunun için? Bir de son soru olarak GTA 6 çıktığı gibi almayı planlıyorum ve 60 FPS olması önemli benim için. Slim veya Pro modeli bu beklentilerimi karşılayabilir mi?

Merhaba arkadaşlar, ben 1 ay sonra İtalya'ya gideceğim ve oradan kendime PS5 almayı planlıyorum. Ama bu iki model arasındaki fiyat farkı değer mi bilemedim. PS5 Slim 18K'ya, PS5 Pro da 34K'ya denk geliyor (o zaman fiyatlar değişiklik gösterirse TR'den de alabilirim). Bilgisayar oyuncusu olduğumdan oyunların hepsini 60 FPS üzeri oynamaya alışığım. Bundan dolayı oyunların hepsini performans modunda oynamayı planlıyorum ve anlık FPS dropları canımı sıkıyor (şu anda elimde PS3 var, GTA 5'te 30 FPS'den 15 FPS civarlarına düştüğü oluyor). PS5 Slim modelinde bazı oyunlarda performans modunda 60 FPS'den düşer mi? PS5 Pro almaya değer mi bunun için? Bir de son soru olarak GTA 6 çıktığı gibi almayı planlıyorum ve 60 FPS olması önemli benim için. Slim veya Pro modeli bu beklentilerimi karşılayabilir mi?

PS5 Slim performans modunda çoğu oyunda 60 FPS verir ama ağır sahnelerde kısa düşüşler olabilir. GTA tarzı büyük açık dünya oyunlarında bu ihtimal var.
PS5 Pro daha güçlü GPU sayesinde 60 FPS'i daha stabil tutar, düşüş ihtimali daha azdır ama yine de yüzde yüz garanti değildir.
GTA 6 için: Slim'de 60 FPS kesin değil. Pro'da 60 FPS olma ihtimali daha yüksek ama garanti yine yok.
FPS takıntın varsa, Drop'lar sinir ediyorsa ve bütçe sorun değilse PS5 Pro al. “arada ufak düşüş olur, çok dert etmem” diyorsan PS5 Slim fazlasıyla yeterli. Yine de sen bilirsin tabii son karar senin.

Bahsettiğiniz fiyatlar yanlış. PS5 Slim şu an İtalya'dan 14K civarına alınabiliyor(Amazon'da €350 ve %18 tax Free var). Pro ise 29k civarına geliyor. Ben geçen haftalarda aynı ikilemde kaldım ve Slim aldım. 2 kat fiyat farkına değen bir şey olduğunu düşünmüyorum.

Bence GTA 6 çıkana kadar GTA 6'ya bel bağlayıp yeni nesil bir konsol almayın. Ne olacağı belli değil. Adamlar ertelemeyeceğiz diyor ısrar ediyor üstüne basa basa söylüyorlar iki kere erteleniyor. Yarın öbür gün "PS5'e çıkarmıyoruz birader" derseler şaşırmam.

İmzamı atıyorum bu yoruma. GTA 6 için önden konsol alınmaz. Ek olarak güçlü bir PC'si olan birisinin de PS5 almasına gerek olduğunu da düşünmüyorum. Evimde 4K televizyon var ona bağlayıp oynayacağım diyorsanız eyvallah ama gidip PS5 için bilgisayarın 2K monitörünü kullanacaksanız ya da alıp 4K monitör kullanacaksanız bir manasını göremiyorum. Hele bilgisayarınız zaten 4K monitör kaldırabilecek güçteyse PS5'e hiçbir gerek kalmıyor bence.

Son düzenleme:
Bahsettiğiniz fiyatlar yanlış. PS5 Slim şu an İtalya'dan 14K civarına alınabiliyor(Amazon'da €350 ve %18 tax Free var). Pro ise 29k civarına geliyor. Ben geçen haftalarda aynı ikilemde kaldım ve Slim aldım. 2 kat fiyat farkına değen bir şey olduğunu düşünmüyorum.

İmzamı atıyorum bu yoruma. GTA 6 için önden konsol alınmaz. Ek olarak güçlü bir PC'si olan birisinin de PS5 almasına gerek olduğunu da düşünmüyorum. Evimde 4K televizyon var ona bağlayıp oynayacağım diyorsanız eyvallah ama gidip PS5 için bilgisayarın 2K monitörünü kullanacaksanız ya da alıp 4K monitör kullanacaksanız bir manasını göremiyorum. Hele bilgisayarınız zaten 4K monitör kaldırabilecek güçteyse PS5'e hiçbir gerek kalmıyor bence.
Link var mı hocam 14K'ya. ?
Depolama farkı grafik ünitesi için değer bence bu arada alacaksanız Pro alın. @cartel
GTA meselesine gelince bence 2026'da çıkmayacak o oyun ve PS6 ile coşturacaklar.

Anlık bir indirim yakaladınız herhalde. Genel fiyatı hep öyle gibi söylediniz de. Satış yok zaten şu an.

Satış var. Sizin lokasyonunuz Türkiye gözüktüğünden dolayı görmüyorsunuzdur. Yaklaşık 1 aydır Amazon.de ve Amazon.it olmak üzere çoğu yerde Playstation 5 Slim €350 civarına satılıyor.

Dosya Ekleri

• 1765750075746.webp
    1765750075746.webp
    347,1 KB · Görüntüleme: 54
Satış var. Sizin lokasyonunuz Türkiye gözüktüğünden dolayı görmüyorsunuzdur. Yaklaşık 1 aydır Amazon.de ve Amazon.it olmak üzere çoğu yerde Playstation 5 Slim €350 civarına satılıyor.
Teşekkürler adres değiştirmemişim şimdi çıktı.
Güzel fiyatlar. Pro alınır.

Dosya Ekleri

• Screenshot_3.webp
    Screenshot_3.webp
    513,7 KB · Görüntüleme: 49
PSSR 2 güncellemesi ile beraber PS5 PRO en uzun ömürlü konsol olarak yerine yerleşecek, eğer ana oyun cihazı eksikliği yaşıyorsan ve konsol kullanmak istiyorsan en mantıklı seçenek kesinlikle PS5 PRO.

Normal PS5 yetersiz bir konsol mu? Hayır. Ama upscale teknolojileri artık günümüzün vazgeçilmezi ve PRO ile normal PS5'in farkı yeni çıkacak AAA oyunlarda daha fazla belli olacak.

Yani yorumlarda bilip bilmeden, araştırmadan "PS5 PRO için değmez abi ya." diye gezen arkadaşa pek intikal etme, iyi kötü 5. senesine giren bir donanım eninde sonunda yetersiz kalmaya başlayacak ve PRO ile donanım tabanlı PSSR2'nin farkını fazlasıyla görecek insanlar.

Ayrıca GTA6 sapına kadar yatırım yapmaya değer bir oyun. Fakat yatırımını sadece GTA 6'ya değil, bundan sonra ki tüm yeni nesil oyunda eski nesil oyunlarda o kadar abartı olmayan farkın ne kadar gözle görülür hale geldiğinde anlayacaksın. Bu yüzden bütçe yetiyorsa kesinlikle PRO alınmalı.